Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

High Heels a făcut pasul de la cafenea la bistrou și pizzerie Hig...

363 vizite

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

886 vizite

Smokăreală cu Generația Z Când am auzit numele pentru prima dat...

358 vizite

Acuarela a devenit bistrou cu acte Am fost de câteva ori la Acuare...

11903 vizite

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

819 vizite

Waterloo Taverne, specific belgian doar cu numele din meniu... Cân...

1005 vizite 2 comentarii

Maroon Restaurant Cafe, standardul luxului pentru Bucureștiul de dinc...

319 vizite

Restaurantul acesta, Trattoria Verdi Aviatorilor, e neschimbat de cân...

4485 vizite

Doar vara să mai salveze ceva din faima pe care a avut-o La Cena. ...

3034 vizite

Ambianță dezgustătoare, îți întorcea stomacul pe dos, toată lum...

8122 vizite

Vechea dilemă și la Trattoria Garibaldi: să se înnoiască, sau să...

301 vizite

Clătite fără fițe la Pancakes & more Am revenit după mai b...

1885 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

1800 vizite 1 comentarii

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2897 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

648 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

3641 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

2434 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2790 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

358 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

2391 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

1477 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

3899 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

4588 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

4097 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

2032 vizite 2 comentarii

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

965 vizite 1 comentarii

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

926 vizite 2 comentarii

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

1431 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

605 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

978 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1836 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

426 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

1404 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

1011 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

2792 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

7122 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

4233 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

3107 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6604 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

4124 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1987 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1693 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1916 vizite 3 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

507 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

4186 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1664 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

569 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

3141 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

2072 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

6196 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

La Mama care gateste la repezeala cu ce gaseste la supermarket

La Mama Atheneu, restaurant cu bucatarie urbana romaneascaPrimul restaurant La Mama cred ca a fost cel de pe Barbu Vacarescu, unde incepe din Stefan cel Mare. Era (poate ca este si acum?) un restaurant destul de mic, insa a avut mare faima o buna bucata de vreme dupa ce s-a deschis, acum multa, multa vreme.

Vazand ca le merge bine cu un concept de mancare simpla, au facut si alte restaurante La Mama, din ce in ce mai mari. Nu stiu de ce le-a mers atat de bine, pentru ca mancarea e destul de banala, de volum. Mi-e greu sa-mi imaginez pe cineva care se intoarce pentru ea la aceste restaurate. Poate pentru ca preturile sunt moderate. Si, nu in ultimul rand, sunt sigur ca si numele a dus pe multi de nas.

La Mama de langa Atheneul Roman, fata in fata cu marele Le Bistrot Francais si cu Chocolat, si alaturi de Salon Golescu, e un restaurant mare, de volum. Amenajat clasic, ca sa-i scoata si mai bine in evidenta specificul. Arata bine, tavanul e inalt, nu e inghesuiala, culorile sunt calde. Are si o terasa mare in fata, amenajata simplu, de volum.

Meniul romanesc, desigur, fiindca despre mamele romance e vorba. Cele din clasa de mijloc si din cele de sub ea, care cumparat tot ce e mai ieftin de la supermarket si nu-si bat capul vreodata sa faca ceva nou, original. Ciolanul pe care l-am mancat a fost chiar bun, insa nu si fasolea.

Serviciul e si el industrial La Mama. Mereu agitati, obositi si cateodata debordati, pentru ca e tot timpul lume la ei. Dar se straduiesc sa faca treaba buna, si reusesc, daca nu uiti ca esti intr-un restaurant turistic. Da, multi turisti, majoritatea din categoria celor cu bugete reduse. Preturile normale, dupa cum am spus.

Pe turisti poti sa-i intelegi usor ca-i vezi La Mama Ateneu, lor nu poti sa le ceri niciodata prea mult. Pe studenti la fel, pentru ca nu e scump La Mama, si, oricum, la varsta aceea nu faci mare diferenta intre gusturi. Dar vezi si oameni instariti La Mama, neturisti si bine imbracati. Poate ca e nostalgia pe undeva… (GB – iunie 2018)

La Mama, restaurant cu bucatarie romaneasca langa Atheneul Roman

Data actualizarii: 08/09/2019

La Mama (Ateneu)  - Str. Episcopiei, nr. 9 (Atheneul Roman)

  • La Mama :

    Domnule G.B.,

    Va multumim pentru ca, in timpul unei plimbari prin centrul Bucurestiului ati avut amabilitatea sa popositi la restaurantul La Mama Ateneu. Recent renovat la inceputul anului 2018 intr-un stil urban, contemporan, dar pastrand cateva accente din ceea ce inseamna “autentic romanesc” si de valoare, restaurantul nu este amenajat traditional. La “La Mama”, pretuim valorile romanesti din orice domeniu de activitate, iar ele sunt adevarate surse de inspiratie pentru conceptul citadin care ne defineste acum.
    Da, este adevarat, ne viziteaza multi turisti. Nu stim daca au bugete reduse sau nu, pentru ca noi ii servim la fel pe fiecare in parte, indiferent ca iau cina in familie sau doar se delecteaza cu un pahar de vin la terasa. Meniul este variat, departe de a fi “banal”, cu preparate pentru un mic dejun copios, cu gratare si platouri pentru familii si grupuri, dar si cu adevarate specialitati pe care vi le recomandam la urmatoarea vizita: coaste de porc cu sos barbeque, rasol de manzat, saramura de crap sau chiar meniul special de toamna, cu pastrama de oaie si must. Iar sambata este zi de Rasfat la La Mama Ateneu, pentru ca ne delectam oaspetii cu midii proaspete in sos de vin alb sau sos rosu. Va recomandam sa aveti alaturi si un pahar de vin romanesc si aveti de unde alege, pentru ca avem cea mai mare varietate de vinuri romanesti la pahar. Iar vinul face parte din identitatea noastra nationala.
    Anul viitor, restaurantele La Mama aniverseaza 20 de ani de activitate si poate ca acest lucru este o confirmare a faptului ca am stiut sa ne pozitionam pe o piata in care multe dintre restaurantele care apar, dispar la scurt timp. Si vom fi aici si peste 20 de ani, pentru ca, intotdeauna, la mama se mananca bine. Si mult. Iar mama ne pune intotdeauna ceva bun in mancare. Asa s-a nascut “La Mama”: din necesitate, din dor si…din foame.
    In loc de incheiere, va vom spune ca ne dorim ca romanii (si nu numai) sa isi permita sa manance la restaurante “la sosea”, seara de seara, asa cum era pe vremuri, atunci cand Bucurestiul era Micul Paris si oamenii traiau frumos si se bucurau de micile placeri ale vietii. Da, ne dorim ca oaspetii nostri sa poata sta mereu la terasa, fie ca este ea mai mica sau mai mare, dupa o plimbare prin frumosul Bucuresti, sa se relaxeze, sa se bucure de mancare si de vin si sa ne impartaseasca o parte din povestea lor de viata. Iar acest lucru se intampla deja la La Mama. Si noi stim ca ne-am facut meseria cum trebuie.

    • George Butunoiu :

      Am niste prejudecati legate de restaurantele La Mama, cu siguranta, probabil formate in urma cu mai multi ani dupa vizita la unul dintre restaurante, cred ca cel din rondul de la Alba Iulia. Inainte sa intru intr-un restaurant La Mama imi spun ca o astfel de mancare nu are cum sa fie foarte buna, e doar cat sa-ti astampere foamea cu un gust si cantitate rezonabile si la preturi accesibile. De aceea am intrat in cele doua restaurante mentionate pe site doar pentru un pranz sau cina expeditive, cu un fel sau doua cel mult. Nu am evaluat niciodata serios restaurantele La Mama, e drept, si daca sunt diferente semnificative intre ce am scris eu si realitate, imi pare sincer rau!

      Cat despre ciulama, eu sunt din Galati, si in toata Moldova ciulamaua se face cu smantana grasa (nu cu simulacrul acela de la Danone sau altii), jumatate de kilogram sau chiar mai mult, daca e o tigaie mai mare, la care se adauga cateva linguri de faina, ca sa se lege. “Ciulamaua” cu faina (exclusiv) e o invesntie olteneasca, si nu e de mirare ca asa apare in DEX. Imi si inchipui pe profesorul de la Iorgu Iordan, care lucra la articolul respectiv din DEX, sunandu-l pe un vecin sa-l intrebe cum se face ciulamaua, si acesta dandu-i reteta cu faina, desigur. Daca DEX-ul ar fi fost facut la Iasi, nu la Bucuresti, va asigur ca altceva ar fi fost scris acolo la “ciulama”… 🙂 Deci, ca fost moldovean, nu ma voi putea impaca niciodata cu gustul acesta.

      Iar despre evaluarile mai consistente si mai serioase: cand imi propun sa fac asta, iau intotdeauna cele mai bune mancaruri (pentru asta ii intreb pe chelneri, chia daca stiu ca in marea majoritate a cazurilor imi dau raspunsuri idioate) si pe cele mai proaste (pe astea le depistez eu usor in meniu), apoi fac un fel de medie. La Mama nu stiu care sunt cele mai bune mancaruri, insa cred ca le stiu de pe acum pe cele mai proaste. Oricum, mi-am pus pe lista sa revin in curand, impreuna cu cineva, ca sa fie ceva mai obiectiva opinia… GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close