Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Afiseaza
comentarii

CAVA Bistro – Totul OK daca banii nu sunt o problema…

CAVA Bistro in Piata Floreasca, braserie cu bucatarie internationalaAm revenit la Cava Bistro dupa mai bine jumatate de an. Au facut ceva schimbari in mobilier si in aranjament, au scos rafturile cu vinuri din sala si le-au mautat in fata, au mai scos din produsele pe care le aveau la vanzare.

Au facut schimbari si la meniu, arata bine, e chiar meniu de bistrou, bine gandit si conceput, nu cu multe feluri, insa din care oricine isi gaseste ceva pe gustul lui, aproape sigur.

Si serviciul a fost la fel de bun la Cava Bistro, un chelner, manager sau ce o fi fost el, foarte amabil, zambitor de la natura, nesuparacios. Clienti putini, ca de fiecare data cand trec pe acolo si arunc o privire. Poate ca si preturile surprinzator de mari au o contributie…

Cava Bistro e un adevarat bistrou, dar cu ambianta si preturi de braserie (“brasserie” in franceza, care e nivelul superior bistroului in clasificarea localurilor – modelul pe care il folosim noi ca referinta). Se mananca bine, e frumos si linistit, e de tinut minte pentru cand ajungeti in zona, daca banii nu sunt cea mai mare problema… (GB – iulie 2018)

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa…

Cava Bistro e un bistrou de vinuri nou deschis in Piata Floreasca, de cateva saptamani, dupa lungi lucrari de amenajare. Sunt la parterul unui bloc nou, acolo unde se termina in Calea Floreasca strada care vine dinspre benzinaria de la Piata Dorobantilor, chiar vizavi de Vacamuuu.

Cava Bistro e frumos amenajat, modern, luminos, cu pereti (aproape) de sticla pe doua laturi, cu tavan industrial inalt. Conceptul e spre minimalist, colorat, mobilier si decoruri bine alese, rafturi cu vin pe pereti. Inainte sa deschida, trecand pe acolo si iscodindu-i, mi-au spus ca va fi un winebar-bistrou cu cate ceva de mancare, nu multe feluri. Acum, uitandu-ma pe site-ul lor, nu am mai vazut pomenindu-se de winebar, par sa iti duca atentia mai mult catre bistrou, desi sticlele cu vin sunt peste tot in peisaj, dupa cum am spus.

Au un meniu modern la Cava Bistro, ceva mediteranean intre italian, international, bucatarie urbana, cu trimitere catre produse si ingrediente naturale. Ca si multe alte restaurante, au ales varianta, extrem de riscanta, de a folsi retete simple „care sa puna si mai mult in valoare calitatile si gusturile produselor si ingredientelor naturale” – produse naturale pe care nu ma indoiesc ca fac eforturi consistente sa le aduca de departe si in stare cat mai buna. La ferma din Toscana, in Provence, la noi la tara sau in…(citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Cava Bistro de la Piata Floreasca, bucatarie urbana si multicuisine

Data actualizarii: 19/07/2020

CAVA Bistro, iulie 2018  - Calea Floreasca, nr. 91-111 (Piata Floreasca)