Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Episcopiei, lângă Ateneul Român, întâmpină toamna cu un nou meniu gastronomic, ce aduce în prim-plan ingrediente de sezon, furnizate de producători locali.

Printre preparatele cu care localul promite să își răsfețe oaspeții, se numără pieptul de pui copt, în stil bucovinean, porumbelul sălbatic sau crema de ciocolată, cu trufe de Transilvania.

Noul meniu a fost conceput de către chef Alexandru Antal, cel care conduce, începând cu luna august, bucătăria restaurantului, un profesionist cu peste 5 ani de experiență, acumulată atât în România, cât și în străinătate. Pasionat de arta culinară, Alexandru își propune să aducă în atenția oaspeților bucătăria românească modernă, bazată pe rețete și ingrediente de tradiție, abordate într-un stil nou, simplificat, folosind doar produse de calitate, obținute predominant de la parteneri locali.

“Prin meniul propus, încerc să mă asigur că fiecare ingredient aduce un gust propriu mâncării, pentru a folosi la maximum aromele și pentru a obține nuanțe subtile, care vor surprinde și vor bucura papilele oaspeților noștri. Pentru aceasta, îmi iau inspirația din cărțile vechi de rețete, pe care le citesc pentru a descoperi tehnici mai puțin cunoscute și pentru a identifica ingrediente noi. Nu as spune că reinterpretez mâncarea tradițională, românească, ci, mai degrabă, că fac parte din noul val de bucătari care pun bazele gastronomiei locale moderne, iar acest lucru se poate face doar având ca punct de plecare trecutul.”, declară chef Alexandru Antal.

Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o listă de vinuri românești, ce include sortimente bio, fără sulfiți.

Localul La Vinuri a fost inaugurat în primăvara anului 2017 și a fost premiat de către Ghidul Gault&Millau cu 2 bonete și 14 puncte, fiind clasat pe locul al treilea în topul restaurantelor din România. (Comunicat de presă – august 2018)


Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese și La Vinuri.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 03/09/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close