Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Salon Golescu, un etalon al continuitatii

Arata la fel Salon Golescu de cand il stiu eu, trec adesea prin fata, cand ma duc spre Atheneu sau in alta parte in zona. A fost bine facut de la inceput, mobilierul si decorurile nu au apucat sa se degradeze, asa ca nu schimbi ceva ce merge bine, mai ales ca vad mereu clienti inauntru si pe terasa.

Acum m-am oprit sa si mananc ceva. Am luat paste asiatice foarte codimentate cu creveti si un halumburger :), un hamburger cu branza haloumi fripta, in loc de carne – destul de bune amandoua pentru ceea ce e Salon Golescu, adica un mic local turistic, de pasaj, un restaurant corect pentru o astfel de pozitionare.

Serviciul mi-a placut mai putin de aceasta data la Salon Golescu, cu doi chelneri absenti, mecanici, cu mintea si gandurile in alta parte. (GB – septembrie 2018)

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi

Salon Golescu e un restaurant frumos in spatele Blocului Eva, aproape de Atheneul Roman, intre mai multe alte restaurante care sunt in zona. A fost deschis acum mai bine de trei ani la parterul unei cladiri vechi de pe Nicolae Golescu, de unde isi trage si numele.

E bine amenajat, au avut un arhitect bun, conceptul e unitar si cu hrija pentru detalii. Aduce a saloon din vremurile trecute, cu mult lemn, barul ca reper central, mobilier auster, din lemn masiv. Are in mijloc o masa „la comun”, cu scaune inalte, de bar.

Salon Golescu e luminos in fata, are un perete de sticla spre strada, care se deschide cu totul vara, In spate nu au geamuri, au facut un decor cu o silueta de corabie, cu doua hublouri. Cand se face cald, pun cateva mese afara, direct pe trotuar.

Cand am fost eu ultima data la Salon Golescu, la putin timp de la deschidere, mi-au spus ca e un restaurant (braserie, mai exact spus) cu specific sud-african, si la meniu, si la atmosfera. Acum mi-au spus ca e mai degraba international, cu ceva ramasite sud-africane.

Meniul e scurt la Salon Golescu, au lucruri relativ simple si usor de facut, apropiate de specificul american, cu ceva steaks, hamburgeri, cateva feluri cu trimiteri orientale. Mancarea e OK, dar nimic special printre cele pe care le-am mancat noi, si avem toate motivele sa credem ca si restul mancarurilor sunt la fel, mi ales ca am mers pe recomandarea chelnerilor.

Dar lumea pare sa e duca la Salon Golescu mai degraba pentru socializare, pentru ca am vazut mai multi in jur care pareau deloc preocupati de ce au in farfurie. Dar, ca sa fiu mai precis, nici nu aveau farfurii in fata… Au si ceva muzica live la Salon Golescu, niste concerte, recitaluri, sau asa ceva. A tot insistat chelnerul sa-mi spuna de ele, chiar mi-a spus cate ceva, dar am uitat.

Care chelneri mi-a placut destul de mult: bine dispus, sigur pe el, atent, cu replica. Si alt chelner care a ajuns pe la mine parea la fel, si cred ca toti au fost alesi avand ceva in minte. Toti aratau bine, erau dezinvolti, pareau civilizati si destul de expresivi.

Preturile nu sunt mari la Salon Golescu, dar nici mici, tinand seama ca e o mancare obisnuita. Oricum, clienti aveau, si vad adesea miscare acolo, cand ma duc spre Atheneu. Probabil ca si turisti, o parte din ei, de la numeroasele hoteluri din zona. Presupun ca le va merge bine cel putin inca o bucata de vreme… (GB – aprilie 2017)

Salon Golescu, braserie in zona Atheneului Roman

Salon Golescu, braserie in zona Atheneului Roman

Data actualizarii: 16/11/2019

Salon Golescu, septembrie 2018  - Str. Nicolae Golescu, nr. 17 (Atheneul Roman)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close