Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevarat Nu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizza E unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de Bucuresti Am m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Afiseaza
comentarii

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!

Manusi albe in Piata FloreascaGabbiano e al celor care au restaurantele Potcoava, din Giulesti si din Regie. Au deschis acum vreo doua saptamani in Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany.

Restaurantul e mare, au aproape 200 de locuri, daca socotim si terasa inchisa ermetic si incalzita, in care se poate sta la fel de bine si iarna. L-am amenajat foarte bine, au avut niste arhitecti buni, care au schimbat cu totul ambianta rece, sumbra si trista de la Madame Pogany – cea care le-a si garbit inchiderea, fara indoiala. Am simtit o mare usurare cand am intrat si am vazut un restaurant luminos si elegant, ca au acoperit tavanele industriale si betonul armat de pe pereti…

Jumatatea din fata a lui Gabbiano e de fumatori. Cu totul si cu totul ilegal, desigur, chiar daca toti fac asta acum. Doar ca, fiind obligat sa treci pe acolo, intri deja cu hainele imputite in salon si cu un dezgust teribil dat de mirosul celor de acolo.

Dupa cum ii spune si numele, Gabbiano (pescarus) e un restaurant italienesc. Inca de la primele cuvinte p ecare ti le adreseaza, incearca sa-l promoveza ca restaurant cu specific de peste. Au pus si un galantar cu peste proaspat chiar la intrare, la afumat. In rest, au mancarurile obisnuite din bucataria italiana clasica. Sunt bine facute, cu grija, cu produse si ingrediente de calitate, din cate mi-am dat seama. Nici nu mai indoiam de asta, la investitia pe care au facut-o acolo nu ar fi avut logica sa cumpere lucruri de proasta calitate in bucatarie.

Manusile albe

Serviciul a fost surprinzator de bun la noi, cu un chelner atent si placut, pus pe treaba. Ca era cam caraghios sa ne serveasca parmigiana di melanzane cu manusi albe la pranz, sunt sigur ca nu decizia lui a fost. Dar, ma rog, nu e singura ciudatenie de la Gabbiano.

Preturile sunt destul de mari. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate pe nesimtite 500 de lei de pe card, daca nu si mai multi, si-i trimite in Giulesti. Clienti putini, si putini de fiecare data cand trec prin fata, fie la pranz sau seara.

Oare crede domnul de la Potcoava ca-i va atrage pe milioanele de corporatisti din zona cu manusile albe la masa de pranz? Eu cred ca, dimpotriva, nu va face decat sa-i trimita la celelalte restaurante din Piata Floreasca. Si sunt destule, nu gluma, si multe dintre ele foarte bune. Ca sa nu mai spun ca alaturi sunt trei dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din Bucuresti. Va spune ca nu-l intereseaza corporatistii de pranz? Nu m-ar mira deloc sa aud asta, vazand preturile de la Gabbiano. Sau a uitat cate locuri are de umplut in restaurantul acesta imens? Ii aduc eu aminte: vreo 180! Oricum, pentru moment, cel putin, restaurantul acesta este un mare mister pentru mine… (GB – noiembrie 2019)

Bucataria italieneasca Gabbiano
Salonul Gabbiano fara fum
Saloanele de fumatori Gabbiano

Gabbiano, restaurant cu bucatarie italiana in Piata Floreasca

Data actualizarii: 09/06/2021

Gabbiano, noiembrie 2019  - Str. Banu Andronache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close