Toate localurile din Bucuresti de pe site-ul Restocracy: restaurante, bistrouri, cafenele etc., evaluate sau nu

Ord. dupa

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

34146 vizite 5 comentarii

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

966 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

49870 vizite

Mi-am regasit pianul la A46!Una dintre cele mai frumoase și umbro...

1653 vizite

Adamo by MRS Residence și dedublarea La FattoriaÎn iulie s-a des...

11774 vizite 5 comentarii

AFI Palace Cotroceni e unul dintre cele mai mari mall-uri din Bucurest...

5352 vizite 1 comentarii

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

9679 vizite

Ahmad Hammadi a deschis de câteva zile cel mai mare, și, foarte prob...

1211 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

5475 vizite 1 comentarii

Restaurantele de pe malul Dambovitei: AiciPe malul cu Piata Unirii...

29201 vizite 2 comentarii

Un pranz ratatCred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

4995 vizite

Ce și cum mănâncă oamenii bogațiS-a deschis de câteva zile u...

3453 vizite

La Ali Baba mergi ca sa mananci repede si ieftinAli Baba a ajuns s...

7773 vizite 3 comentarii

Allegro este un restaurant internațional situat în hotelul Ramada No...

12 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

25181 vizite 1 comentarii

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

4514 vizite 1 comentarii

O taverna sincera, ca acelea adevarateAmada a fost surpriza placut...

5927 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

7707 vizite 2 comentarii

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

2290 vizite

Angelo Grasso, restaurantul de la Teatrul National, e lucrul cel mai b...

14933 vizite

Să nu vă așezați la masa din spate de la Animaletto Pizza bar, ace...

12350 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

4979 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

3093 vizite 1 comentarii

Un bistrou de business center bunArco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

3056 vizite

O veste foarte bună pentru corporatiștii de la Aviatorilor – Charl...

296 vizite

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

35213 vizite

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

19887 vizite 2 comentarii

Arogant by Loka, viitoare atractie a zonei din jurul pietei Alba Iulia...

30464 vizite 6 comentarii

Arome - Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincereStii...

5257 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

2018 vizite 2 comentarii

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrouAm revenit la Atelierul ...

6597 vizite

Aubergine - Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? ...

6251 vizite 7 comentarii

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătatePrimu...

7075 vizite

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

2090 vizite

Avalon - Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de do...

5366 vizite 2 comentarii

Located on the top floor of the DoubleTree by Hilton Bucharest Unirii ...

1573 vizite

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

8358 vizite

Avocadoo 2 este un bistrou cu preparate pe baza de avaocado, situat in...

3035 vizite

B3ton, restaurantul cu cele mai frumoase chelnerite din orasPe Can...

3370 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

18884 vizite

Baguette Beller este o brutărie, patiserie și cofetărie cu specific...

9 vizite

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

7362 vizite 1 comentarii

Restaurantele din Galeria Comerciala Feeria si celelalte din Baneasa ...

6505 vizite

Baraka este o terasa deschisa inca din 1999 in inima Bucurestiului, in...

3926 vizite

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

3708 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

5873 vizite 2 comentarii

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritateFoarte fr...

2252 vizite

Batistei este un restaurant si pizzerie, cu regim de autoservire, care...

1830 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustulAm mancat de cel ...

2074 vizite 1 comentarii

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet...Mi-am ...

3270 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din Bucuresti!

Lansare de carte Kera Calita - Tainica inima a BucurescilorAcum vad ca nu am mai scris despre Locanta Jaristea de fix trei ani, desi am fost de multe ori acolo, intre timp. Am uitat sa scriu pentru ca nu am vazut nimic schimbat, fara indoiala. Intr-adevar, Kera Calita e la fel de fenomenala, de iesita din comun, ambianta la fel, spectacolele ei tin in continuare privirile lipite si ii umplu restaurantul seara de seara.

Reiau si rezum doar partea de meniu de la Locanta Jaristea. Au bucatarie romaneasca, atat boiereasca, dupa retete regasite prin arhive si readuse la viata, cat si romaneasca traditionala, cu zacusca, fasole facaluita, porc si alte asemenea.

Pe partea de bucatarie romaneasca boiereasca, Jaristea e unul dintre cele doua restaurante din Bucuresti in care poti gasi asa ceva. Si mai interesanta, insa, e bucataria romaneasca traditionala, taraneasca, a Kerei Calita. Asta e cea mai buna din Bucuresti, si iese in evidenta fata de celelalte restaurante etnice romanesti, cele cu mancare traditionala, populara, in care nu poti face o diferenta cat de cat semnificativa intre gusturi. Poate ca Kera Calita cumpara porcii si branzeturuile din cu totul alte parti, poate ca si-i creste si le face singura, sau are cine stie ce secrete… Insa sunt mai bune decat in alte restaurante! Sigur, exista si varianta ca mie sa-mi dea intotdeauna mancarea din alta camara si din alte oale, dar mi-e greu sa cred ca poate face asta, din punct de vedere strict logistic vorbind acum… (GB – februarie 2020)

PS: in articolul trecut ma tot intrebam ce o fi fost inainte in cladirea aceea. Kera Calita mi-a spus ca chiar ea a construit-o, special spre a fi restaurant, si a vrut dinadins sa arate ca un han, cu arhitectura din alte vremi! Era Zahanaua Bumbesti in acel loc, cu o terasa faimoasa la vremea ei.

O cina privata cu doamna Nicolau la Locanta Jaristea e o experienta care se tine minte.

Lansare de carte Kera Calita - Tainica inima a BucurescilorDintre toate restaurantele pe care le-am evaluat pana acum, cu Jaristea (Locanta Jaristea, pe numele ei din acte) mi-a fost cel mai greu, trebuie sa recunosc. Pe de o parte, am fost cu Noro si cu familia lui la Jaristea si am mancat bine, in general, insa niciunul dintre noi nu-si mai amintea a doua zi ce fusese pe masa. Pe de alta parte, insa, la putin timp dupa aceea, doamna Aurora Nicolau (Kera Calita), patroana „stabilimentului gastronomic artistico-literar, locanta „Jaristea””, cum se prezinta ei, m-a invitat la o romantica cina privata, impreuna cu doi prieteni comuni. Am mancat atat de bine (si atat de mult, pe cale de consecinta, fiindca sunt lacom cand dau de mancare buna), incat ziua a ramas in lista evenimentelor gastronomice despre care imi aduc aminte aproape fiecare fel de mancare si simt din nou mirosul si gustul lui la fiecare aducere aminte.

Sunt mai multe restaurante mari in Bucuresti in care am trecut prin asemanatoare experiente. Cand am facut Restocracy le-am avut tot timpul in minte, am tinut seama de ele si am scris si in sectiunea de explicatii si justificari (Restocracy: ce, cine, cum), aici pe site, ca la un restaurant e bine de stiut nu numai cum e mancarea de zi cu zi, ci si cum este cand patronul sau bucatarul isi pun in minte sa te impresioneze. Daca e o diferenta, macar afli ca sunt bucatari si oameni acolo care sunt mult mai buni decat par la prima vedere si ca, daca vrei o mancare sau un eveniment gastronomic de exceptie, poti sa le primesti, la o adica. Nu discut acum daca si cat trebuie sa platesti in plus, sau ce sa dai in schimb.

Asadar, cand se intampla asta, ca evaluator responsabil ma straduiesc sa fac o medie intre cele doua experiente, si notele de la mancare de acolo vin. E greu de spus daca asa e mai bine sau mai onest, dar macar am scris asta sa se stie.

Locanta Jaristea e in partea aceea de Bucuresti de vreo 25 de ani. E orasul vechi, cu istorie si poezie, cu mai biserici si cu Patriarhia, cu scolile preotesti, cu copii care se joaca in strada, cu case si cu blocuri vechi, dar si cu cele noi, la cativa pasi. Mi-a fost intotdeauna greu sa ghicesc ce a fost inainte de Locanta Jaristea in cladirea aceea ciudata, intinsa dar lipsita de un etaj, macar, intr-o lipsa de logica imobiliara chiar si pentru vremurile de dinaintea celor de azi. Mi-am tot spus, de fiecare data, sa … (citeste tot)

Ospetele de la Locanta Jaristea

Locanta Jaristea

Kera Calita si restaurantul sau

Save

Save

Save

Save

Save

Data actualizarii: 31/07/2025

Locanta Jaristea  - Str. George Georgescu, nr. 50-52

  • Trandafirescu George :

    Urât, am vrut să mănânc împreună cu fiul meu sambătă seară, patronii ne-au gonit din restaurant pentru că aveau o masă de 50 de persoane, speculanți din piață. Deși îi cunoșteam de 30 de ani și mai mult decât atât, acolo în planul primăriei ar fi fost o piață, întâmplător eram vecin cu d-l Luțu primarul de la partidul țărănesc, i-am băgat la primar în audiență fără nicio pretenție în bani și l-au convins să facă ei o copertină de prost gust în locul unei piețe pentru locuitorii din victoria socialismului libertății dreptății Regina Maria cartierul Filaret strada George Georgescu. De evitat acest local al unui taximetrist la Getax ITB și al unei coafeze, pardon, casieră la frizerie. Și nu au nici artiști, era Panseluța, era Cornelia. Foarte neplăcut este că au cumpărat și localul Bumbești-Jiu care aparține comunității istorice a arabilor din România. Și casele ruină din zonă sunt identice cu casele din clona. Telefonul meu pentru inițiativa de a sesiza ilegalitatea din planul urbanistic al Sectorului 4 al capitalei, 0790230353

  • Vlad Tepes :

    Pai dacă domnul critic culinar a fost invitat de patroana la o cina privata….! Un critic culinar merge incognito și pe banii lui. Basca faptul ca patroana nici nu știe prea bine (dacă știe), ce este Jaristea, unde se afla în România și de ce se numește asa! Bine asta la cât de pe sus e nasul madame penibile nici nu mai conteaza

  • Christiane :

    Buna ziua,

    In locul Locantei Jaristea a fost restaurantul Bumbesti.
    Numai bine,
    Christiane

    • Florin M :

      e fals ce spuneti de la inceput si pana la desfintare zahanaua Bumbesti a fost si este si acum numai cladirea pe acelasi loc ,Jaristea era in apropiere si este din fericire si acum .

  • Stefan :

    Buna ziua.
    Eu am fost de citeva ori acolo, atat ca invitat cit si gazada pentru altii, sau intr-o cina familiala. Va pot spune, ca nu sunt de acord cu comentariile dvs, laudative la adresa acestui restaurant. Daca, decorul, este frumos, albul + argintaria ii dau o nota originala, manacarea este proasta. Tot felul de denumiri sofisticate, greu de inteles si mai ales de tradus pentru straini, mancarea vine greu, si pe deasupra mai vine si rece.! Vinurile, alese, sunt exagerat de scumpe. Ospatarii, par amabili, doar la inceput, apoi devin grosolani, aroganti si indiferenti. Preturile la tot ce-i acolo, sunt fff mari, nejustificate.!! Una peste alta, este un local select, si atat ! Showul Dnei Laura, este uneori de prost gust ! De curiozitate, merita sa te duci odata ! Oricum, a doua oara faci credit !

  • DrPi :

    Am fost odata acolo. Invitat. Spectacol grotesc. Cu Kira in lumina reflectoarelor si spectacol. Mancare banala. Recomand tuturor sa mearga (pe banii altora) . E o experienta de neuitat a prostului gust vandut pe post de „high class”. In fine, totul mi-a adus aminte de scena din filmul Rambo in care personajul principal si-a cumparat o zgarda de caine pe post de bratara si a zis „that’s what I call class”

    • George Butunoiu :

      Eu stiu ce spui, si eu am zis la fel cand am fost primele dati. Apoi nu am mai zis asa. Ce fel de spectacol ai putea face intr-un restaurant care sa nu ti se para astfel? Mie nu-mi plac defel spectacolele in restaurante, de niciun fel, nici macar muzica ambientala cantata de vreun saxofonist, fie el si neobosit si neapatic. Or, daca iei toate optiunile la rand, vezi ca nu sunt deloc atat de multe pe cat pare… GB

    • Eugen :

      Fostul “Bumbesti Zahana”unde studentii mergeau sa manance ieftin. Ce atmosfera era acolo in anii ‘80!

      • V M Adam :

        cel mai bun si prietenesc local din buc de ieri…deosebit diversitate si calitate …ieftin de cite ori imi aduc aminte imi dau lacrimile, mai ales daca am baut un pahar de l de vin inainte,,,,,cei de azi nici nu pot avea idee despre asa ceva ptr ca azi nu mai exista acest concept:cu cit e mai scump si prost si mai fitzos si mai kitch e ,mai cool si mishto mai ales ca ei nu stie cit valoreaza banu muncit sau economisit ..LA ARTISTI – unde veneau gardescu si multi altii si unde chelnerii iti erau tatici si chelneritele mamici,,, Dzeu sa ne aiba in paza Lui…..

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close