Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

17 vizite

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

160 vizite

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

72 vizite

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

260 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

39 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

45 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

178 vizite

Comunismul trece, Majesticul ramane... Majestic era un restaurant...

62 vizite

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

287 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

156 vizite

Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar... Prietenul me...

30 vizite

Cel mai bun restaurant spaniol din Bucuresti Pata Negra e un restau...

205 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

65 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

268 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

419 vizite

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

265 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

257 vizite

Pentru ca Mircea Dinescu are imaginatie si altii nu au Lacrimi ...

884 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

279 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

108 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

228 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

233 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

186 vizite

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

48 vizite

O frumoasa gradina ascunsa a centrului Bucurestiului Eu ma duse...

122 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

146 vizite

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligent Cat sunt eu de int...

209 vizite

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

209 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

296 vizite

Mai bine decat un simplu steakhouse La Estancia e un restaurant nou...

50 vizite

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ.....

128 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

143 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

170 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

415 vizite

Pentru turistii care spun ca e fabulos tot ce baga in gura in Romania ...

136 vizite

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

135 vizite

Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude...

297 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

451 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

262 vizite

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

237 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

603 vizite

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativa MA e unul...

410 vizite

Bucatarie inovativa The Artist s-a redeschis de curand, dupa ce au ...

247 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

334 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1235 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Pentru turistii care spun ca e fabulos tot ce baga in gura in Romania

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinoteca – toate acestea formeaza numele unui ceva ce abia s-a deschis in Bucuresti, de cateva zile, in spatiul pe care Le Manoir il are chiar langa Atheneul Roman. E tot al lor, din cate am auzit, adica al lui Cristian Preotu si al unui asociat al lui, cei care au si acum cel mai bun restaurant din Bucuresti, Le Bistrot Francais, in cladirea alaturata.

In camaruta aceea, chiar in fata casei de bilete a Atheneului, au mai fost niste incercari de gastronomie fina de-a lungul timpului, un Champagne & caviar bar, si poate si altceva, dar nu mai tin eu minte.

E o camaruta mica, frumos amenajata, in care au pus cateva mese inalte, de bar, cu scaune inguste, in care prietenul meu, baritonul, nu a reusit sa intre. Noroc ca erau si unele doar cu spatar, fara cotiere, ca a reusit sa se aseze, in sfarsit.

La Vinuri pare sa fie un frumos bistrou de degustare de produse traditionale romanesti, cu pozitionare mai spre bucataria romaneasca boiereasca, ceva mai fina, decat spre cea traditionala taraneasca. Meniul se vede in poza. Nu va lasati amagiti de numerele mici din dreptul fiecarui fel, fiindca si portiile sunt minuscule.

Noi am gustat din multe, mai ales ca meniul acela de degustare, de 75 de lei (dupa care mi-a parut putin rau, ca sa fiu sincer), avea el singur 7 feluri. Cam 7 linguri din diverse, ca sa fiu mai precis. Vinetele si icrele au fost bune, biscuitii de mamaliga cu smantana nu prea (desi prietenului meu, baritonul, i s-au parut deliciosi – dar stiti cum e cu americanii, lor li se pare ca orice e bun… :)), fasolea batuta OK, vreo doua feluri de mezeluri, cu o neinspirata pasta de ardei nu, erau uscate si fara gust, salata de cartofi si salata boeuf asa si asa, sarmalutele calugaresti, facuta cu retetele arabesti, cred ca ar placea mai mult turcilor si libanezilor decat mie, iar deserturile, tortul de mere si gomboti au fost bune, asa cum sunt aproape toate deserturile. Si painea foarte buna – cel mai bun lucru de pe masa, de altfel.

Serviciul a fost bun, cu un chelner mai figurant decat era cazul, insa era tanar, vesel si arata foarte bine, asa ca a fost OK si cu el.

Cred ca a fost o idee buna asta, cu La Vinuri, sa faca in acel loc un (fel de) bistrou cu mancaruri romanesti, sunt multi turisti carora le va placea mult mai mult decat mie. Sunt sigur ca acesta va fi mai tentant decat Champagne & caviar barul. (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 01/07/2018

La Vinuri, aprilie 2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.