Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Un mic bistrou bun cand vrei sa faci pe studentul Ad hoc Bistro par...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Aici Pe malul cu Piata Unirii...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Sunt sigur ca au un servicu foarte bun si ca ciudatul peste care am da...

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Caragea8 este un pub si braserie amenajata in interiorul unei case, cu...

Afiseaza

Exista viata si mancare si dupa Miki

M-am intors sa vad daca Roberto’s a mai ramas deschis dupa ce le-a plecat fermecatoarea chelnerita despre care am scris data trecuta, fiindca am gasit-o la alt restaurant al unui hotel Hilton din Bucuresti, cel din Centrul Vechi, de data aceasta. Am gasit inca deschis Roberto’s, si La Strada, terasa lui de vara la fel, insa parca lipsea ceva de acolo, nu mai era aceeasi atmosfera… 🙁

Dar m-am consolat cu mancarea pregatita de Alex Chioaru, talentatul chef de la Roberto’s si La Strada, cel care a pregatit pastele si risotto cu care au si castigat ediatia de anul acesta a Topului Mancarurilor din Bucuresti, la ambele subcategorii, si paste, si risotto. Si am luat chiar pastele cu vita cu care au castigat, si risotto-ul cu capsuni, de asemenea. Si ne-a mai dat Alex Chioaru si o burrata foarte buna.

Da, exista viata la Roberto’s si La Strada si dupa Miki, si mancare inca si mai buna, dar parca nu mai e la fel acolo… (GB – septembrie 2018)

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras.

Rareori ajung sa scriu ceva semnificativ despre restaurantele din hotelurile de lux, aproape intotdeauna sunt exact asa cum ti le imaginezi cand te uiti pe meniu, inainte sa ajungi acolo. Asa si cu Roberto’s, singurul restaurant al hotelului Athenee Palace Hilton din Bucuresti, daca nu punem la socoteala si Athenee Cafe, care e mai mult o braserie decat o cafenea, in sensul frantuzesc al termenilor.

Roberto’s e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii sugereaza si numele, iar La Strada e terasa lui, cand incepe sezonul statului afara. E frumos amenajat, cum sunt toate intr-un hotel de cinci stele, dar nu are ferestre. Are un singur salon, de marime medie.

Meniul de la Roberto’s e mai degraba din bucataria italiana clasica, traditionala, cu ceva insertii de bucatarie fina. Mancarea e buna, atent facuta, cu produse de calitate, frumos prezentata. Preturile sunt cele asteptate, adica o masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti trece repede 4-500 de lei de pe card in contul domnului Copos.

Serviciul a fost memorabil la Roberto’s. Presupun ca nu toti chelnerii sunt ca domnisoara Miki, pe care am si pus-o in sectiunea cu „cei mai buni chelneri„. E greu sa o egaleze cineva in tot orasul, de fapt…

Nu sunt multi clienti la Roberto’s, de fiecare data cand am trecut prin fata si am aruncat un ochi inauntru l-am vazut mai mult gol. Intr-adevar, in afara de mancarea italieneasca buna, nu e mare lucru de facut acolo, nici distractie, nici cine stie ce atmosfera.

Roberto’s e unul din restaurantele cu bucatarie clasica italiana de referinta din Bucuresti, cu mancare buna si de calitate constanta. De dus acolo cand vreti sa mergeti la sigur cu mancarea italieneasca, fara surprize si in liniste. (GB – martie 2017)

Data actualizarii: 08/07/2019

Robertoʼs & La Strada