Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

Restocracy va premia cele mai bune restau...

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

Ieri a fost ultima zi a lui SushiRoom, unul dintre cele mai bune resta...

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

De pe 17 pana pe 19 august ne bucuram la superlativ de cel mai indragi...

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

A doua degustare de vin și cultură din cadrul proiectului Vinum &...

Miercuri, 25 iulie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a noului spat...

Pe 2 august e seară de grătar gourmet pe terasa Hard Rock Cafe! Cele...

Vara aceasta ne răcorim cu băuturi răcoritoare, gustări delicioase...

Afiseaza

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăriei La Vinuri, răspunzând de două proiecte ale grupului Le Manoir

Începând cu cea de-a doua jumătate a lunii februarie, bucătăria localului La Vinuri, wine barul situat în București, pe strada Episcopiei nr. 2-4, lângă Ateneul Român, va fi condusă de către chef Alexandru Dumitru, actual Head Chef al Bistro Ateneu. Ambele proprietăți sunt deținute de către grupul românesc Le Manoir.

Chef Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali.

Odată cu numirea sa în funcția de Head Chef La Vinuri, Alexandru va coordona bucătăriile celor două restaurante, subordonându-le principiilor “farm-to-table”, specifice stilului său culinar. “În noua viziune, experiența La Vinuri vine în completarea celei oferite deja de Bistro Ateneu. Avem, astfel, la câțiva pași de restaurantul nostru românesc, un wine bar cochet, în care oaspeții pot degusta vinuri de la crame autohtone sau internaționale și gustări savuroase. Am gândit acest loc, precum și meniul său, în așa fel încât să funcționeze și independent, în cazul celor care doresc o experiență în sine – poate după ce vizionează un concert la Ateneul Român, de exemplu, sau după ce se bucură de o plimbare în cea mai elegantă zonă a Bucureștiului -, cât și ca o extensie a Bistro Ateneu, pentru cei care vor să înceapă sau să termine masa, cu un pahar de vin, savurat într-o ambianță caldă, convivială.”, declară Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

Meniul La Vinuri va include o selecție de preparate reci, cu un puternic iz local, cum sunt cococii pe plită, pasta de jumări, păstrăvul afumat în casă, terinele din pui de la Ferma din Curte, brânzeturile din Timișoara sau salata de icre de crap. “Selecția propusă a fost concepută în așa fel încât să se potrivească meniului de vinuri existent și specificului locului – informal, convivial, plăcut. Celor care își doresc o cină gastronomică, le propunem restaurantul Bistro Ateneu, unde se pot bucura de preparate culinare reprezentative pentru bucătăria românească, modernă. Aici, meniul include combinații de arome și texturi mai complexe, în care se simt tehnici și produse locale, combinate, pe alocuri, cu elemente internaționale. Printre vedetele meniului de iarnă se numără deja măduva coaptă în crustă de hrean, obrazul de vită gătit lent, cu piure de ceapă, morcovi caramelizați și mangold sau fileul de șalău românesc, servit cu cremă de usturoi verde, arpacaș si pak choi. În plus, restaurantul vine în întâmpinarea oaspeților săi cu opțiuni de preparate vegetariene, la cerere, în funcție de preferințele și restricțiile culinare ale fiecărei persoane.”, declară chef Alexandru Dumitru.

Pentru implementarea viziunii sale, Alexandru lucrează îndeaproape cu producători locali de încredere. Peștele folosit este exclusiv românesc, carnea de pui provine de la o fermă din județul Prahova, cea de porc, de la un crescător maramureșean, iar fructele și legumele vin întotdeauna proaspete, de la fermieri români. “Pentru mine, conceptul de farm-to-table se bazează, în primul rând, pe încrederea pe care o acorzi producătorilor cu care lucrezi, pentru că, practic, îți  tructurezi și ajustezi meniul după lista ingredientelor disponibile. Dacă ai flexibilitatea de a face acest lucru și îți dai frâu liber creativității, rezultatul poate fi unul spectaculos. În plus, un lucru care mă reprezintă este că îmi place foarte mult să gătesc cu ingrediente sălbatice – cum sunt gălbiorii, hribii, socul, cătina, măceșele sau merele pădurețe – , pe care mi le culeg singur sau să le iau de la partenerii mei. Pe lângă acestea, acord o atenție sporită legumelor, în jurul cărora nu mă sfiesc să creez preparate întregi, deoarece ador să urmăresc felul în care evoluează aromele și texturile, pe parcursul unui sezon. ”, continuă chef Alexandru Dumitru.

Meniul de mâncare La Vinuri este completat de o selecție oenologică formată din 150 etichete, din țări precum România, Franța, Italia. Oaspeții au, însă, la dispoziție și crama Bistro Ateneu, de unde se pot delecta cu peste 300 tipuri de vinuri de la cei mai prestigioși producători ai lumii. “Stilul culinar al lui Alexandru are deja un feedback foarte bun de la oaspeții noștri, persoane cu standarde extrem de înalte, care s-au bucurat să reîntâlnească gusturi și texturi de care își aminteau cu nostalgie și care sunt acum tratate dintr-o perspectivă modernă, folosind rețete simplificate și ingrediente de cea mai înaltă calitate. De aceea, am hotărât să creăm alături de acest chef o linie de băcănie, ce va include conserve, dulcețuri, murături etc. și pe care oaspeții le vor putea achiziționa din cele două restaurante. Preconizăm că acestea vor fi disponibile începând cu luna aprilie.”, încheie Cristian Preotu.

Restaurantul La Vinuri are o capacitate de până la 20 de locuri la masă în interior și este deschis de luni până duminică, în intervalul 18:00 – 22:00. Bistro Ateneu beneficiază de 35 de locuri la masă și funcționează de luni până duminică, în intervalele 12:00-15:00 și 18:00-22:00. (Comunicat de presă – Februarie 2019)


Despre grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, unde deține și operează următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry, Petit Bateau, restaurantele Relais & Châteaux Le Bistrot Français, Bistro Ateneu și La Vinuri.

La Vinuri

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul conc...

Data actualizarii: 18/02/2019

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.