Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna…

Tasting Room in Piata Floreasca, restaurant si winebarAm revenit la Tasting Room dupa putin timp. Ambianta aceeasi, evident, locul arata foarte bine, nu ar avea vreun motiv sa schimbe ceva, desigur.

Mancarea de la Tasting Room mi s-a parut ceva mai putin buna decat data trecuta. Am luat o salata de caracatita foarte buna, somon teriyaki destul de bun, insa cu un sos teriyaki prea gros si mult prea dulce, era ca o pasta groasa de la mierea sau siropul prea concentrate pe care le-au folosit; orezul cam uscat si intarit deja, pulpa de rata destul de buna, insa cam neobisnuit sa vina asa, fara nimic alaturi; tarta cu mere a fost foarte buna.

Serviciul a fost cam neatent la Tasting Room, cu un chelner vesel, dar inveselit de ce gasea pe telefon, pentru ca nu avea niciun chef de lucru, butona intruna pe smartphone si parea foarte satisfacut de ce vede acolo. Bineinteles ca nu ne-a adus tacamuri, desi i-am spus clar si raspicat de mai multe ori ca vrem sa impartim mancarea.

Si preturile mi s-au parut ceva mai mari decat data trecuta, desi nu cred ca le-au schimbat de caurand. Insa cand mancarea ti se pare mai putin buna, si preturile ti se par mai mari, evident, pe cale de consecinta.

Oricum, Tasting Room ramane un restaurant bun, ca dovada ca si clienti are in permanenta. (GB – ianuarie 2018)

***

Tasting Room e un mic restaurant de la Piata Floreasca, al celor care au un magazin de vinuri cunoscut in zona, Ethic Wine. L-au gandit ca pe un mic bistrou la inceput, unde sa manance ei cu prietenii si unde sa deguste vinurile in tihna, si asa cum trebuie, insa succesul le-a depasit asteptarile, se pare, si au investit mai mult decat prevazusera initial ca sa-l aduca la standardul la care este acum.

Au o cladire mica pe Putul lui Zamfir, chiar de unde incepe acesta din Piata Dorobantilor. Ce se vede din strada, si unde stau clientii, pare sa fie o constructie usoara construita ulterior, in prelungirea unei case mai vechi din spate, sau ce o fi acolo, ca nu iti dai seama deloc uitandu-te din strada.

Tasting Room e frumos amenajat, luminos de la peretele de sticla dinspre strada, cu mese simple de lemn si pereti tapetati cu rafturi cu sticle cu vin.

Meniul e facut cu cap la Tasting Room, nu e lung, dar nici prea scurt nu este, diverse feluri de mancare din mai multe bucatarii, de la cele italienesti la asiatice si altele nereperabile, din bucataria urbana, de acum, mai degraba.

Nu mai tin minte ce am mancat, pentru ca nu mi-am notat, dar am retinut ca a fost destul de buna, chiar surprinzatoare pentru un restaurant mic. Am mancat afara, pe trotuar, pentru ca ne-au spus ca toate mesele sunt rezervate, desi nu era nimeni in restaurant la ora aceea, pe la 18. I-am spus chelnerului ca ne grabim, o sa mancam repede ceva, nu vor apuca multi clienti sa vina pana terminam noi. Mai ales ca, intr-un astfel de restaurant oamebnii vin pregatiti sa ramana mai mult, si asta nu o faci de cand inca soarele e sus, pe cer, ci mai tarziu, dupa 19 sau chiar 20. Dar chelnerul nu si nu, ca e totul ocupat. Asa ca am mancat studenteste de data asta. Bine, macar, ca era inca vara afara…

Preturile nu par mari, pentru o mancare buna cum e cea de la Tasting Room, mai ales ca nu te costa mult vinul, am auzit ca poti sa-ti cumperi sticla de la Ethic Wine si sa o bei la Tasting Room. Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna, care ar trebui sa fie copiata si de catre altii…

Clienti nu erau la ora aceea, dupa cum am spus, insa vad ca e mai mereu plin seara, cand trec pe langa Tasting Room.

Tasting Room e un lucru facut cu cap, se pare ca au gasit formula optima care sa le combine afacerea cu vin, placerea mancatului bine si spatiile disponibile si cu chirii mari de la Piata Floreasca… (GB – septembrie 2017)

Piata Floreasca in jurul Tasting Room

Data actualizarii: 11/08/2019

Tasting Room, ianuarie 2018  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 64 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close