Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Afiseaza

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăriei La Vinuri, răspunzând de două proiecte ale grupului Le Manoir

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii februarie, bucătăria localului La Vinuri, wine barul situat în București, pe strada Episcopiei nr. 2-4, lângă Ateneul Român, va fi condusă de către chef Alexandru Dumitru, actual Head Chef al Bistro Ateneu. Ambele proprietăți sunt deținute de către grupul românesc Le Manoir.

Chef Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali.

Odată cu numirea sa în funcția de Head Chef La Vinuri, Alexandru va coordona bucătăriile celor două restaurante, subordonându-le principiilor “farm-to-table”, specifice stilului său culinar. “În noua viziune, experiența La Vinuri vine în completarea celei oferite deja de Bistro Ateneu. Avem, astfel, la câțiva pași de restaurantul nostru românesc, un wine bar cochet, în care oaspeții pot degusta vinuri de la crame autohtone sau internaționale și gustări savuroase. Am gândit acest loc, precum și meniul său, în așa fel încât să funcționeze și independent, în cazul celor care doresc o experiență în sine – poate după ce vizionează un concert la Ateneul Român, de exemplu, sau după ce se bucură de o plimbare în cea mai elegantă zonă a Bucureștiului -, cât și ca o extensie a Bistro Ateneu, pentru cei care vor să înceapă sau să termine masa, cu un pahar de vin, savurat într-o ambianță caldă, convivială.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Meniul La Vinuri va include o selecție de preparate reci, cu un puternic iz local, cum sunt cococii pe plită, pasta de jumări, păstrăvul afumat în casă, terinele din pui de la Ferma din Curte, brânzeturile din Timișoara sau salata de icre de crap. “Selecția propusă a fost concepută în așa fel încât să se potrivească meniului de vinuri existent și specificului locului – informal, convivial, plăcut. Celor care își doresc o cină gastronomică, le propunem restaurantul Bistro Ateneu, unde se pot bucura de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria românească, modernă. Aici, meniul include combinații de arome și texturi mai complexe, în care se simt tehnici și produse locale, combinate, pe alocuri, cu elemente internaționale. Printre vedetele meniului de iarnă se numără deja măduva coaptă în crustă de hrean, obrazul de vită gătit lent, cu piure de ceapă, morcovi caramelizați și mangold sau fileul de șalău românesc, servit cu cremă de usturoi verde, arpacaș si pak choi. În plus, restaurantul vine în întâmpinarea oaspeților săi cu opțiuni de preparate vegetariene, la cerere, în funcție de preferințele și restricțiile culinare ale fiecărei persoane.”, declară chef Alexandru Dumitru.

Pentru implementarea viziunii sale, Alexandru lucrează îndeaproape cu producători locali de încredere. Peștele folosit este exclusiv românesc, carnea de pui provine de la o fermă din județul Prahova, cea de porc, de la un crescător maramureșean, iar fructele și legumele vin întotdeauna proaspete, de la fermieri români. “Pentru mine, conceptul de farm-to-table se bazează, în primul rând, pe încrederea pe care o acorzi producătorilor cu care lucrezi, pentru că, practic, îți  tructurezi și ajustezi meniul după lista ingredientelor disponibile. Dacă ai flexibilitatea de a face acest lucru și îți dai frâu liber creativității, rezultatul poate fi unul spectaculos. În plus, un lucru care mă reprezintă este că îmi place foarte mult să gătesc cu ingrediente sălbatice – cum sunt gălbiorii, hribii, socul, cătina, măceșele sau merele pădurețe – , pe care mi le culeg singur sau să le iau de la partenerii mei. Pe lângă acestea, acord o atenție sporită legumelor, în jurul cărora nu mă sfiesc să creez preparate întregi, deoarece ador să urmăresc felul în care evoluează aromele și texturile, pe parcursul unui sezon. ”, continuă chef Alexandru Dumitru.

Meniul de mâncare La Vinuri este completat de o selecție oenologică formată din 150 etichete, din țări precum România, Franța, Italia. Oaspeții au, însă, la dispoziție și crama Bistro Ateneu, de unde se pot delecta cu peste 300 tipuri de vinuri de la cei mai prestigioși producători ai lumii. “Stilul culinar al lui Alexandru are deja un feedback foarte bun de la oaspeții noștri, persoane cu standarde extrem de înalte, care s-au bucurat să reîntâlnească gusturi și texturi de care își aminteau cu nostalgie și care sunt acum tratate dintr-o perspectivă modernă, folosind rețete simplificate și ingrediente de cea mai înaltă calitate. De aceea, am hotărât să creăm alături de acest chef o linie de băcănie, ce va include conserve, dulcețuri, murături etc. și pe care oaspeții le vor putea achiziționa din cele două restaurante. Preconizăm că acestea vor fi disponibile începând cu luna aprilie.”, încheie Cristian Preotu.

Restaurantul La Vinuri are o capacitate de până la 20 de locuri la masă în interior și este deschis de luni până duminică, în intervalul 18:00 – 22:00. Bistro Ateneu beneficiază de 35 de locuri la masă și funcționează de luni până duminică, în intervalele 12:00-15:00 și 18:00-22:00. (Comunicat de presă – Februarie 2019)


Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, unde deține și operează următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, Petit Bateau, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Bistro Ateneu și La Vinuri.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 18/02/2019

chef-alexandru-dumitru-preia-conducerea-buctriei-la-vinuri-restocracy