Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34127 vizite 5 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49860 vizite

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5346 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9675 vizite

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4994 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3442 vizite

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

11 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4975 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35206 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19881 vizite 2 comentarii

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5363 vizite 2 comentarii

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8354 vizite

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6504 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitiiAm reven...

3836 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2251 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare...B...

5665 vizite

Bispen, sau arta de a readuce la viata nostalgiile trecutuluiCine ...

2698 vizite

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

7313 vizite

Biutiful Downtown, unul dintre cele mai spectaculoase restaurante din ...

7777 vizite

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

4784 vizite 4 comentarii

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

5274 vizite 1 comentarii

Buenasado, o steak house la care pastele sunt mai bune decât antricot...

1539 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

28593 vizite 12 comentarii

Casa Capsa, o paguba greu de recuperat pentru Bucuresti si pentru bucu...

15114 vizite 6 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OKAm revenit la Casa d...

29763 vizite 3 comentarii

Champagne & More Lounge este un bistrou cu meniu gourmet (fine din...

11 vizite

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

649 vizite

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul HerastrauCom...

8744 vizite 1 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

3766 vizite

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

2548 vizite

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il num...

10234 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

8659 vizite 1 comentarii

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

20901 vizite

El Capitan este o terasa pe ponton pe lacul Snagov, deschisa numai in ...

3251 vizite

Fratelli (Herastrau) este un restaurant cu specific international situ...

865 vizite

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

3420 vizite

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

7920 vizite

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

489 vizite

La Brasserie, un restaurant conservatorLa Brasserie e neschimbat, ...

14241 vizite 3 comentarii

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

7842 vizite

Lido's Brasserie - Minunea inmultirii pestilor...S-a redeschis...

7276 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

9830 vizite

Luna Lounge este un restaurant cu specific international, situat pe So...

7 vizite

Mandarin – Asian Restaurant este locul ideal pentru descoperirea de ...

1176 vizite

Fier din belșug la The Marmorosch, Autograph CollectionSe tot vor...

9524 vizite

Medusa este un restaurant mediteranean situat in sectorul 1 din Bucure...

9 vizite

Naan Project - Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantulu...

6675 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

46860 vizite 4 comentarii

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

13659 vizite 1 comentarii

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio PassarelliPalatul Stirbey de...

12663 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Reîntoarcerea lui Prime Steaks & Seafood

Primul Prime (😊) de la Radisson a fost mulți ani unul dintre cele mai bune restaurante ale Bucureștiului. Cunoscut pentru vita Hereford din Irlanda, în special, dar și pentru cele alte câteva feluri de mâncare foarte bine gătite, și, mai ales, cu produse și ingrediente cu adevărat prime, fără niciun compromis la calitate și ezitare în fața prețurilor inevitabil mari ale acestor produse. Și foarte bine amenajat, servicii premium, desigur.

În timpul pandemiei s-a închis, la fel ca și celelalte restaurante din marele hotel și din oraș. Și a rămas așa până de curând, fiind ultimul care s-a redeschis. Acum a fost preluat de Lorand și Zsuzsanna Szarvadi, adorabila lui femeie, cei care au mai multe restaurante mari și de succes – Fork Ana Tower și GastroLab în București – dar mai ales faimosul Balvanyos Resort, cu alte restaurante excelente acolo, despre care am scris de mai multe ori.

Lorand și Zsuzsanna Szarvadi

au preluat simultan și elegantul salon de vizavi, pe care l-au numit acum Champagne & More, în care au făcut ceea ce chiar numele sugerează. Aici au un meniu minimal de mâncare, dar pentru evenimentele private pot face mâncare oricât de sofisticată li se cere. Pentru că da, Champagne & More e unul dintre cele mai elegante și mai bine dotate saloane de evenimente private, exclusiviste, la cel mai înalt nivel din București. Mai ales când deschid și terasa din marea grădină interioară a hotelului. Eu am organizat niște mic-dejunuri acolo, care au impresionat chiar și pe cei mai neimpresionabili oameni – în special cu bogăția meniului de breakfast și gusturile mai puțin obișnuite și surprinzătoare pentru ei.

Revenind la Prime, au cheltuit destul ca să refacă amenajarea. De la cea englezesc aristocratică, au dus-o (ușor, nu mult) către o ambianță mai informală, mai tinerească, mai prietenoasă. Ceea ce nu mi se pare chiar cea mai bună idee, fiindcă în primul brand Prime – încă solid pe piață – decorul și ambianța de loc pentru oameni bogați și conservatori era o componentă importantă.

Aceeași strategie au avut-o și cu prețurile: sunt aproape la jumătate față de cele de la primul Prime, deși mâncarea e la fel de atent făcută și cu gusturi pregnante, cu cele mai bune produse și ingrediente care pot ajunge în România. Iarăși nu cred că a fost cea mai bună idee, pentru că oamenii se simt mai bine și mai în siguranță când plătesc dublu pe un produs premium.

Cheful filosof

Restaurant Prime, Radisson Blu Hotel Bucharest - RestocracyAu rămas la conceptul central „steak & seafood”, deși l-au împins puțin mai către generalist, față de vechiul Prime. Și au adus un chef foarte special, pe Andrei Adlah, mult umblat prin lume și prin lumi total diferite și chiar opuse – și nu doar din punct de vedere gastronomic, ci și cultural. Om cu aplecare către filosofie, și-a pus în cap să le împace și să le unifice, dar fără să se pună pe el în umbra lor, ci dimpotrivă… 😊

Am mâncat de multe ori la noul Prime, și pe fugă, dar și în tihnă, cu mâncare în exces. Pozele de mai jos sunt de la o astfel de cină memorabilă – coșmarul șoferilor oamenilor bogați, care iarăși înțepenesc așteptând în mașină câte trei, patru ceasuri, uneori mult după miezul nopții:

  • Brisket afumat, cartofi Anna & coleslawShot de bisque si crevete de Ecuador
  • Frigarui de pește spadă, brocoli, salicorne și roșii cherry
  • File de barbun cu sos de unt, cartofi chips, ulei infuzat cu ierburi și fenicul de mare
  • Vânătă cu anghinare, măsline, roșii cherry, mojo de coriandru, fulgi de usturoi și migdale prăjite
  • T-bone Creekstone USDA Prime, cartofi prăjiți, sos de piper
  • Bezea, frișcă cu zest de lime, coulis de fructe roșii.

Cu Liliac Very Vienna 2022, Sauvignon Blanc, Crama Ferdi White Queen 2021, Chardonnay și Gere Kopar 2019, Cupaj Cabernet Franc, Merlot si Cabernet Sauvignon…

Creekstone

Toate au fost bune și foarte bune, cu gusturi clare, pregnante – chiar dacă uneori cu ceva mai multe condimente decât aș fi pus eu dacă aș fi fost chef la Prime. Însă condimente foarte apreciate de către noile generații, peste tot în Europa și America, așa că or fi știut ei de ce fac asta.

Brisketul și cu Creekstoneul, în special, cu adevărat excelente. Brisketul afumat a fost cel mai bun pe care l-am mâncat eu vreodată. Cât privește vita Creekstone, aceasta a fost revelația sezonului. Aș fi spus chiar a anului, dacă nu mi-aș fi adus aminte ce am scris despre Creekstoneul mâncat la vecinii lor, la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, cu câteva luni în urmă, despre care am scris pe larg, în culmea entuziasmului.

Am văzut destul de rar vită Creekstone în București, și am și uitat de ea de fiecare dată după ce am ieșit din restaurant. Însă cele de la Le Bistrot Francais și cea de aici, de la Prime, au fost adevărate revelații, nu mi-a venit să cred că diferența poate să fie atât de mare. Și cu siguranță că nu doar calitatea cărnii a contat la această diferență, ci și felul în care au făcut-o, cu un gust pregnant de cărbuni rari. Cei de la Le Bistrot Francais o aduc din Elveția, cei de la Prime din SUA, dar excelente amândouă, după cum am spus.

Formula de calcul

Nu am făcut încă o procedură prin care să calculez raportul gust/ preț, sau calitatea mâncării/ preț în restaurante, în general. Nici nu știu dacă se poate găsi vreodată o astfel de formulă. Dar dacă da, dacă o voi găsi-o eu sau dacă o va face altcineva și va ajunge și la mine, sunt sigur că Prime Steak & Seafood de la hotelul Radisson din București va ieși pe primul loc, sau în primele foarte puține, oricum… (George Butunoiu – ianuarie 2024)

Bucătăria Prime Steak & Seafood

Salonul Prime

Creekstone

Andrei Adlah, cheful filosof

Salonul Champagne & More

 

Data actualizarii: 18/01/2024

Prime Steaks & Seafood  - Calea Victoriei, nr. 63-81 (Hotel Radisson)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close