Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef!

Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.

Ma vad obligat sa revin asupra celor scrise in iulie, cand am zis, printre altele, ca Petrescu poate sa faca „mai mult decat sushi”. E drept, atunci nu stiam si ce fel de sushi face Catalin Petrescu… Si am modificat si specificul la care am incadrat restaurantul Argentine, acum e la bucatarie japoneza, fiindca meniul e preponderent japonez, cu cateva insertii de steak argentinian si alte cateva lucruri mai putin japoneze.

Si da, intr-adevar, toti cei care am fost la acest pranz despre care am scris in articol am cazut de acord ca Argentine e unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, in acest moment. (GB – februarie 2018)… (citeste tot)

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sushi…

Mi-a placut dintotdeauna de restaurantul acesta din Herastrau, Argentine, desi nu sunt mare amator nici de carne si nici de sushi. Insa au un bucatar talentat, cred ca e acelasi de mai multi ani, mi se pare ca stilul de a gati e acelasi. Mai au un Argentine Steak & Sushi si in Baneasa Shopping City, de aceea e Herastrau in nume.

Argentine Steak & Sushi e un restaurant destul de mare, in complexul Bonton Palace, la inceputul Soselei Nordului, in partea de Herastrau cu Aqua, Casa di David si La Brasserie. Argentine imparte frumoasa terasa cu Octopus, despre care acum am aflat ca tot al lor este.

Argentine e lung si ingust, cu pereti de sticla pe toate partile, se vede foarte frumos in jur, oriunde ai fi asezat. In capat au o parte din bucatarie deschisa, cred ca e cea de sushi si bucatarie rece. E foarte bine amenajat, e comod, mesele nu sunt inghesuite. Terasa e eleganta, bine mobilata. Din poze se vede destul de bine despre ce vorbesc, cred.

Argentine Steak & Sushi scoate in fata vita si sushiul, dupa cum ii spune numele, insa au si cateva alte feluri din bucataria internationala destul de bine facute. Acum o luna si ceva am mai fost acolo, am luat numai antreuri si tin minte ca am zis si atunci ca bucatarul acela stie bine ce inseamna mancarea fina, se vede ca are talent si imaginatie. Acum am luat o supa miso, foarte buna, un antricot de vita si paste asiatice cu legume.

Noroc ca m-am prins la timp, voiau sa-mi aduca vita pe plita, sau pe un pietroi, ceea ce detest sa mi se intample. Si sunt multi ca mine, ar fi bine sa nu uite asta… Vita a fost buna, avea cateva pielite, dar le-am pus nota maxima, pentru ca am dat peste pielite si la alte mari steakhouses din Bucuresti, tot cu nota maxima la vita. Pastele au fost bune si ele, dar putin cam sarate. De la sos, desigur, dar sarea e sare, si cand e prea multa te indispune. Sparanghelul a fost perfect gatit, rigid si crocant, asa cum trebuie, Pacat ca nu a taiat cate 2 cm din coditele care erau prea tari si atoase, ca sa mearga pana la capat cu gatitul de adevarat chef. Se vedea usor care dintre ele ar fi trebuit taiate, dar s-a multumit sa le lase exact asa cum le-a cumparat. Sau poate ca s-a gandit ca e inestetic sa fie de lungimi diferite, mai stii? Pentru cine nu stie, acestea se taie dupa fierbere, nu inainte.

Preturile sunt destul de mari, insa Argentine Steak & Sushi nu e printre cele mai scumpe restaurante, nici din Bucuresti si nici din parcul Herastrau.

Serviciul a fost bun, cu niste chelneri in forma, bine dispusi si chiar cu replica. O chelnerita care s-a ocupat de mine a fost in mod special placuta, naturala, foarte potrivita pentru un astfel de job. Mai spre sfarsit m-a recunoscut seful lor si se uitau cu mai multa curiozitate la mine, insa au fost amabili si politicosi si inainte sa stie ca notez orice miscare a lor…

Argentine Steak & Sushi e, deci, unul dintre marile restaurante ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului, un restaurant pentru oamenii bogati si care stiu ce e aceea o mancare cu adevarat buna. Pacat ca l-au impins prea tare catre steak & sushi, sunt sigur ca bucatarul acela ar putea sa faca mai mult decat atat. (GB – iulie 2017)

Octopus

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e cam asa: Octopus a fost deschis in Parcul Herastrau ca restaurant grecesc, acum cativa ani. Investitie mare, foarte frumos amenaj...

Catalin Petrescu e un mare chef!

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Data actualizarii: 18/04/2020

Argentine (Herastrau), iulie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close