Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7443 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4566 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7410 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10158 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9143 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4818 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2487 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9966 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4251 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15946 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4976 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3693 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3086 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2519 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2832 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

17447 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

914 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2073 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2083 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1737 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3866 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1224 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3364 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2330 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3204 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3209 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8520 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2966 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5998 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1260 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1854 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1927 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1502 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5410 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3241 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1904 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1042 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

1177 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6904 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2158 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1127 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

954 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2783 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

9109 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1117 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1916 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1154 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

593 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1597 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1296 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1777 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1355 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

903 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

1011 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2258 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

1169 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2396 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1292 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2544 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

815 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

535 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1482 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1280 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3596 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2286 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

3999 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3918 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1510 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1544 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2299 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

2371 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

702 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1539 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1421 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1261 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1168 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2265 vizite
Afiseaza
vizualizari

Mic restaurant turistic de pasaj

Arata la fel Salon Golescu de cand il stiu eu, trec adesea prin fata, cand ma duc spre Atheneu sau in alta parte in zona. A fost bine facut de la inceput, mobilierul si decorurile nu au apucat sa se degradeze, asa ca nu schimbi ceva ce merge bine, mai ales ca vad mereu clienti inauntru si pe terasa.

Acum m-am oprit sa si mananc ceva. Am luat paste asiatice foarte codimentate cu creveti si un halumburger :), un hamburger cu branza haloumi fripta, in loc de carne – destul de bune amandoua pentru ceea ce e Salon Golescu, adica un mic local turistic, de pasaj, un restaurant corect pentru o astfel de pozitionare.

Serviciul mi-a placut mai putin de aceasta data la Salon Golescu, cu doi chelneri absenti, mecanici, cu mintea si gandurile in alta parte. (GB – septembrie 2018)

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi

Salon Golescu e un restaurant frumos in spatele Blocului Eva, aproape de Atheneul Roman, intre mai multe alte restaurante care sunt in zona. A fost deschis acum mai bine de trei ani la parterul unei cladiri vechi de pe Nicolae Golescu, de unde isi trage si numele.

E bine amenajat, au avut un arhitect bun, conceptul e unitar si cu hrija pentru detalii. Aduce a saloon din vremurile trecute, cu mult lemn, barul ca reper central, mobilier auster, din lemn masiv. Are in mijloc o masa „la comun”, cu scaune inalte, de bar.

Salon Golescu e luminos in fata, are un perete de sticla spre strada, care se deschide cu totul vara, In spate nu au geamuri, au facut un decor cu o silueta de corabie, cu doua hublouri. Cand se face cald, pun cateva mese afara, direct pe trotuar.

Cand am fost eu ultima data la Salon Golescu, la putin timp de la deschidere, mi-au spus ca e un restaurant (braserie, mai exact spus) cu specific sud-african, si la meniu, si la atmosfera. Acum mi-au spus ca e mai degraba international, cu ceva ramasite sud-africane.

Meniul e scurt la Salon Golescu, au lucruri relativ simple si usor de facut, apropiate de specificul american, cu ceva steaks, hamburgeri, cateva feluri cu trimiteri orientale. Mancarea e OK, dar nimic special printre cele pe care le-am mancat noi, si avem toate motivele sa credem ca si restul mancarurilor sunt la fel, mi ales ca am mers pe recomandarea chelnerilor.

Dar lumea pare sa e duca la Salon Golescu mai degraba pentru socializare, pentru ca am vazut mai multi in jur care pareau deloc preocupati de ce au in farfurie. Dar, ca sa fiu mai precis, nici nu aveau farfurii in fata… Au si ceva muzica live la Salon Golescu, niste concerte, recitaluri, sau asa ceva. A tot insistat chelnerul sa-mi spuna de ele, chiar mi-a spus cate ceva, dar am uitat.

Care chelneri mi-a placut destul de mult: bine dispus, sigur pe el, atent, cu replica. Si alt chelner care a ajuns pe la mine parea la fel, si cred ca toti au fost alesi avand ceva in minte. Toti aratau bine, erau dezinvolti, pareau civilizati si destul de expresivi.

Preturile nu sunt mari la Salon Golescu, dar nici mici, tinand seama ca e o mancare obisnuita. Oricum, clienti aveau, si vad adesea miscare acolo, cand ma duc spre Atheneu. Probabil ca si turisti, o parte din ei, de la numeroasele hoteluri din zona. Presupun ca le va merge bine cel putin inca o bucata de vreme… (GB – aprilie 2017)

Salon Golescu, braserie in zona Atheneului Roman

Salon Golescu, braserie in zona Atheneului Roman

Data actualizarii: 20/04/2019

Salon Golescu

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.