Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive green Bistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat Chocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria este un restaurant de pizza situat in Piata Dorobant...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuia Farinella...

Fico Gelato & More este o gelaterie si cafenea situata la Piata Fl...

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro - Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am aju...

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

Afiseaza

Gabbiano, un restaurant consecvent conservator

Restaurant cu bucatarie italiana clasicaRestaurantul și-a construit profilul acesta încă de la început, și par deciși să nu se abată de la el. Un restaurant poziționat premium, cu un salon foarte mare, bine amenajat. Am scris de bine despre interiorul lor de când au deschis, nu s-a schimbat mare lucru, așa că nu mai reiau. Și în terasă au investit destul de mult, au făcut tot ce au putut, însă e aproape imposibil să faci ceva foarte atrăgător cu spațiul destul de limitat pe care l-au avut la dispoziție și cu vecinătățile nu foarte estetice.

Meniul e la fel, bucătărie italiană clasică, dar elaborată, cu produse premium, din câte deduc. Mult pește și fructe de mare, unele expuse în galantarul de la intrare, și recomandările lor către acestea merg, preponderent. Acum am luat tagliatelle cu fructe de mare și un calcan cu o garnitură de legume sote, pe lângă care am luat și anghinare și sparanghel, fiindcă chelnerul a spus că peștele nu vine cu nimic alături – ceea ce pare să nu fi fost adevărat. Pastele cu fructe de mare au fost destul de apreciate. Și calcanul bun, de asemenea, însă legumele ceva mai puțin. De la anghinare miezul a fost bun, însă trebuia să dai deoparte vreo două straturi din învelișul de la suprafață. Și cu sparanghelul a fost la fel, vârfurile bune, fragede, bine făcute, însă cozile cam tari și ațoase.

Chelnerii cred că sunt aceiași de la început, cu cămăși albe și papion – fără mănuși albe, de data aceasta. Rezervați, setați pe stilul protocolar al restaurantelor de lux, unde au ales ei să se poziționeze încă de la început. Prețurile nu sunt cele mai mari din zonă, însă nici mici deloc nu sunt. Dacă iei din felurile cu prețuri fixe, o masă în doi, cu câteva pahare de vin bun, îți scoate repede 400 de lei de pe card. Dar dacă iei un pește întreg, pe care îl plătești în funcție de greutate, poate ajunge la mult mai mult de atât. Calcanul meu (cel din poză), de pildă, cu sparanghel și anghinare, pastele cu fructe de mare, două pahare de vin și o apă plată, fără nimic altceva, au fost 475 de lei.

Clienți am văzut mai mulți la Gabbiano de când au fost relaxate restricțiile de pandemie, au adesea mai multe mese ocupate, cam jumătate de terasă, de regulă. Nu știu dacă asta e bine sau nu pentru ei, ținând seama că această terasă e cam un sfert din suprafața totală a restaurantului, dar semnele arată că numărul clienților e spre creștere. Sper să le meargă și mai bine decât mi se pare că le merge acum… (GB – iunie 2021)

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!

Manusi albe in Piata FloreascaGabbiano e al celor care au restaurantele Potcoava, din Giulesti si din Regie. Au deschis acum vreo doua saptamani in Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany.

Restaurantul e mare, au aproape 200 de locuri, daca socotim si terasa inchisa ermetic si incalzita, in care se poate sta la fel de bine si iarna. L-am amenajat foarte bine, au avut niste arhitecti buni, care au schimbat cu totul ambianta rece, sumbra si trista de la Madame Pogany – cea care le-a si garbit inchiderea, fara indoiala. Am simtit o mare usurare cand am intrat si am vazut un restaurant luminos si elegant, ca au acoperit tavanele industriale si betonul armat de pe pereti…

Jumatatea din fata a lui Gabbiano e de fumatori. Cu totul si cu totul ilegal, desigur, chiar daca toti fac asta acum. Doar ca, fiind obligat sa treci pe acolo, intri deja cu hainele imputite in salon si cu un dezgust teribil dat de mirosul celor de acolo.

Dupa cum ii spune si numele, Gabbiano (pescarus) e un restaurant italienesc. Inca de la… (citește tot)

Bucataria  Gabbiano

Calcan la cuptor

Salonul Gabbiano
Terasa Gabbiano

Gabbiano, restaurant cu bucatarie italiana in Piata Floreasca

Data actualizarii: 09/06/2021

Gabbiano  - Str. Banu Andronache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

  • Sfântul Sisoe :

    Te roade rau !!Sa-ți dau un titlu la compunerea ta:FRUSTAREA LA PROSTI!!Da, din păcate in Romani exista f multă sărăcie si un sistem educativ sub orice critica datorită tuturor guvernelor care au fost la putere din 89 încoace!!! ,dar nu numai ei sunt de vine :ci și tu și eu, și toți ceilalți care ar trebui sa iasă sa penalizeze toate abuzurile tuturor imbecililor care au condus țara asta acolo unde e acum : printre altele sa dea voie ca un tembel ca tine sa-i judece pe alții!! Risca și țu ceva ,scrie de exemplu despre cum se taie pădurile și cine e responsabil de asta!!Ce, nu poți te dau afara șefii tai??Pofta buna!!…Vezi c-au băgat ghiare de găina la aprozar!!E chiar in oferta!!

  • Paul :

    Sugerez o actualizare a recenziei, e depasita, au corijat mînusile, iar meniul si barul sint peste medie

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru sugestie, o sa trec in curand, chiar eram curios sa vad daca au schimbat ceva… GB

      • Anonim :

        Apreciez promptitudinea si deschiderea dvs; o sugestie acum si bucatarilor: puneti fara frica sare în mîncare.

  • tot eu.. :

    Daca ai afla cat plateste chirie si pe chef-ul bucatar nu le-ai da mai mult de 8-10 luni in formula asta…

    • Sfântul Sisoe :

      Dacă a-ți fi Civilizați le-ți ura succes, dar cum sunte-ți romani ,,,,,,,le doriți o moarte lenta!!Bravo vouă !!Hai ca va pricepe-ți la mici!!

  • Anonimus :

    Daca Gabbiano va merge sau nu, vor vedea proprietarii . Dar comentariile tale sunt acide, chiar si cand spui de bine despre ceva. De parca te astepti sa fie urat si nasol apriori, dupa care, FOARTE MIRAT pe alocuri, constati ca nu e chiar asa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close