Cele mai bune restaurante din oras, cele mai bune localuri, cei mai buni in diverse alte categorii

Ord. dupa

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

16 comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

6 comentarii

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Bucatarii fine, fine dining La mancare si restaurante, Bucurestiul a...

7 comentarii

Dupa cum am spus adesea, in Bucuresti se mananca la fel de bine, acum,...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!A cince...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

1 comentarii

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier!A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

2 comentarii

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

8 comentarii

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

6 comentarii
Afiseaza
comentarii

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt la Roberto’s!

Prima finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Paste si Risotto, cu cate o subcategorie separata pentru fiecare dintre acestea.

Castigatorul la ambele subcategorii, Paste si Risotto, este restaurantul Roberto’s, de la Athenee Palace Hilton, cu unanimitate din partea juriului la ambele sectiuni. Felicitari executive chefului lui Athenee Palace Hilton, Franz Conde, si lui Alex Chioaru, cheful de la Roberto’s!

Casoncelli alla bergamascaTitlul Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei „Topul Restocracy al Mancarurilor„.

De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica: paste, iStrawberry risotton general, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, si de asemenea orice fel de risotto, in cazul de fata.

Totusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunile speciale sunt:

  • Casoncelli alla bergamasca si Strawberry risotto de la Roberto’s – pastele pregatite de Alex si risotto de catre Franz (cele doua poze de mai sus)
  • Bucatini al coniglio della caccia de la Borgo Margherita – felicitari lui Beniamino Illiano si Danielei Korz, cei doi chefs si asociati
  • Risotto ai ricci di mare con bottarga de la Belli Siciliani – preparat de cheful patron Domenico Bellantoni si servit de adorabila lui sotie, Amalia.

Si o mentiune „hors concours” pentru excelenta Pizza Margherita, pe care membrii juriului au primit-o la Borgo Margherita dupa ce au terminat de evaluat pastele!

Restaurantele care au concurat si care au fost admise in faza de preselectie, si carora le multumim din nou pentru participare, sunt (in ordine alfabetica):

Iar finalistele, la care s-a facut o noua runda de evaluare, de catre o alta echipa de juriu, si pe care le felicitam cu toata admiratia pentru nivelul la care au ajuns, au fost (tot in ordine alfabetica):

Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari, uneori chiar si dupa un drum de 45 de minute cu masina…

  • Marco Giungi, Ambasadorul Italiei – presedintele juriului
  • Isabel Rauscher, Ambasadoarea Austriei
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • Davor Vidis, Ambasadorul Croatiei
  • José Guillermo Ordorica Robles, Ambasadorul Mexicului
  • Tatiana Proskuryakova, Country Director al Bancii Mondiale in Romania
  • Cristian Colteanu, fost Ambassdor al Romaniei in Italia, Country manager General Electric
  • Alessandro Pitotti, Commercial Attaché al Ambasadei Italiei, ​​membru al Accademia Italiana della Cucina
  • Sergiu Oprescu, Presedinte al Alpha Bank si al Asociatiei Romane a Bancilor
  • Marian Popa, Country manager Deutsche Bank Technology
  • PrincipeleMihai Ghyka
  • Principele Michel de Laufenburg
  • Nicola Longo Dente, Italian, Vicepresedinte Unicredit Bank, membru al Accademia Italiana della Cucina New York si Istanbul
  • Luigi Zaccagnini, Presedintele Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Giulio Bertola, membru al Accademia Italiana della Cucina, delegazione di Bucarest
  • Marius Persinaru, Country manager Schneider Electric
  • Virgil Nitulescu, Director in Ministerul Culturii
  • Brian Jardine, Managing partner Wolf Theiss
  • Kaspar Michel, investitor

Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.

Restaurantele de pasta & pizza din Bucuresti tin si ele pasul destul de bine, asa ca acum putem manca si noi paste si pizza exceptionale aici. Membrii juriului ne-au spus ca risotto-ul bucurestean a ramas in urma pizzei si a pastelor, deocamdata. Avem risotto bun si foarte bun, insa nu unul exceptional, inca. Sa speram ca va aparea si acesta la editia din 2019 a Topului Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti…

Si, desigur, multumim Barilla, sponsorul principal al categoriei Paste & Risotto, dar si celorlalti sponsori ai Restocracy pentru competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti, 2018: Expressoft, Grundig si HipMenu, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala paste

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala risotto

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala paste si risotto

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

Data actualizarii: 15/05/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close