Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLÄ‚ POVESTEA CELUI MAI ÃŽNDRÄ...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima datÄ...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt la Roberto’s!

Prima finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Paste si Risotto, cu cate o subcategorie separata pentru fiecare dintre acestea.

Castigatorul la ambele subcategorii, Paste si Risotto, este restaurantul Roberto’s, de la Athenee Palace Hilton, cu unanimitate din partea juriului la ambele sectiuni. Felicitari executive chefului lui Athenee Palace Hilton, Franz Conde, si lui Alex Chioaru, cheful de la Roberto’s!

Casoncelli alla bergamascaTitlul Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei „Topul Restocracy al Mancarurilor„.

De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica: paste, iStrawberry risotton general, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, si de asemenea orice fel de risotto, in cazul de fata.

Totusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunile speciale sunt:

  • Casoncelli alla bergamasca si Strawberry risotto de la Roberto’s – pastele pregatite de Alex si risotto de catre Franz (cele doua poze de mai sus)
  • Bucatini al coniglio della caccia de la Borgo Margherita – felicitari lui Beniamino Illiano si Danielei Korz, cei doi chefs si asociati
  • Risotto ai ricci di mare con bottarga de la Belli Siciliani – preparat de cheful patron Domenico Bellantoni si servit de adorabila lui sotie, Amalia.

Si o mentiune „hors concours” pentru excelenta Pizza Margherita, pe care membrii juriului au primit-o la Borgo Margherita dupa ce au terminat de evaluat pastele!

Restaurantele care au concurat si care au fost admise in faza de preselectie, si carora le multumim din nou pentru participare, sunt (in ordine alfabetica):

Iar finalistele, la care s-a facut o noua runda de evaluare, de catre o alta echipa de juriu, si pe care le felicitam cu toata admiratia pentru nivelul la care au ajuns, au fost (tot in ordine alfabetica):

Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari, uneori chiar si dupa un drum de 45 de minute cu masina…

  • Marco Giungi, Ambasadorul Italiei – presedintele juriului
  • Isabel Rauscher, Ambasadoarea Austriei
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • Davor Vidis, Ambasadorul Croatiei
  • José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Mexicului
  • Tatiana Proskuryakova, Country Director al Bancii Mondiale in Romania
  • Cristian Colteanu, fost Ambassdor al Romaniei in Italia, Country manager General Electric
  • Alessandro Pitotti, Commercial Attaché al Ambasadei Italiei, ​​membru al Accademia Italiana della Cucina
  • Sergiu Oprescu, Presedinte al Alpha Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor
  • Marian Popa, Country manager Deutsche Bank Technology
  • PrincipeleMihai Ghyka
  • Principele Michel de Laufenburg
  • Nicola Longo Dente, Italian, Vicepresedinte Unicredit Bank, membru al Accademia Italiana della Cucina New York si Istanbul
  • Luigi Zaccagnini, Presedintele Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Giulio Bertola, membru al Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Marius Persinaru, Country manager Schneider Electric
  • Virgil Nitulescu, Director in Ministerul Culturii
  • Brian Jardine, Managing partner Wolf Theiss
  • Kaspar Michel, investitor

Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.

Restaurantele de pasta & pizza din Bucuresti tin si ele pasul destul de bine, asa ca acum putem manca si noi paste si pizza exceptionale aici. Membrii juriului ne-au spus ca risotto-ul bucurestean a ramas in urma pizzei si a pastelor, deocamdata. Avem risotto bun si foarte bun, insa nu unul exceptional, inca. Sa speram ca va aparea si acesta la editia din 2019 a Topului Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti…

Si, desigur, multumim Barilla, sponsorul principal al categoriei Paste & Risotto, dar si celorlalti sponsori ai Restocracy pentru competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2018: Expressoft, Grundig si HipMenu, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala paste

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala risotto

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala paste si risotto

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

Data actualizarii: 15/05/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close