Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate

Copiii acestia au avansat destul de spectaculos de la data deschiderii, deloc indepartata, Zexe Braserie a devenit un restaurant in toata regula, desi nu asta aveau in plan cand l-au deschis, se gandeau sa faca o cofetarie si cateva gustari alaturi. Ultima data am mancat o pulpa de rata, pipote cu varza rosie si niste stafide prin ea, cred, foarte bune, un snitel foarte bun, de asemenea, o supa de conopida asa si asa. Au si deserturi bune, dar m-am abtinut.

Au fost extrem de lenti de data aceasta, a durat mai mult de jumatate de ceas pana sa vina primul fel de mancare, ceea ce invalideaza in mare masura pozitionarea de mic bistrou de proximitate, la care vii sa mananci ceva bun, dar nu sofisticat, rapid si la preturi rezonabile.

Oricum, pare sa le mearga foarte bine la Zexe Braserie, va ajunge un restaurant cunoscut in zona. (GB – noiembrie 2017)

O masa buna cand nu vrei sa te indepartezi prea mult de birou sau de casa

Zexe Braserie e tot al celor care au si celelalte Zexeuri, de la Gradina Icoanei si de la Statuia Aviatorilor, si a fost deschis mai de curand, dupa ele. Cred ca la inceput au vrut sa-l faca doar cofetarie, dar pana la urma au pus si mancare, si cred ca a fost o alegere buna.

Zexe Braserie e la demisolul unei cladiri de pe Bulevardul Aviatorilor, aproape de Piata Charles de Gaulle. Salonul e bine conceput, spatios, destul de luminos, chiar daca nu are cine stie ce lumina naturala, culori calde, foarte bine alese. E un loc vesel, optimist, placut. In fata au cateva mese sub nivelul trotuarului, cu nite scaune de fier incomode.

Zexe Braserie e un bistrou, de fapt, nu e o braserie in adevaratul sens al termenului. Au cateva feluri de mancare relativ simple, cred ca le-au preluat din meniurile restaurantelor. Bucatarie romaneasca urbana, creativa. Si au si tot felul de prajituri, proprietareasa afacerii, care e si fiica patronului de la Zexe, fiind o buna specialista in patiseria frantuzeasca.

Mancarea e destul de buna pentru ceea ce isi propune sa fie Zexe Braserie, adica un loc in care oamenii bogati care lucreaza si care locuiesc in zona sa poata sa manance cand li se face foame. (GB – iulie 2017)

Salonul si terasa Zexe Braserie din Bv. Aviatorilor

Zexe Braserie, bistrou si patiserie

 

Zahanaua Zexe (Aviatorilor)

Zahanaua Zexe readuce bucataria romaneasca boiereasca, de pe vremuriAm fost de mai multe ori la ei, insa nu am scris pentru ca nu e nimic semnificativ schimbat de cand au deschis. Un restaurant el...

Zahanaua Zexe (Icoanei)

Zahanaua Zexe: Cea mai buna mancare romaneasca boiereasca din Bucuresti.Scriu acum despre amandoua Zahanalele Zexe, cea din Icoanei si cea de la Statuia Aviatorilor, pentru ca asa par sa fi fost c...

Data actualizarii: 25/11/2019

Zexe Braserie, noiembrie 2017  - Bd. Aviatorilor, nr. 65 (Piata Ch. de Gaulle)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close