Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona centrala a Bucurestiului, cuprinsa intre:...

Ord. dupa

Acuarela a devenit bistrou cu acteAm fost de câteva ori la Acuare...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentuluiMulte ...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

Hanul cu Tei este unul dintre putinele hanuri vechi care mai exista in...

Imobilul ce găzduieste astazi Berăria Nenea Iancu a fost dintodeauna...

Bistro Raw Vegan este un business de familie creat de două surori și...

Blue Margarita, un restaurant sud-american adevăratBlue Marga...

Bodega La Mahala este un local situat in Centrul Istoric al Bucurestiu...

Secvente dintr-un film de artaNu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

O cantina-bistrou cu mancare destul de bunaBoutique du Pain e un b...

Pestele pe care il folosim este unul salbatic, de captura, pescuit in ...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este loculMie mi se pare ca ...

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epocaCei ca...

Pe panoul de la intrare scrie Cappuccino, Grand Cafe, Restaurante, Pia...

Un grup de prieteni francezi și români, deopotrivă profesioniști ...

Carturesti Carusel este o librarie si ceainarie situata pe strada Lips...

Cărturești is a cultural venue that functions as a bookshop, tea stu...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

Champagne & More Lounge este un restaurant cu specific internațio...

Chocolat - Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bu...

Ciorbe si Placinte pe bani putiniAm vazut pana acum fast-food-uril...

Cloud Bistro, cu mancare facuta sa fie buna Cloud Bistro a fost una d...

Club Excelsior este un local situat pe strada Stirbei Voda, nr. 24 din...

Club Lounge Intercontinental este unul dintre restaurantele hotelului ...

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile BucuresteneCo...

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasaColonial Lounge e cel...

Concerto Fine Dining este un restaurant „nouvelle cuisine”, o ...

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

In respectabila ei traditie, Curtea Berarilor reimprospateaza vremile ...

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

Pentru cand ti se face foame exact unde Mendeleev se taie cu George En...

Edo Garden - Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede ...

El Pato, restaurantul asezat...Nu am mai trecut de ceva vreme pe l...

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

Boema la scara industrialaFabrica, sau Fabrica Club, ca sa folosim...

Faros este o taverna cu specific grecesc, situata in Centrul Vechi al ...

Restaurant Finikia – lebanese cuisine, amplasat in centrul istoric a...

French Bakery este o brutarie, patiserie si cofetarie frantuzeasca, si...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Restaurantele de pe malul Dambovitei: Get Naked by BordelloPe malu...

Gold Cafe Bar este un cafe-bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiul...

Gorilla Burger este un bistrou de burgeri deschis in septembrie 2020, ...

Afiseaza

Le Bistrot Francais are un nou mare chef!

Chef Patricio Massimino

Aristocratic elegantul restaurant din centrul Bucureștiului are de puțin timp un nou chef, un tânăr latino cu alură de personaj de film: subțire, frumos, deschis, bine dispus, vorbăreț. A învățat Haute Cuisine la școli înalte, a lucrat în unele dintre cele mai cunoscute restaurante cu steluțe Michelin și de lux din Spania și Franța înainte să se mute de tot la București.

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e la fel cum îl știm de atâția ani, desigur, și pe bună dreptate, nu ar avea motiv să schimbe ceva ce arată impecabil. Saloanele, ca dintr-un film de epocă, și ele, sunt puse la conservare pe vreme de pandemie, însă au extins terasa, au trecut cu ea și dincolo de poartă, pe trotuarul foarte larg, construit în mod special în acest fel, pentru terase ca la Paris. Mesele elegante, ghivece cu plante mari și scumpe, luxul pe care centrul Bucureștiului merita să și-l recapete.

Chef Patricio Massimino ne-a pregătit un excelent Bisque de homar albastru de Bretagne, apoi Carpaccio de langustine, Dorade cheviche și Suckling pig from Segovia, toate foarte bune și ele, și o de două ori excelenta Briooche Perdue la final, cu înghețată de vanilie.

Serviciul la fel de bun, ba chiar cu un mic adaos de naturalețe și dezinvoltură, ceea ce nu a făcut decât să mă bucure, fiindcă poți zâmbi și să fii un chelner plăcut chiar și într-un restaurant de mare lux, nu e nevoie să te porți de parcă ai fi pe scena Teatrului Național din apropiere. Prețurile mari, așa cum au fost dintotdeauna, dar nu prea există alternativă viabilă la asta, din păcate.

Da, Le Bistrot Francais Relais et Chateaux e și astăzi cel mai bun restaurant din București, continuator al Haute Cuisine și al luxului aristocratic clasice, pe care mulți le-au văzut doar în filme sau au citit despre ele prin romane. Or, acum când schimbările se fac deja într-un ritm amețitor și în gastronomie – ca peste tot, de altfel – parcă începi să devii original tocmai încăpățânându-te să rămâi tu printre puținii la marile tradiții. Paradoxul frumos al timpurilor noastre, aș completa eu… (GB – aprilie 2021)

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux 

Le Bistrot Francais, restaurant Haute Cuisine la BucurestiDaca nu am mai scris nimic despre ei de trei ani nu e pentru ca nu am mai mancat aici, ci pentru ca nu e nimic schimbat de cand ii stiu. Ceea ce e mai degraba de bine, fiindca sunt un restaurant sofisticat, elegant, pentru oameni rafinati si pretentiosi. Intr-o casa cu nume, cu arta si cu istorie, langa simbolul cultural al Bucurestiului, in centrul centrului.

Bucatarie frantuzeasca fina, Haute Cuisine clasica, de “moda veche” in zilele noastre, daca putem sa-i spunem astfel, pentru unii mai putin obisnuiti cu luxul gastronomic. Si cel mai de seama reprezentant al Relais et Chateaux in Bucuresti, desigur, Le Bistrot Francais a castigat din nou titlul de Cel mai bun restaurant din Bucuresti in Topul Restocracy. (GB – martie 2020)

Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu

Sunt convins ca Le Bistrot Francais e cel mai bun restaurant din Bucuresti in acest moment, si, aproape sigur, si din toata Romania. E cel mai … (citeste tot)

Huate Cuisine din bucataria lui Chef Patricio Massimino
Saloanele Le Bistrot Francais Relais et Chateaux
Terasa Le Bistrot Francais Relais et Chateaux

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux, chef Patricio Massimino

Data actualizarii: 16/04/2021

Le Bistrot Francais  - Str. Nicolae Golescu, nr. 18 (Atheneu)

  • Dan :

    Foarte bun restaurant. Pentru cine se plange de preturi, nu aveau ce cauta acolo de la bun inceput.

    • Antimatter :

      e vorba doar de o selectie dupa starea materiala a clientilor, nu dupa rafinamente si gust, cum se clameaza in articol
      chiar daca mancarea ar fi buna, preturile sunt exagerate pentru ingredientele folosite si tehnica inclusa, vezi exemple la Anonim…

      • Mimi :

        Serios? Stii cumva de unde sunt aduse ingredientele? Ca te asigur eu ca nu din piata de la Obor. Au cele mai rafinate si selecte ingrediente ,de aici si “sumele exorbitante”. Nu iti permiti nu mergi.

        • ana :

          ce au ingredientele din obor? bucatarii mari cumpara des din piete obisnuite, doar parvenitilor le miros urat. au impresia ca, daca e scump, e neaparat de calitate. nu prea, iar mancarea frantuzeasca e de multe ori doar spoiala la preturi piperate.

  • Mia :

    Mia: Ridicol de scump si portii extraordinar de mici…

  • Anonim :

    Plin de ifose cand vine vorba de reclama, restaurantul are preturi ridicol de mari pt lucruri obisnuite; un ou posat costa cu ceva ardei copt si zacusta de legume /65 lei portia, trei inghitituri de whisky 77 lei, o vodca mica Belluga 110 lei. Felurile principale au fost extrem de mici, dar sumele exorbitante…

  • Robert Furman :

    Decorul alterat de renovare. Locul arata mult mai bine pe vremea Grand Cafe Galleron.

    • paul :

      avand in vedere ca eu am creat Grand Cafe Galleron nu pot decat sa va dau dreptate

  • Misu :

    Doar nota 8 la meniul de vinuri (de vazut si pahare/serviciul de somelarie) – poate ar fi in viitor un criteriu de luat in calcul. Nimic spectaculos, nume uzuale, chiar banale, teama de inovatie si etichete de nisa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close