Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentulAd hoc Bistro par...

Stil contemporan la Agape, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat ...

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatiiCei doi copii din poza ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Allucinante - Patrizia Paglieri a anuntat pe toata lumea ca localul s-...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de...Ambiance...

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobraAperitivo e o te...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece?De la Aqua am pastrat o a...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Traditional grecesc de la ambianta la mancareAthos e un restaurant...

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin!M-am intors la A...

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

Avido, locul in care te simti bine primitM-am intors la fetele de ...

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

Cantina pentru corporatistiBenedict Bistro e un restaurant destul ...

Una din marile berarii ale BucurestiuluiBeraria Germana Bucuresti ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bunBiBO Restaura...

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajun...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa GalleronNoul Bistro Ateneu insea...

Bistrou cu motociclisti frumosiPutini stiu acum cine a fost Mobra,...

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de capMi-a pla...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Blid – locanta romaneasca experiment de gastronomie etnica al lui Co...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autenticBlue Margar...

Una dintre marile curti din spate ale BucurestiuluiBlueberry Garde...

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartierMarea casa din celeb...

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoriaEu stiu de do...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

Caffe Citta, mai mult restaurant decat caffeAm revenit la Caffe Ci...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Afiseaza

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant

ROST, cu bucatarie romaneasca creativa, Chef Alexandru NitaROST e un nou restaurant aspirant mare al Bucurestiului, deschis de cateva saptamani in Bulevardul Primaverii. O impozanta si luxoasa casa boiereasca, o gradina imensa pentru cea mai invidiata si mai scumpa zona a orasului.

Au fost mai multe restaurante acolo in ultimii ani, insa niciunul nu a avut viata lunga. La Estancia a fost deschis cu mare fast, un restaurant cu specific uruguayan, preponderent vita. Aveau mancare buna, si buna a fost si la urmatorul, La Rambla, spaniol. Bocca, insa, nu a fost bun. Facut la repezeala, neamenajat, nu e de mirare ca a sucombat repede.

Acum e al celor de la Max Grup, care au multe restaurante in Bucuresti, cateva zeci. Chelnerii mi-au spus ca si precedentul tot al lor era. Dar conteaza mai putin ce au facut inainte, sa vedem ce fac acum, fiindca se pare ca au luat lucrurile mult mai in serios.

ROST e un restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca a valului de tineri chefs indrazneti si creativi, dornici de afirmare. Desi abia aparuta, de fix doi ani, sunt deja mai multe ramuri ale Noii Bucatarii Romanesti, dar pe care unii le vad deja ca bucatarii distincte, numindu-le colectiv Noile Bucatarii Romanesti. Chef Alexandru Nita e talentat, fara indoiala. O sa-l urmarim, sper sa stie ca acum marea bucatarie nu se mai invata doar prin ucenicie, cum era inainte.

Noua ne-a dat o ciorba cu trei feluri de burta, foarte buna, niste jumari de somn cam fara gust. Cu un sos alaturi, in care eu nu am gasit nici macar miros de usturoi, ca sa nu mai spun de vreun gust cat de cat. Era o pasta de iaurt, nimic altceva. Berbecutul parea de calitate, insa a fost de-a dreptul crud, a ramas in farfurie. Bulgurul de alaturi a fost bun, legumele asa si asa. Desertul cu cocos de la sfarsit a mai detensionat putin atmosfera. Nota pe care le-am dat-o la mancare e mai mare decat ar fi cazul, le recomand sa o ia ca pe o incurajare.

ROST e bine amenajat acum, fata de ce gasisem la Bocca, restaurantul de dinainte, care era vai de capul lui. Nu a trebuit sa faca multe, doar ordine si cateva retusuri, pentru ca cea mai mare parte a mobilierului a ramas chiar de la primul restaurant, si nu e nevoie sa fie schimbat ceva, arata foarte bine. Si terasa e spectaculoasa, dupa cum am spus. Muzica nepotrivita si agresiva, insa vor fi destui care sa o aprecieze, se stie.

Serviciul a fost bun, cu un chelner atent, plin de bunavointa. S-a straduit sa ne dea tot ce ne trebuie, chiar daca nu intotdeauna stia ce inainte ca sa-i spunem noi. Amuzant a fost ca nu tinea minte si nu se gandea ca a doua oara, intr-un context identic, ar fi fost cazul sa faca ce abia invatase. Preturile rezonabile, clienti putini.

ROST poate sa devina un mare restaurant, daca vor intelege bine in ce directie merg acum lucrurile in lume. Au deja o mare casa si o mare gradina, ceea ce putini altii au. Cat priveste mancarea, sunt la inceputul inceputului drumului catre o mare bucatarie. Sper sa stie ce sa faca mai departe… (GB – octombrie 2019)

Bucataria romaneasca creativa ROST
Saloanele ROST
Marea terasa ROST

Eleganta strada Herastrau

Data actualizarii: 09/10/2020

ROST  - Str. Herastrau, nr. 4 (Bv. Primaverii)

  • Coco42 :

    Angajatii Restaurantului Rost,nu si.au primit salariul pe care trebuia sa il primeasca pe 21 Martie suntem in 2Aprilie. Ce facem in acest caz????

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close