Localuri care nu sunt restaurante: cafenele, ceainării, snack-baruri etc.

Ord. dupa

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Afiseaza
comentarii

Daca tai sparanghelul de-a lungul, nu cred ca are gust mai bun

Micul bistrou de langa casa de bilete a Atheneului Roman pare sa fie un teren de experimente pentru Cristi Preotu. Cred ca primul concept a fost cel de champagne & caviar bar, sau champagne & foie gras. A mai fost inchis o perioada, apoi a revenit ca bistrou cu mancare romaneasca traditionala, pentru ca, de curand, de cateva luni, sa incerce si varianta cu nou-aparuta bucatarie romaneasca fina, creativa.

Noua bucatarie romaneasca fina a aparut pe lume in toamna lui 2017, cand cei doi chefs extrem de talentati de la MAIZE si Kane Seasonal Bistro au lansat-o pe piata aproape simultan, dupa ani si ani de pregatiri si incercari. Sigur, multi vor sesiza ironia situatiei cu noua bucatarie romaneasca nascuta in doua restaurante cu nume din alta lume, insa acestea sunt vremurile pe care le traim.

Costin-Daniel Palici, noul chef al bistroului La Vinuri, a intrat si el in joc, asadar, alaturandu-se nucleului de elita format din cei doi Alexandru: Alex Petricean si Alexandru Iacob. Si, fara indoiala, le vor calca pe urme din ce in ce mai multi, chiar din viitorul apropiat.

La Vinuri e foarte mic, dupa cum am spus, au cateva mese in interior si alte cateva, minuscule, afara, pe trotuar. E frumos amenajat, stilul aristocratic, cum ii place lui Cristi Preotu. Cam la fel ca la Le Bistrot Francais: mobilier greu, masiv, lucruri si decoruri scumpe.

La Vinuri au acum un meniu sublimat: trei… (citeste tot)

Pentru turistii care spun ca e fabulos tot ce baga in gura in Romania

La Vinuri, Gastronomie si Vinuri Romanesti, Wine bar & shop, Vinoteca – toate acestea formeaza numele unui ceva ce abia s-a deschis in Bucuresti, de cateva zile, in spatiul pe care Le Manoir il are chiar langa Atheneul Roman. E tot al lor, din cate am auzit, adica al lui Cristian Preotu si al unui asociat al lui, cei care au si acum cel mai bun restaurant din Bucuresti, Le Bistrot Francais, in cladirea alaturata.

In camaruta aceea, chiar in fata casei de bilete a Atheneului, au mai fost niste incercari de gastronomie fina de-a lungul timpului, un Champagne & caviar bar, si poate si altceva, dar nu mai tin eu minte. E o camaruta mica, frumos amenajata, in care au pus cateva mese inalte, de bar, cu scaune inguste, in care prietenul meu, baritonul, nu a reusit sa intre. Noroc ca erau si unele doar cu spatar, fara cotiere, ca a reusit sa se aseze, in sfarsit.

La Vinuri pare sa fie un… (citeste tot) (GB – aprilie 2017)

Data actualizarii: 05/08/2025

La Vinuri  - Str. Episcopiei, nr. 2-4 (Atheneul Roman)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close