Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

SushiRoom: foarte bun, foarte scump

Topul Mancarurilor 2018, SushiRoom (Sushi) - finala, 27.03.2018Sushi Room e restaurantul de sushi si bucatarie japoneza, in general, dupa cum sugereaza si numele, al celor care au si Le Bistrot Francais, La Vinuri si Comtesse du Barry, toate unul langa celalalt, in cladirile si blocurile acelea vechi de langa Atheneul Roman.

Acolo unde e acum Sushi Room, la parterul blocului (foarte) vechi de pe Episcopiei, vizavi de casa de bilete a Ateneului Roman, au mai fost restaurante, inca din primii ani de dupa Revolutie. A fost La Taifas, primul, cred, apoi Bistro Ateneu.

Sushi Room are un salon destul de mic chiar la strada, si mai au si ceva la subsol. La restaurantul de dinainte era si un salon mai mare in spate, dar nu cred ca Sushi Room il mai tine deschis.

Sushi Room e bine amenajat, destul de luminos, geamuri mari cu vedere directa catre Atheneu – foarte frumos, adica. Spatiul e mic, mesele mici si incomode si ele.

Meniul e bine facut la Sushi Room, nu e nici lung, nici scurt, au si vita (si japoneza, si nejaponeza), peste si alte mancaruri pe langa sushi. Ce am mancat noi a fost foarte bun: doua supe, una miso si una tom-yam si un platou cu sushi. Produse de calitate, totul bine facut, se vede ca au un bucatar de clasa acolo.

Cu serviciul nu ne-am inteles foarte bine la Sushi Room, desi si-au facut toata treaba prompt si eficient, pana la urma. Mai intai, ca si ei par sa mearga pe principiul „In Romania cel care intra (adica clientul) trebuie sa salute primul, nu chelnerul”. Ceea ce mai multi chelneri mi-au spus direct cand i-am intrebar, cu toata candoarea. Si ceea ce ma enerveaza pe mine foarte tare, nu reusesc sa ma obisnuiesc cu asta si ii depunctez de fiecare data. Desi da, in Bucuresti asa se face de multe ori, dupa cum am spus… Asadar, eu cu chelnerul, sau ce o fi fost el, ne-am antipatizat inca de la inceput, si asa a ramas tot timpul.

Si au mai fost multe lucruri care m-au facut sa nu-mi para rau ca le-am pus o nota mai mica la servicii. In primul rand, nu-ti iau hainele ca sa le duca la garderoba, desi au una! Sa stai cu paltoanele alaturi sau pe spatarul scaunului intr-un local mic si, mai ales, in unul cu preturi mai mari decat la Paris, e ceva ce nu se potriveste bine! Nu a adus tacamuri pentru platoul comun, desi i-am spus raspicat, de mai multe ori, ca impartim mancarea, si a mai facut el si altele. Acum, ca imi aduc aminte, ma gandesc daca nu cumva e chiar mare nota pe care i-am dat-o…

Preturile sunt foarte mari la Sushi Room, dupa cum am apucat deja sa spun, printre cele mai mari nu doar printre restaurantele japoneze si de sushi, ci chiar intre toate restaurantele din Bucuresti. Totusi, au clienti destui, si nu doar turisti straini care se incurca in cifre, cum ai fi tentat sa crezi, ci numai romani am vazut noi. Asa ca ar fi cu totul ilogic sa puna preturi mai mici daca pot vinde la fel (sau chiar mai bine!) cu preturi foarte mari… (GB – ianuarie 2018)

Salonul SushiRoom cu fereastra catre Atheneul Roman

SushiRoom, restaurant langa Atheneul Roman

Salonul de vinuri SushiRoom de la subsol
Data actualizarii: 06/10/2019

SushiRoom, ianuarie 2018  - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close