Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

Ceaiul are o istorie bogată și complexă, de-a lungul căreia găsim...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanți este un fast-food cu autoservire

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

Centocitta Floreasca este un restaurant cu specific italian, situat pe...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef, prima optiune de steakhouse din Floreasca Grecii care au Os...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Afiseaza

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!

Manusi albe in Piata FloreascaGabbiano e al celor care au restaurantele Potcoava, din Giulesti si din Regie. Au deschis acum vreo doua saptamani in Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany.

Restaurantul e mare, au aproape 200 de locuri, daca socotim si terasa inchisa ermetic si incalzita, in care se poate sta la fel de bine si iarna. L-am amenajat foarte bine, au avut niste arhitecti buni, care au schimbat cu totul ambianta rece, sumbra si trista de la Madame Pogany – cea care le-a si garbit inchiderea, fara indoiala. Am simtit o mare usurare cand am intrat si am vazut un restaurant luminos si elegant, ca au acoperit tavanele industriale si betonul armat de pe pereti…

Jumatatea din fata a lui Gabbiano e de fumatori. Cu totul si cu totul ilegal, desigur, chiar daca toti fac asta acum. Doar ca, fiind obligat sa treci pe acolo, intri deja cu hainele imputite in salon si cu un dezgust teribil dat de mirosul celor de acolo.

Dupa cum ii spune si numele, Gabbiano (pescarus) e un restaurant italienesc. Inca de la primele cuvinte p ecare ti le adreseaza, incearca sa-l promoveza ca restaurant cu specific de peste. Au pus si un galantar cu peste proaspat chiar la intrare, la afumat. In rest, au mancarurile obisnuite din bucataria italiana clasica. Sunt bine facute, cu grija, cu produse si ingrediente de calitate, din cate mi-am dat seama. Nici nu mai indoiam de asta, la investitia pe care au facut-o acolo nu ar fi avut logica sa cumpere lucruri de proasta calitate in bucatarie.

Manusile albe

Serviciul a fost surprinzator de bun la noi, cu un chelner atent si placut, pus pe treaba. Ca era cam caraghios sa ne serveasca parmigiana di melanzane cu manusi albe la pranz, sunt sigur ca nu decizia lui a fost. Dar, ma rog, nu e singura ciudatenie de la Gabbiano.

Preturile sunt destul de mari. O masa in doi, cu o sticla de vin, iti scoate pe nesimtite 500 de lei de pe card, daca nu si mai multi, si-i trimite in Giulesti. Clienti putini, si putini de fiecare data cand trec prin fata, fie la pranz sau seara.

Oare crede domnul de la Potcoava ca-i va atrage pe milioanele de corporatisti din zona cu manusile albe la masa de pranz? Eu cred ca, dimpotriva, nu va face decat sa-i trimita la celelalte restaurante din Piata Floreasca. Si sunt destule, nu gluma, si multe dintre ele foarte bune. Ca sa nu mai spun ca alaturi sunt trei dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din Bucuresti. Va spune ca nu-l intereseaza corporatistii de pranz? Nu m-ar mira deloc sa aud asta, vazand preturile de la Gabbiano. Sau a uitat cate locuri are de umplut in restaurantul acesta imens? Ii aduc eu aminte: vreo 180! Oricum, pentru moment, cel putin, restaurantul acesta este un mare mister pentru mine… (GB – noiembrie 2019)

Bucataria italieneasca Gabbiano
Salonul Gabbiano fara fum
Saloanele de fumatori Gabbiano

Gabbiano, restaurant cu bucatarie italiana in Piata Floreasca

Data actualizarii: 06/12/2019

Gabbiano  - Str. Banu Andronache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

  • tot eu.. :

    Daca ai afla cat plateste chirie si pe chef-ul bucatar nu le-ai da mai mult de 8-10 luni in formula asta…

  • Anonimus :

    Daca Gabbiano va merge sau nu, vor vedea proprietarii . Dar comentariile tale sunt acide, chiar si cand spui de bine despre ceva. De parca te astepti sa fie urat si nasol apriori, dupa care, FOARTE MIRAT pe alocuri, constati ca nu e chiar asa.

  • gabbiano-restaurant-cu-servire-cu-manusi-albe-evaluare-restocracy