Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

13799 vizite

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

9920 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

3871 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2978 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

6485 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

6270 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

4073 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

1340 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

1119 vizite

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

1705 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1707 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

5077 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

4287 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

950 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2493 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1651 vizite

Trattoria Roma este un tip aparte printre multitudinea de trattorii de...

72 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

2374 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

808 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

1100 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

2130 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

5044 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

1065 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

1134 vizite

Galletto, o noua cantina corporatista a orasului Am revenit la Gall...

2115 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

1077 vizite

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

2214 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2490 vizite
Afiseaza
vizualizari

Exista viata si mancare si dupa Miki

M-am intors sa vad daca Roberto’s a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecuta, fiindca am gasit-o la alt restaurant al unui hotel Hilton din Bucuresti, cel din Centrul Vechi, de data aceasta. Am gasit inca deschis Roberto’s, si La Strada, terasa lui de vara la fel, insa parca lipsea ceva de acolo, nu mai era aceeasi atmosfera… 🙁

Dar m-am consolat cu mancarea pregatita de Alex Chioaru, talentatul chef de la Roberto’s si La Strada, cel care a pregatit pastele si risotto cu care au si castigat ediatia de anul acesta a Topului Mancarurilor din Bucuresti, la ambele subcategorii, si paste, si risotto. Si am luat chiar pastele cu vita cu care au castigat, si risotto-ul cu capsuni, de asemenea. Si ne-a mai dat Alex Chioaru si o burrata foarte buna.

Da, exista viata la Roberto’s si La Strada si dupa Miki, si mancare inca si mai buna, dar parca nu mai e la fel acolo… (GB – septembrie 2018)

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras.

Rareori ajung sa scriu ceva semnificativ despre restaurantele din hotelurile de lux, aproape intotdeauna sunt exact asa cum ti le imaginezi cand te uiti pe meniu, inainte sa ajungi acolo. Asa si cu Roberto’s, singurul restaurant al hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, daca nu punem la socoteala si Athenee Cafe, care e mai mult o braserie decat o cafenea, in sensul frantuzesc al termenilor.

Roberto’s e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii sugereaza si numele, iar La Strada e terasa lui, cand incepe sezonul statului afara. E frumos amenajat, cum sunt toate intr-un hotel de cinci stele, dar nu are ferestre. Are un singur salon, de marime medie.

Meniul de la Roberto’s e mai degraba din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva insertii de bucatarie fina. Mancarea e buna, atent facuta, cu produse de calitate, frumos prezentata. Preturile sunt cele asteptate, adica o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti trece repede 4-500 de lei de pe card in contul domnului Copos.

Serviciul a fost memorabil la Roberto’s. Presupun ca nu toti chelnerii sunt ca domnisoara Miki, pe care am si pus-o in sectiunea cu „cei mai buni chelneri„. E greu sa o egaleze cineva in tot orasul, de fapt…

Nu sunt multi clienti la Roberto’s, de fiecare data cand am trecut prin fata si am aruncat un ochi inauntru l-am vazut mai mult gol. Intr-adevar, in afara de mancarea italieneasca buna, nu e mare lucru de facut acolo, nici distractie, nici cine stie ce atmosfera.

Roberto’s e unul din restaurantele cu bucatarie clasica italiana de referinta din Bucuresti, cu mancare buna si de calitate constanta. De dus acolo cand vreti sa mergeti la sigur cu mancarea italieneasca, fara surprize si in liniste. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 16/09/2018

Robertoʼs & La Strada

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.