Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.

Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.

Compania livreaza, in prezent, peste 1,000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.

“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte – Le Bistrot Français, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara.

“Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1,000,000 de Euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.

Despre compania Le Manoir

Fondata, in 2004, de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti – divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau. (Comunicat de presa – februarie 2018)

Cristian Preotu

Data actualizarii: 22/02/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close