Ord. dupa
titlu nr. comentarii nr. vizualizari
150 de locuri intr-o singura sala
Bucatarie internationala
Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...
Bistrou boem cu terasă
Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...
Bucatarie italiana
Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...
Bucatarie urbana
Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...
Bistrou cu bucatarie urbana
AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite
La sf...
Bucatarie greceasca traditionala
O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi
Amvrosia e un restaur...
300 de locuri intr-o singura sala
Bucatarie internationala, mediteraneana
Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...
Bucatarie japoneza, steakhouse & sushi
Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...
Bistrou cu Noua bucatarie romaneasca creativa si fina
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...
Braserie, bucatarie internationala
A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...
Braserie, bucatarie internationala
Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...
Bucatarie internationala
Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...
Bistrou si winebar, bucatarie urbana
CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...
Bucatarie internationala
Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa...
...
Bistrou, specific multicuisine
Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...
150 de locuri in 2 sali
Bucatarie internationala
Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...
Restaurant pescaresc
Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...
Bucatarie ruseasca
Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...
1800 de locuri in 5 sali
Complex cu hotel, sali de evnimente si restaurant multicuisine
Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....
Bucatarie romaneasca si internationala
Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...
Pub cu specific american
Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...
Bucatarie italiana traditionala
Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...
Mic bistrou cu bucatarie italiana traditionala
Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...
Bucatarie arabeasca
Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati
A...
Bucatarie portugheza
Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...
Bucatarie portugheza
Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...
Cafenea-braserie, bucatarie internationala
DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....
Berarie
Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...
Sushi & bucătărie japoneza traditionala
O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...
Bucatarie urbana
Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...
Bucatarie italiana clasica
E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...
Bucatarie italiana clasica fina
Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...
Bucatarie croata, peste & fructe de mare
Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...
Cafenea cu specific scandinav
Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...
180 de locuri in 2 sali
Bucatarie italiana clasica
Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...
Bucatarie internationala
Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri...
...
Bucatarie internationala
26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...
Specific multicuisine
Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...
Braserie cu specific multicuisine
Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...
Braserie cu specific multicuisine
Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...
Restaurant de sushi
Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...
105 locuri intr-o singura sala
Bucatarie romaneasca
Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...
Bucatarie internationala
Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...
Jazz club & bistro
Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...
Bucatarie italiana siciliana traditionala
Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea...
...
Bucatarie internationala clasica
Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...
200 de locuri in 2 sali
Bucatarie romaneasca
Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...
Bucatarie italiana traditionala
Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...
Bucatarie italiana clasica
Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...
Bucatarie italiana, peste si fructe de mare
Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...
Fara comentarii
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legume crude…
Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu exact un an, ii atrage din ce in ce mai tare pe bucatarii talentati, care vor sa-si incerce puterile in cel mai dificil exercitiu posibil, practic. Fiindca nu e suficient doar sa cunosti foarte bine principiile si tehnicile de “Haute Cuisine”, si apoi sa le pui in farfurie dupa recoamnadrile facute deja de altii, ci trebuie sa inventezi tu singur si retetele. Ceea ce e, fara indoiala, si mai dificil decat sa inveti tehnicile. Fiindca nu ai de unde lua retetele, Alex Petricean , Alex Iacob sau Radu Ionescu nu cred ca si le-au pus pe Internet pe ale lor. Si chiar daca si le-ar pune, sunt sigur ca niciun chef serios si onorabil nu ar vrea sa le copieze, se va simti obligat sa creeze singur altele, evident.
Dar mai e o problema, si nici aceasta simpla: ca sa faci bucatarie sofisticata, si mai ales creativa, iti trebuie si o multime de bani, cu mult mai multi decat intr-un restaurant “obisnuit”. Si pentru experimente, si pentru cele mai bune produse, si pentru altele. Asa ca, daca nu ai atatia bani ca familia lui Radu Ionescu , trebuie sa vina cineva bogat sa faca investitia.
La Bistro Ateneu, deschis in urma cu vreo saptamana, omul bogat e … (citeste tot )
Bucurestiul in jurul Ateneului Roman, cu multe restaurante: Bistro Ateneu (fostul Sushi Room ), Chocolat , Caju , Le Bistrot Francais , La Famiglia , La Vinuri , Cafe Ahenee si Roberto’s de la Athenee Palace Hiltonsi altele, cu Comtesse du Barry, Jockey Club…
Data actualizarii: 15/05/2020
Bistro Ateneu, octombrie 2018 - Str. Episcopiei, nr. 3 (Atheneul Roman)