Marile gradini si terase ale orasului (unde se poate manca): restaurante, bistrouri, cafenele etc.

Ord. dupa

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

3035 vizite

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

15685 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

1391 vizite

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

6211 vizite 4 comentarii

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

1058 vizite

Casa Alba Baneasa, printre ultimii strigoi comunisti... Nu stiu a cui...

1173 vizite

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

12180 vizite

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

10459 vizite

Una dintre marile terase traditionale romanesti Casa Romaneasca par...

1587 vizite

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

11054 vizite 1 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

3774 vizite 1 comentarii

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

1667 vizite 2 comentarii

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

3204 vizite

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului Am revenit la Gall...

3046 vizite 3 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

1562 vizite

Green Hours, boema potrivita in locatia potrivita Green Hours e un ...

629 vizite

Hanu lui Manuc, un gigantic restaurant turistic Hanu' lui Manuc e H...

5687 vizite 2 comentarii

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

3527 vizite 1 comentarii

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

5350 vizite 2 comentarii

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

15036 vizite 1 comentarii

Journey Pub, locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

2778 vizite

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

5742 vizite 1 comentarii

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1801 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

2168 vizite

Lazoo Restaurant & Lounge, sau cum sa strici ziua cuiva chiar cand...

1383 vizite 2 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant

ROST, cu bucatarie romaneasca creativa, Chef Alexandru NitaROST e un nou restaurant aspirant mare al Bucurestiului, deschis de cateva saptamani in Bulevardul Primaverii. O impozanta si luxoasa casa boiereasca, o gradina imensa pentru cea mai invidiata si mai scumpa zona a orasului.

Au fost mai multe restaurante acolo in ultimii ani, insa niciunul nu a avut viata lunga. La Estancia a fost deschis cu mare fast, un restaurant cu specific uruguayan, preponderent vita. Aveau mancare buna, si buna a fost si la urmatorul, La Rambla, spaniol. Bocca, insa, nu a fost bun. Facut la repezeala, neamenajat, nu e de mirare ca a sucombat repede.

Acum e al celor de la Max Grup, care au multe restaurante in Bucuresti, cateva zeci. Chelnerii mi-au spus ca si precedentul tot al lor era. Dar conteaza mai putin ce au facut inainte, sa vedem ce fac acum, fiindca se pare ca au luat lucrurile mult mai in serios.

ROST e un restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca a valului de tineri chefs indrazneti si creativi, dornici de afirmare. Desi abia aparuta, de fix doi ani, sunt deja mai multe ramuri ale Noii Bucatarii Romanesti, dar pe care unii le vad deja ca bucatarii distincte, numindu-le colectiv Noile Bucatarii Romanesti. Chef Alexandru Nita e talentat, fara indoiala. O sa-l urmarim, sper sa stie ca acum marea bucatarie nu se mai invata doar prin ucenicie, cum era inainte.

Noua ne-a dat o ciorba cu trei feluri de burta, foarte buna, niste jumari de somn cam fara gust. Cu un sos alaturi, in care eu nu am gasit nici macar miros de usturoi, ca sa nu mai spun de vreun gust cat de cat. Era o pasta de iaurt, nimic altceva. Berbecutul parea de calitate, insa a fost de-a dreptul crud, a ramas in farfurie. Bulgurul de alaturi a fost bun, legumele asa si asa. Desertul cu cocos de la sfarsit a mai detensionat putin atmosfera. Nota pe care le-am dat-o la mancare e mai mare decat ar fi cazul, le recomand sa o ia ca pe o incurajare.

ROST e bine amenajat acum, fata de ce gasisem la Bocca, restaurantul de dinainte, care era vai de capul lui. Nu a trebuit sa faca multe, doar ordine si cateva retusuri, pentru ca cea mai mare parte a mobilierului a ramas chiar de la primul restaurant, si nu e nevoie sa fie schimbat ceva, arata foarte bine. Si terasa e spectaculoasa, dupa cum am spus. Muzica nepotrivita si agresiva, insa vor fi destui care sa o aprecieze, se stie.

Serviciul a fost bun, cu un chelner atent, plin de bunavointa. S-a straduit sa ne dea tot ce ne trebuie, chiar daca nu intotdeauna stia ce inainte ca sa-i spunem noi. Amuzant a fost ca nu tinea minte si nu se gandea ca a doua oara, intr-un context identic, ar fi fost cazul sa faca ce abia invatase. Preturile rezonabile, clienti putini.

ROST poate sa devina un mare restaurant, daca vor intelege bine in ce directie merg acum lucrurile in lume. Au deja o mare casa si o mare gradina, ceea ce putini altii au. Cat priveste mancarea, sunt la inceputul inceputului drumului catre o mare bucatarie. Sper sa stie ce sa faca mai departe… (GB – octombrie 2019)

Bucataria romaneasca creativa ROST
Saloanele ROST
Marea terasa ROST

Eleganta strada Herastrau

Data actualizarii: 27/10/2019

ROST  - Str. Herastrau, nr. 4 (Bv. Primaverii)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.