Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

Boema viu colorata de pe PolonaAcuarela e un local pe strada Polon...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift?Alt Shift e cunoscut pentru...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitat...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

1 comentarii

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai multA treia ...

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

Cherhanaua Ancora, restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de ...

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti?A fost primul restaurant ...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoareCopper's Pub...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

A...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

O frumoasa gradina ascunsa a centrului BucurestiuluiEu ma duse...

Ghicitoare de nerezolvat pentru un om inteligentCat sunt eu de int...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara?Am revenit l...

Nu e fine dining, dar bucatarie italiana mai fina decat atat nu gasest...

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

Stilul auster scandinav care prinde bine la generatia tanara intelectu...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

1 comentarii

26 de lei o sticla de apa de 0.75...La ultima vizita la Gargantua,...

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

Cam ca si celelalte doua restaurante GargantuaGargantua KSLF e un ...

1 comentarii

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidereToa...

Golden Blitz: nume mare, casa mare, imaginatie micaGolden Blitz a ...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

Green Hours, un local iconic al BucurestiuluiGreen Hours este unul...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

4 comentarii

Un model pentru restaurantele populare cu specific romanesc, pentru cl...

Il Destino in Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silve...

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta...E greu ...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!

Manusi albe in Piata FloreascaGabbiano e al celor care au restaurantele Potcoava, din Giulesti si din Regie. Au deschis acum vreo doua saptamani in Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany.

Restaurantul e mare, au aproape 200 de locuri, daca socotim si terasa inchisa ermetic si incalzita, in care se poate sta la fel de bine si iarna. L-am amenajat foarte bine, au avut niste arhitecti buni, care au schimbat cu totul ambianta rece, sumbra si trista de la Madame Pogany – cea care le-a si garbit inchiderea, fara indoiala. Am simtit o mare usurare cand am intrat si am vazut un restaurant luminos si elegant, ca au acoperit tavanele industriale si betonul armat de pe pereti…

Jumatatea din fata a lui Gabbiano e de fumatori. Cu totul si cu totul ilegal, desigur, chiar daca toti fac asta acum. Doar ca, fiind obligat sa treci pe acolo, intri deja cu hainele imputite in salon si cu un dezgust teribil dat de mirosul celor de acolo.

Dupa cum ii spune si numele, Gabbiano (pescarus) e un restaurant italienesc. Inca de la primele cuvinte p ecare ti le adreseaza, incearca sa-l promoveza ca restaurant cu specific de peste. Au pus si un galantar cu peste proaspat chiar la intrare, la afumat. In rest, au mancarurile obisnuite din bucataria italiana clasica. Sunt bine facute, cu grija, cu produse si ingrediente de calitate, din cate mi-am dat seama. Nici nu mai indoiam de asta, la investitia pe care au facut-o acolo nu ar fi avut logica sa cumpere lucruri de proasta calitate in bucatarie.

Manusile albe

Serviciul a fost surprinzator de bun la noi, cu un chelner atent si placut, pus pe treaba. Ca era cam caraghios sa ne serveasca parmigiana di melanzane cu manusi albe la pranz, sunt sigur ca nu decizia lui a fost. Dar, ma rog, nu e singura ciudatenie de la Gabbiano.

Preturile sunt destul de mari. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate pe nesimtite 500 de lei de pe card, daca nu si mai multi, si-i trimite in Giulesti. Clienti putini, si putini de fiecare data cand trec prin fata, fie la pranz sau seara.

Oare crede domnul de la Potcoava ca-i va atrage pe milioanele de corporatisti din zona cu manusile albe la masa de pranz? Eu cred ca, dimpotriva, nu va face decat sa-i trimita la celelalte restaurante din Piata Floreasca. Si sunt destule, nu gluma, si multe dintre ele foarte bune. Ca sa nu mai spun ca alaturi sunt trei dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din Bucuresti. Va spune ca nu-l intereseaza corporatistii de pranz? Nu m-ar mira deloc sa aud asta, vazand preturile de la Gabbiano. Sau a uitat cate locuri are de umplut in restaurantul acesta imens? Ii aduc eu aminte: vreo 180! Oricum, pentru moment, cel putin, restaurantul acesta este un mare mister pentru mine… (GB – noiembrie 2019)

Bucataria italieneasca Gabbiano
Salonul Gabbiano fara fum
Saloanele de fumatori Gabbiano

Gabbiano, restaurant cu bucatarie italiana in Piata Floreasca

Data actualizarii: 09/06/2021

Gabbiano, noiembrie 2019  - Str. Banu Andronache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close