Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Nordic accelerează digitalizarea și inovația în Food Service și l...

Sunt nebuni! Vor pierde toți banii! Și nu puțini, ci mulți. Pentru...

Seoul - Pentru cei care vor sa manance si altceva decat carne la resta...

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Afiseaza
comentarii

Compania romaneasca Le Manoir, specializata in importul si comercializarea produselor gastronomice si bauturilor alcoolice fine, anunta intrarea pe piata distributiei de vinuri, incepand cu luna februarie.

Portofoliul de distributie al societatii include peste 100 de producatori din intreaga lume, dintre care se remarca prestigioasele case de vinuri Grands Crus de Bordeaux, dar si nume precum Opus One Winery, California, SUA, Porto Grahams, Valea Douro, Portugalia, Penfolds, Australia, La Spinetta, Piemonte, si Querciabella, Toscana, Italia, Joseph Drouhin, din regiunea Bourgogne, Champagne Bollinger (furnizorul oficial al Casei Regale Britanice), Chateau Miraval, Provence, Franta (domeniul detinut de Brad Pitt si Angelina Jolie, avandu-l ca vinificator pe Marc Perrin, proprietar al faimosului Chateau de Beaucastel, din Rhône), Davino, Vitis Metamorfosis, din Dealu Mare, sau Avincis, din Dragasani.

Compania livreaza, in prezent, peste 1,000 de etichete de vinuri, precum si o selectie de armagnac de la celebra casa Chateau de Laubade, acoperind atat gamele de intrare ale producatorilor, cat si pe cele medii si inalte, pentru a reusi, astfel, sa raspunda solicitarilor unui numar ridicat de profiluri de clienti business-to-business din sectoarele de retail si HoReCa. De asemenea, Le Manoir beneficiaza de un stoc important, pe care il imparte cu magazinele de gastronomie si bauturi, Comtesse du Barry.

“Operational, am furnizat produse si in trecut unui numar ridicat de restaurante, magazine si hoteluri din Bucuresti si din tara, prin companii de distributie, insa acum o vom face si direct. Anul acesta, am decis sa preluam integral aceasta linie de afaceri, asigurandu-ne, astfel, de buna desfasurare a tranzactiilor si a livrarilor, de la momentul achizitiei de la castele, pana la livrarea catre clientul din Romania. Avem o experienta de peste 14 ani in importul de vinuri, cu o cota importanta din piata produselor premium, asa ca intrarea pe zona de distributie, prin compania pe care eu si familia mea o detinem in totalitate, a fost un pas natural, o dezvoltare fireasca a afacerii”, declara Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.

In prezent, societatea colaboreaza deja cu restaurante de top din Capitala, printre care Casa di David, Prime (Radisson), Cantine de Nicolai, Mozzafiato Ristorante & Bar sau Nuba, precum si cu restaurantele din grupul de firme din care face parte – Le Bistrot Français, SushiRoom si La Vinuri. Mai mult, prin parteneriatul cu distribuitorul Tepasso, ce opereaza in Transilvania, compania are resursele logistice necesare pentru a acoperi eficient intreaga tara.

“Operatiunile de distributie vor reprezenta o prioritate anul acesta. Ne asteptam ca aceasta noua arie sa genereze o cifra de afaceri de 1,000,000 de Euro, pana la sfarsitul anului.”, completeaza Cristian Preotu.

Despre compania Le Manoir

Fondata, in 2004, de catre Cristian si Maria Preotu, compania Le Manoir importa si comercializeaza o gama vasta si variata de produse gastronomice, vinuri si bunuri de nisa, avand in portofoliu branduri romanesti si frantuzesti – divizia de importuri Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry si magazinele de imbracaminte Petit Bateau. (Comunicat de presa – februarie 2018)

Cristian Preotu

Data actualizarii: 22/02/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close