Marile gradini si terase ale orasului (unde se poate manca): restaurante, bistrouri, cafenele etc.

Ord. dupa

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

12248 vizite 2 comentarii

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3776 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

19578 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3663 vizite 1 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

14357 vizite 5 comentarii

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

1311 vizite

Casa Alba Baneasa, printre ultimii strigoi comunisti... Nu stiu a cui...

1631 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

15279 vizite 1 comentarii

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

12135 vizite

Una dintre marile terase traditionale romanesti Casa Romaneasca par...

1972 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

13521 vizite 2 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

4482 vizite 1 comentarii

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2054 vizite 2 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

4968 vizite

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

3541 vizite

Boema la scara industriala Fabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

1665 vizite

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului Am revenit la Gall...

3386 vizite 3 comentarii

Fabuloasa jungla urbana a Bucurestiului Plus un barman simpatic si ...

16016 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2352 vizite

Green Hours, boema potrivita in locatia potrivita Green Hours e un ...

946 vizite

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic Hanu' lui Manuc e H...

6815 vizite 3 comentarii

Anii '70: hippie, retro si vinyl Have a Cigar este un local boe...

451 vizite

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

4306 vizite 1 comentarii

Il Locale -  Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o per...

6581 vizite 3 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

17921 vizite 1 comentarii

It Cucina: oare ce or fi vrut sa spuna cu “our Michelin star chef”...

5943 vizite 1 comentarii

Journey Pub, locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

3008 vizite

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

7098 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

606 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

2059 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

2777 vizite 1 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

3625 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

1928 vizite 3 comentarii

Boema pe banda rulanta... Am scris despre Lente de pe strada Genera...

1979 vizite

Linea / Closer To The Moon - Unul dintre localurile emblematice ale Ce...

26536 vizite

Lokal boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

2212 vizite

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mes...

19696 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

5596 vizite 1 comentarii

Pescarus nu e genul meu de restaurant, insa nu pot sa nu-i felicit! ...

3618 vizite

Unul dintre restaurantele mari ale cartierului Piccadilly e un rest...

1239 vizite

Poesia dupa pandemie A fost unul dintre primele restaurante la care...

24458 vizite 7 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

7496 vizite

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

1555 vizite 1 comentarii

Fiindca nu am vazut picior de femeie la Suento by Gram sa fie explicat...

2193 vizite

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

6180 vizite

Terasa Cina avea eleganta ei... Trattoria Il Calcio Atheneu e, prob...

2030 vizite 4 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant

ROST, cu bucatarie romaneasca creativa, Chef Alexandru NitaROST e un nou restaurant aspirant mare al Bucurestiului, deschis de cateva saptamani in Bulevardul Primaverii. O impozanta si luxoasa casa boiereasca, o gradina imensa pentru cea mai invidiata si mai scumpa zona a orasului.

Au fost mai multe restaurante acolo in ultimii ani, insa niciunul nu a avut viata lunga. La Estancia a fost deschis cu mare fast, un restaurant cu specific uruguayan, preponderent vita. Aveau mancare buna, si buna a fost si la urmatorul, La Rambla, spaniol. Bocca, insa, nu a fost bun. Facut la repezeala, neamenajat, nu e de mirare ca a sucombat repede.

Acum e al celor de la Max Grup, care au multe restaurante in Bucuresti, cateva zeci. Chelnerii mi-au spus ca si precedentul tot al lor era. Dar conteaza mai putin ce au facut inainte, sa vedem ce fac acum, fiindca se pare ca au luat lucrurile mult mai in serios.

ROST e un restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca a valului de tineri chefs indrazneti si creativi, dornici de afirmare. Desi abia aparuta, de fix doi ani, sunt deja mai multe ramuri ale Noii Bucatarii Romanesti, dar pe care unii le vad deja ca bucatarii distincte, numindu-le colectiv Noile Bucatarii Romanesti. Chef Alexandru Nita e talentat, fara indoiala. O sa-l urmarim, sper sa stie ca acum marea bucatarie nu se mai invata doar prin ucenicie, cum era inainte.

Noua ne-a dat o ciorba cu trei feluri de burta, foarte buna, niste jumari de somn cam fara gust. Cu un sos alaturi, in care eu nu am gasit nici macar miros de usturoi, ca sa nu mai spun de vreun gust cat de cat. Era o pasta de iaurt, nimic altceva. Berbecutul parea de calitate, insa a fost de-a dreptul crud, a ramas in farfurie. Bulgurul de alaturi a fost bun, legumele asa si asa. Desertul cu cocos de la sfarsit a mai detensionat putin atmosfera. Nota pe care le-am dat-o la mancare e mai mare decat ar fi cazul, le recomand sa o ia ca pe o incurajare.

ROST e bine amenajat acum, fata de ce gasisem la Bocca, restaurantul de dinainte, care era vai de capul lui. Nu a trebuit sa faca multe, doar ordine si cateva retusuri, pentru ca cea mai mare parte a mobilierului a ramas chiar de la primul restaurant, si nu e nevoie sa fie schimbat ceva, arata foarte bine. Si terasa e spectaculoasa, dupa cum am spus. Muzica nepotrivita si agresiva, insa vor fi destui care sa o aprecieze, se stie.

Serviciul a fost bun, cu un chelner atent, plin de bunavointa. S-a straduit sa ne dea tot ce ne trebuie, chiar daca nu intotdeauna stia ce inainte ca sa-i spunem noi. Amuzant a fost ca nu tinea minte si nu se gandea ca a doua oara, intr-un context identic, ar fi fost cazul sa faca ce abia invatase. Preturile rezonabile, clienti putini.

ROST poate sa devina un mare restaurant, daca vor intelege bine in ce directie merg acum lucrurile in lume. Au deja o mare casa si o mare gradina, ceea ce putini altii au. Cat priveste mancarea, sunt la inceputul inceputului drumului catre o mare bucatarie. Sper sa stie ce sa faca mai departe… (GB – octombrie 2019)

Bucataria romaneasca creativa ROST
Saloanele ROST
Marea terasa ROST

Eleganta strada Herastrau

Data actualizarii: 07/04/2020

ROST  - Str. Herastrau, nr. 4 (Bv. Primaverii)

  • Coco42 :

    Angajatii Restaurantului Rost,nu si.au primit salariul pe care trebuia sa il primeasca pe 21 Martie suntem in 2Aprilie. Ce facem in acest caz????