Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

8041 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

10749 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

3018 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2396 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

3849 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

5739 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

4818 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

3594 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

912 vizite

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

1551 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

1131 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1957 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

3474 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1246 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

760 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2119 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

941 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

1630 vizite

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

1926 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

880 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1313 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

1726 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

596 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

682 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

1602 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

4470 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

738 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

976 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

875 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2198 vizite
Afiseaza
vizualizari

Exista viata si mancare si dupa Miki

M-am intors sa vad daca Roberto’s a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecuta, fiindca am gasit-o la alt restaurant al unui hotel Hilton din Bucuresti, cel din Centrul Vechi, de data aceasta. Am gasit inca deschis Roberto’s, si La Strada, terasa lui de vara la fel, insa parca lipsea ceva de acolo, nu mai era aceeasi atmosfera… 🙁

Dar m-am consolat cu mancarea pregatita de Alex Chioaru, talentatul chef de la Roberto’s si La Strada, cel care a pregatit pastele si risotto cu care au si castigat ediatia de anul acesta a Topului Mancarurilor din Bucuresti, la ambele subcategorii, si paste, si risotto. Si am luat chiar pastele cu vita cu care au castigat, si risotto-ul cu capsuni, de asemenea. Si ne-a mai dat Alex Chioaru si o burrata foarte buna.

Da, exista viata la Roberto’s si La Strada si dupa Miki, si mancare inca si mai buna, dar parca nu mai e la fel acolo… (GB – septembrie 2018)

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras.

Rareori ajung sa scriu ceva semnificativ despre restaurantele din hotelurile de lux, aproape intotdeauna sunt exact asa cum ti le imaginezi cand te uiti pe meniu, inainte sa ajungi acolo. Asa si cu Roberto’s, singurul restaurant al hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, daca nu punem la socoteala si Athenee Cafe, care e mai mult o braserie decat o cafenea, in sensul frantuzesc al termenilor.

Roberto’s e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii sugereaza si numele, iar La Strada e terasa lui, cand incepe sezonul statului afara. E frumos amenajat, cum sunt toate intr-un hotel de cinci stele, dar nu are ferestre. Are un singur salon, de marime medie.

Meniul de la Roberto’s e mai degraba din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva insertii de bucatarie fina. Mancarea e buna, atent facuta, cu produse de calitate, frumos prezentata. Preturile sunt cele asteptate, adica o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti trece repede 4-500 de lei de pe card in contul domnului Copos.

Serviciul a fost memorabil la Roberto’s. Presupun ca nu toti chelnerii sunt ca domnisoara Miki, pe care am si pus-o in sectiunea cu „cei mai buni chelneri„. E greu sa o egaleze cineva in tot orasul, de fapt…

Nu sunt multi clienti la Roberto’s, de fiecare data cand am trecut prin fata si am aruncat un ochi inauntru l-am vazut mai mult gol. Intr-adevar, in afara de mancarea italieneasca buna, nu e mare lucru de facut acolo, nici distractie, nici cine stie ce atmosfera.

Roberto’s e unul din restaurantele cu bucatarie clasica italiana de referinta din Bucuresti, cu mancare buna si de calitate constanta. De dus acolo cand vreti sa mergeti la sigur cu mancarea italieneasca, fara surprize si in liniste. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 16/09/2018

Robertoʼs & La Strada

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.