Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Un restaurant mai mare decat bucatarul

Am revenit la Mozzafiato dupa cateva luni. Am gasit restaurantul asa cum il stiam, desigur, nu e nimic de facut in interior pentru ca arata oricum foarte bine, totul inca arata a nou, de calitate, materiale si decoruri scumpe.

Se fumeaza in interior fara nicio problema, la fel ca in mai toate restaurantele acum, de altfel, asa ca aproape ca nu mai intra la socoteala.

Mancarea cam la fel, ceva mai putin buna decat data trecuta, se reconfirma ce am banuit atunci, ca cheful lor nu are cine stie ce talent, nu are reflexul bucatariei fine, pare sa fie mai degraba un bucatar de trattoria, de bucatarie italiana traditionala adus intr-un restaurant scump si u resurse cam peste puterile lui. I-am lasat inca la categoria „Restaurante cu bucatarii fine„, desi nu prea cred ca isi au locul aici. Insa nici altii de acolo nu sunt cu mult diferiti…

Serviciul a fost foarte bun la Mozzafiato. Si data trecuta a fost, insa acum a iesit si mai mult in evidenta. In rest, ramane cam cum am zis si in mai… (GB – februarie 2018)

Un ristorante italiano care ar merita un upgrade la meniu

Mozzafiato, sau Mozzafiato Ristorante & Bar e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016 la parterul unui bloc nou de birouri din Calea Floreasca, chiar la Piata Floreasca, mai precis spus. E un restaurant mare, cu o sala mare la parter si cu o terasa nu prea larga la strada.

Au facut o investitie consistenta la Mozzafiato, totul e facut cu cap si cu cheltuiala, conceptul e unitar, arhitectul talentat. Stilul e modern, cel care prinde acum la public, cu lumini bine puse, mobilier din lemn, ceva banchete la perete, perete de sticla spre Calea Floreasca. E denivelat, in spate se urca pe niste trepte, spre o bucatarie la vedere, in spatele unul alt perete de sticla.

Cred ca au si diverse programe muzicale la Mozzafiato, din ce am vazut pe site-ul lor, si se prea poate ca acestea sa fie una dintre principalale atractii, poate chiar mai mult decat mancare.

Mozzafiato e un restaurant cu specific italian, dupa cum ii spune si numele, si te-ai astepta sa fie bucatarie italiana fina, cand vezi banii care au fost bagati acolo. Insa e doar in parte, e un fel de meniu clasic italian, traditional, insa augmentat pe ici, pe colo, insa fara mana unui mare chef de Grande Cuisine, se vede repede (Chef Giovanni Piselli, scrie pe site). Au si pizza, si au simtit nevoia sa spuna asta chiar in subtitlul de prezentare: „Mozzafiato Ristorante & Bar, gastronomie italiana, pizza si fructe de mare”.

Si iti dai seama repede si citind meniul ca nu a fost facut de un chef care vine de la marile restaurante, ci mai degraba de la unul obisnuit. Denumirile sunt scurte si explicative, formate din enumerarea produselor de baza. Si, din toate felurile din meniul lor, la unul singur am vazut mentionat sosul, ceea ce spune multe despre cheful de la Mozzafiato. L-am intrebat pe chelner care e cel mai bun sos din restaurantul lor. Mi-a spus de un sos taranesc, din rosii crude puse rapid intr-o tigaie…

Mancarea e buna la Mozzafiato, totusi, muncita si atent pregatita in bucatarie, asa nu prea sofisticata cum e ea. Nu au amuse bouche, ceea ce iarasi spune ceva despre pozitionarea lor. Am stat mult pe ganduri daca sa-i pun si in categoria cu restaurante cu bucatarii fine sau nu. I-am pus pana la urma, pentru incurajare…

Preturile sunt destul de mari la Mozzafiato, pentru o mancare italieneasca mai degraba traditionala. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, trece repede de 400 de lei.

Si serviciul a fost bun la Mozzafiato, cu mai multi chelneri decat clienti la ora de pranz la care am fost noi.

Mozzafiato e, asadar, unul dintre restaurantele italienesti mari si bune ale Bucurestiului, cu bucatarie italieneasca mai degraba traditionala decat fina, frumos amenajat. Sper s agaseasca o formula complementara de atragere a clientilor, poate cu spectacolele despre care scriam mai sus, ca sa vina destui clienti ca sa sustina o asemenea investitie. Doar cu mancarea de la Mozzafiato, chiar asa buna cum este, dar scumpa, si cu ambianta moderna si placuta, va fi greu sa umple un spatiu atat d emare, mai ales ca in Bucuresti concurenta din partea restaurantelor cu specific italian e foarte mare. Le doresc succes! (GB – mai 2017)

Data actualizarii: 24/11/2019

Mozzafiato, februarie 2018  - Calea Floreasca, nr. 133-137 (Piata Floreasca)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close