Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

Caramel este un mic bistrou si patiserie frantuzeasca, care se afla in...

Sarbatoarea Gustului isi atinge obiectivul acestui eveniment prin ogra...

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Afiseaza

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Episcopiei, lângă Ateneul Român, întâmpină toamna cu un nou meniu gastronomic, ce aduce în prim-plan ingrediente de sezon, furnizate de producători locali.

Printre preparatele cu care localul promite să își răsfețe oaspeții, se numără pieptul de pui copt, în stil bucovinean, porumbelul sălbatic sau crema de ciocolată, cu trufe de Transilvania.

Noul meniu a fost conceput de către chef Alexandru Antal, cel care conduce, începând cu luna august, bucătăria restaurantului, un profesionist cu peste 5 ani de experiență, acumulată atât în România, cât și în străinătate. Pasionat de arta culinară, Alexandru își propune să aducă în atenția oaspeților bucătăria românească modernă, bazată pe rețete și ingrediente de tradiție, abordate într-un stil nou, simplificat, folosind doar produse de calitate, obținute predominant de la parteneri locali.

“Prin meniul propus, încerc să mă asigur că fiecare ingredient aduce un gust propriu mâncării, pentru a folosi la maximum aromele și pentru a obține nuanțe subtile, care vor surprinde și vor bucura papilele oaspeților noștri. Pentru aceasta, îmi iau inspirația din cărțile vechi de rețete, pe care le citesc pentru a descoperi tehnici mai puțin cunoscute și pentru a identifica ingrediente noi. Nu as spune că reinterpretez mâncarea tradițională, românească, ci, mai degrabă, că fac parte din noul val de bucătari care pun bazele gastronomiei locale moderne, iar acest lucru se poate face doar având ca punct de plecare trecutul.”, declară chef Alexandru Antal.

Meniul de mâncare al restaurantului este completat de o listă de vinuri românești, ce include sortimente bio, fără sulfiți.

Localul La Vinuri a fost inaugurat în primăvara anului 2017 și a fost premiat de către Ghidul Gault&Millau cu 2 bonete și 14 puncte, fiind clasat pe locul al treilea în topul restaurantelor din România. (Comunicat de presă – august 2018)


Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor de nișă, activând sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, restaurantele SushiRoom, Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Corto Maltese și La Vinuri.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 03/09/2018