Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

17 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

332 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1334 vizite

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

72 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

438 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

18 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

232 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

36 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1118 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2157 vizite

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

884 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

147 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

60 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

70 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

3549 vizite 1 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

694 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1182 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1045 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

128 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

148 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de Chef Catalin Petresc...

455 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

184 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

366 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1211 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

404 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

615 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

707 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

822 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

871 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

446 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

83 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2071 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1038 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

10768 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

147 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

693 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

944 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

4602 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

439 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

189 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

133 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

322 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

143 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

47 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

55 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

254 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

103 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

145 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2419 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

48 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

268 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

268 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

81 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

96 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

68 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

131 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

224 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

92 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

611 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

171 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

126 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

288 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

101 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3607 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1307 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

387 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

173 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1213 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

427 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

109 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

139 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

313 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

146 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1033 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1056 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

102 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

144 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

144 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

100 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

236 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2719 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1118 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

35 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1200 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

193 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

153 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

96 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

133 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

174 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

386 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

284 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

698 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1226 vizite 5 comentarii

O cina memorabila la Ginger Sushi Bar & Lounge cu Familia Ishii: D...

53 vizite

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

842 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

235 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

147 vizite

Au mai rămas doar 2 zile până la prima ediție a Festivalului Vinul...

73 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

614 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

610 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului

Anul 2018 a avut o piata bucuresteana a restaurantelor foarte activa, una dintre cele mai dinamice din cate imi aduc eu aminte. S-au inchis multe restaurante, s-au deschis si mai multe. La modul general, toate arata mai bine decat acum un an sau doi. Dar voi scrie niste articole de sinteza separate despre asta, cat si despre restaurantele inchise in ultima vreme.

Asadar, iata cele mai notabile deschideri de restaurante din ultimele luni in Bucuresti. Nu e o ordine cronologica, ci mai degraba una a interesului starnit in randul cititorilor Restocracy si a marilor consumatori de mers regulat la restaurant, in general.

KAIAMO a fost, fara indoiala, vedeta anului, cel mai asteptat si mai mediatizat restaurant, deschis in toamna, la aproape un an de cand a inceput sa se vorbeasca despre el in Bucuresti. S-au pozitionat de la inceput ca deschizatori de drum si promotori, alaturi de MAIZE, ai Noii Bucatarii Romanesti Fine si Creative. Foarte originali din toate punctele de vedere, de la meniu, servire si pana la ambianta, KAIAMO e deja un nume de referinta pe piata restaurantelor bucurestene.  Am mancat la ei de cateva ori, am ascultat si ce mi-au spus prietenii care au fost acolo, si pana acum e de bine. Radu Ionescu, foarte talentatul si tanarul chef, e si stapanul restaurantului. Sunt la Piata Charles de Gaulle, chiar in fata intrarii si a crucii de la Televiziune, unde inainte era The Beef Club.

Mandaloun e un proiect de anvergura, din toate punctele de vedere. De la investitia facuta la dimensiunea restaurantului, la ambianta care etaleaza luxul de tip oriental, si pana la meniul libanez si oriental cu ambitia folosirii celor mai bune produse disponibile. E al lui Mohamad Murad, cel care are hotelurile Phoenicia si imobiliarele, si probabil multe alte afaceri si acareturi. Succes fulminant inca din primele zile de la deschidere, in octombrie. Mereu plin seara, in special, controversat pentru ca se fumeaza inauntru fara nicio jena. Puternic mediatizat, Mandaloun a luat deja conducerea plutonului numeros al restaurantelor orientale din Bucuresti. E pe Nicolae Caranfil, aproape de Podul Baneasa, acolo unde inainte au mai fost niste restaurante, cel de care imi aduc eu aminte fiind unul cu mancare de dieta.

Corto Maltese a fost si el un restaurant asteptat, dupa lucrari de amenajare indelungate. Insa a meritat, rezultatul e spectaculos, Corto Maltese fiind unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului. Poza articolului, cea cu fata frumoasa, acolo e facuta. Meniu mediteranean, cu multa influenta greceasca, insa si italieneasca si ceva spaniola, au mancare buna si foarte buna si foarte frumos prezentata. Au si o pizza foarte buna, dar si foarte scumpa, careia i-au facut multa reclama. E si el un restaurant de succes, inca de la primele zile de dupa deschidere, aproape de toamna. Pe Beller, chiar vizavi de elegantul Parcul Floreasca, unde au mai fost restaurante inainte, dar fara o viata lunga.

GastroLab, bucatarie ungureasca moderna in complexul Aviatorilor 8GastroLab, un restaurant mare, si ca suprafata si ca formula culinara. Deschis in ultimele saptamani ale lui 2018 in complexul Aviatorilor 8, din Piata Victoriei, in locul lui AV8. Foarte frumos amenajat, cu shop de vinuri inclus, din care iti poti cumpara direct vinul pe care sa-l ai pe masa, mai ieftin decat la alte restaurante. Si ei fondatori ai Noii Bucatarii Romanesti Fine si Creative, insa pe filiera ardelenesc – ungureasca. Mancare buna, cateva feluri de mancare cunoscute, insa reinterpretate, facute si prezentate diferit, dar si unele combinatii de produse si ingrediente inedite. Si prezentarea e inedita si interesanta. Au o fata tanara si foarte talentata ca bucatareasa sefa. Vinuri multe si foarte bune, au ajuns si ei deja cunoscuti printre consumatorii avizati de restaurante bune bucurestene.

Bistro Ateneu, restaurant cu noua bucatarie creativa si fina romaneascaBistro Ateneu a venit cu o promisiune nu usor de tinut, aceea de a intra si ei direct in grupul elitist al fondatorilor Noii Bucatarii Romanesti Fine si Creative, pe picior de egalitate cu MAIZE si KAIAMO. Cei care au Le Bistrot Francais, Corto Maltese, Comtesse du Barry, printre altele, sunt asociati in acest proiect, restaurantul fiind deschis chiar in locul lui SushiRoom, in octombrie. Se vorbeste putin despre ei, deocamdata, presupun ca sunt inca in faza de testare si de asezare. Vom vedea in curand daca ajung si raman in plutonul fruntas al creatorilor de bucatarii noi si sofisticate. Cu ce am mancat prima data la ei, la scurt timp dupa deschidere, nu au fost intrutotul convingatori, fiind prea minimalisti chiar de la inceput – o pozitionare pe care si-o pot permite cei deja consacrati definitiv.

Marul de Aur a fost un restaurant celebru al Capitalei, nu in ultimul rand pentru muzica de petrecere, care aproape ca s-a stins ca traditie in Bucuresti. Dupa mai multe incercari previzibil esuate de a face acolo, in Piata Victoriei, restaurante cu specificuri nepotrivite locului, au luat, in sfarsit, decizia de a reveni la un brand care inca are cave potential, cu un marketing bun. Restaurantul e foarte mare, terasa la fel, asa ca mancarea nu cred ca e suficienta ca sa umple localul si sa-l si tina plin, oricare ar fi acea mancare. Au deschis de cateva saptamani, in decembrie, e prea devreme pentru a incerca sa ghicesti daca sunt pe calea cea buna sau nu. Mancare romaneasca, desigur, de la cea traditionala la cea urbana. Ambianta potrivita specificului, serviciul bun, asa ca sunt premisele unui start catre ceva de durata.

Mamizza, restaurant de pizza si paste in strada Tunari din BucurestiMamizza e ultimul resturant deschis in 2018 in oras, cu cateva zile inainte de Anul Nou. Pe Tunari, la parterul cladirii de birouri din apropierea lui Stefan cel Mare, in locul lui Kane Seasonal Bistro, care nu prea avea ce cauta acolo, fie vorba intre noi. E tot al lor, bine de stiut. Restaurant de pizza & pasta, e una dintre cele mai interesante si gandit facute pizzerii din Bucuresti. Ai si cateva alte feluri simple de mancare, pe langa pizza si paste. Bine amenajat, pizza si mancare buna, si mai ales un serviciu remarcabil, distinctiv fata de ceea ce inteleg multi manageri din aceasta importanta parte a businessului de restaurante. Succes din primele zile de la deschidere, Mamizza isi va face foarte repede un nume de referinta pe deloc rarefiata piata a pizzeriilor din oras.

YASOU, restaurant cu bucatarie greceasca in foodcourt Piata FloreascaYASOU e interesant, inainte de toate, pentru ca e primul restaurant deschis in Agora Floreasca, food-court-ul acela despre care se tot vorbeste si care va aduna intr-un singur loc (marele complex de la Piata Floreasca) multe si bune restaurante, unele deja cu oarecare faima. Vor fi numai restaurante, din cate se spune, nu si altceva. Agora Floreasca va deveni o atractie a Bucurestiului, fara indoiala. YASOU e un restaurant grecesc, deschis si el in ultimele zile ale lui 2018 de catre cei care au si OSHO. Sa vedem daca vor sti sa-i faca un succes macar pe jumatate pe cat au reusit cu acela din Primaverii. Deschiderea „in toata regula” o vor face in ianuarie, dupa cum spun ei, cand se va mai rarefia santierul din jurul lor si cand vor mai fi pus la punct detaliile din restaurant. Mancarea a fost buna la prima vizita, sper ca aceea „definitiva” sa fie si mai buna…

Casa M60, bistrou boem cu bucatarie urbana in Domnita RuxandraCasa M60 e a celor care au deschis cafeneaua de mare succes M60 din Piata Amzei, apoi Kane si Mamizza, despre care am scris mai sus, Spatiul M60, si poate ca si altele. Specializati in boema linistita, au ajuns sa-i afle multe secrete si sa faca lucrurile foarte bine pentru acest tip aparte de clientela. Bistrou boem in Bucurestiul vechi al Domnitei Ruxandra – Icoanei – Leonida, deschis in septembrie intr-o casa vehe si ea, asa cum sunt aproape toate localurile boeme de succes din oras, are deja clientela pe care o viza. Au mancare chiar buna la Casa M60, ceea ce nu gasesti la multe dintre celelalte localuri boeme. Ambianta e si ea tipica localurilor boeme de acest tip, parca trase la indigou. Clientela unitara si distinctiva, ii recunosti usor.

Ublo Caffe, bistrou cu bucatarie urbana si cafenea in strada CluceruluiUblo Caffe au deschis in Clucerului, colt cu Docentilor, cu putin inainte de venirea toamnei. E un bistrou cu mancare surprinzator de buna, nu doar cafenea, cum ai crede daca te-ai lua doar dupa nume. Bistrourile si localurile mici si prietenoase sunt inca in minoritate accentuata in Bucuresti, cand de fapt lucrurile ar trebui sa stea tocmai pe dos. Asa ca e de semnalat fiecare aparitie distinctiva pe aceasta piata. Cu atat mai mult cu cat e si un personaj (cel din poza) la Ublo Caffe care face parte din concept intr-o masura chiar mai mare decat ambianta si mancarea. Ambianta relaxata, deschisa, probabil ca isi vor face repede o clientela recuranta, daca nu si-au si facut-o deja, fiindca sunt exact genul de local pe care il cauta cei care prefera sa stea linistiti intr-o ambianta deja familiara.

Beef Room, restaurant steakhouse la Hilton Garden Inn Hotel in Centrul Vechi

Beef Room e restaurantul celor de la hotelul Garden Inn din Centrul Vechi, langa Banca Nationala, deschis tot cu putin inainte sa vina toamna. Mai precis spus, au redefinit conceptul fostului restaurant si l-au rebotezat, si bine au facut, dupa parerea mea. Vor sa faca un business si din restaurant, sa nu mai fie doar un accesoriu inevitabil, asa cum se intampla cu restaurantele de la cele mai multe hoteluri. Au mancare buna, meniul bine facut, ambianta si terasa foarte placute, desigur, si o au si pe Miki, adorabila chelnerita din poza, despre care am scris de multe ori aici, pe Restocracy. Sunt foarte multe restaurante in Centrul Istoric, desigur, insa pe cele bune si foarte bune le numeri pe putine degete. De aceea, nu ar mira pe multi sa spun ca Beef Room e unul dintre cele mai bune restaurante din faimoasa deja bucata de Bucuresti.

Randevu Bistro in demisolul de pe strada Paris, aproape de Piata Victoriei, deschis in octombrie, acolo unde au fost mai multi altii, cu Muse si Bistro Hoinar inaintea lor. Amenajare destul de cuminte, bucatarie urbana cuminte si ea – cam greu de multumit cu asta o clientela in cautare continua si bezmetica de nou si original. Au mancare buna, servicii bune, dar sa vedem daca va fi de ajuns pentru a rezista acolo unde altii nu au reusit, cu foarmule asemanatoare. Sa nu uite ca bucurestenii merg la restaurant din motive pe care multi proprietari de localuri nu le inteleg nici dupa zeci de ani, si ca logica clientului nu seamana deloc cu cea invatata in scoala si in cartile de management…

Taupe Bistro Cafe BucurestiTaupe Bistro Caffe a fost ei el destul de asteptat, mai ales ca e intr-o zona intens circulata, pe Magheru langa Lido. Toata lumea vedea ca se lucreaza si se amenajeaza acolo, si se tot intrebau ce va fi, desigur. La inceput a aparut terasa, in septembrie, o terasa destul de mare, fiindca au norocul unui trotuar neasteptat de larg. Apoi, dupa aproape doua luni, a venit si bistroul, cu mancare bunicica, insa nimic special gasit de noi la prima vizita, nici la mancare, si nici la ambianta salonului. Sa vedem daca turistii inocenti si traficul mare din centrul centrului Bucurestiului va fi de ajuns pentru ca Taupe Bistro Caffe sa continue cu aceasta formula, sau vor fi obligati sa isi puna din nou mintea la contributie…

Toan’s Viet Nam (Centrul Vechi) a fost urmatorul pas al vietnamezilor, natural si asteptat, dupa succesul pe care l-au avut si il au cu sandviciurile si fast-foodul de pe Magheru si pe unde le mai au ei. Deschis in septembrie in Centrul Vechi, la parterul fostei cladiri a Bursei, fata in fata cu Banca Nationala, au mancare vietnameza buna si servicii proaste. De mirare ca nu au gasit niste vietnamezi de-ai lor in Bucuresti, sa-i puna sa serveasca clientii in sala, sau niste orientali din lumea aceea indepartata a lor, oricum, fiindca aceia au reflexul de client service mult mai bine inradacinat in ei decat il au europenii, si inca si mai putin romanii. Sa vedem daca vor reusi chelnerii sa le ruineze businessul…

Casa Pescareasca Nelu Anca, restaurant pescaresc in zona MosilorCasa Pescareasca Nelu Anca e un restaurant cu mult peste in meniu, dupa cum ii spune numele, dar si cu bucatarie italiana, dupa obiceiul bucurestean de a pune acolo de-a valma tot ce-ti trece prin minte. Deschis in octombrie intr-o casa din Bucurestiul vechi dintre Calea Mosilor si Eminescu, in locul altui restaurant, Casa Dragomirilor. Domnul Nelu Anca e proprietarul altui restaurant pescaresc, mult mai cunoscut, Mamma Leone, din centru, despre care nu am scris doar lucruri bune. Toate sunt din alte vremuri la Casa Pescareasca Nelu Anca, de la ambianta la meniu si servire. Restaurant romanesc, peste romanesc proaspat din Dunare si din baltile de mai aproape de Bucuresti, probabil ca vor avea si ei clientela lor din vecinatate, pentru ca nu mi se pare a fi un restaurant pe care sa-l recomanzi cuiva care ar veni de departe.

Il Capo, mic restaurant cu bucatarie italiana clasica in Satul FrancezIl Capo pare sa fie, de fapt, Trattoria Bocca din Cartierul Francez. Rebotezata si (re)deschisa in noiembrie, chiar de catre unul dintre cei doi fosti asociati in restaurantul cu vechiul nume. Parerile in privinta lui Trattoria Bocca au fost impartite. Unii il considerau “un adevarat restaurant italian”, eu fiind in cealalta “tabara”, adica cei care nu au gasit nimic special acolo, de fiecare data cand au ajuns. Il Capo mi s-a parut la fel, adica mancare italiana obisnuita, populara, asa cum o gasesti in multe alte locuri din Bucuresti. Si serviciul la fel. Poate sa fie un bun bistrou de proximitate, pentru cei care locuiesc in bogatul cartier, insa nu mai mult de atat, nu vad vreun motiv pentru care cineva ar lua un taxi ca sa mearga acolo in mod special.

Cucinetta e un mic bistrou italian cu pizza si paste si cu alte cateva mancaruri relativ simple din bucataria lor, deschis in octombrie pe Tudor Stefan, strada cu benzinaria de la Piata Dorobantilor, care duce catre Piata Floreasca. A fost acolo alt restaurant cu specific aproape identic, Pasta Restaurant. Ideea de a deschide mici bistrouri cu meniuri restranse la specificul respectiv ni s-a parut intotdeauna salutara, si i-am sprijinit de fiecare data cat am putut. Cucinetta e un mic bistrou de proximitate cu mancare destul de buna si cu o chelnerita de care imi amintesc si acum cu placere. Distinctiv si interesant la ei este ca la strada, prin peretele de sticla, se vede bucataria, si nu restaurantul. Care bucatarie e cel putin la fel de mare (un fel de spune) ca si micul salon…

AVIDO, mic bistrou cu bucatarie urbana in Piata Floreasca din Bucuresti

AVIDO e un alt mic bistrou, cu bucatarie urbana, acesta, deschis in noiembrie in Piata Floreasca. E langa multe alte restaurante existente deja, si inca multe altele care vor fi deschise in curand in Agora Floreasca, despre care tocmai am scris mai sus. Doua fete inimoase (cele din poza, foste corporatiste, dupa cum mi-au spus) au vrut sa faca ceva ce le sta in fire, sa gateasca si sa serveasca oamenii cu placere si cu pasiune. Sa vedem daca asta va fi de ajuns ca sa multumesti o clientela relativ instarita si obisnuita cu mersul la restaurant, fiindca cei care locuiesc si lucreaza in zona nu sunt nici printre cel mai putin informati, si nici printre cel mai putin pretentiosi bucuresteni in ale restaurantelor si mancarii. Am mancat la ele, am fost chiar primul lor client, in ziua in care au deschis. Mancare destul de buna, nimic de zis. Sa vedem ce va mai fi si cu ele…

Sultan, restaurant fast-food turcesc in Bulevardul Unirii din BucurestiSultan e un mic restaurant turcesc deschis in noiembrie in Bulevardul Unirii, aproape de Piata Alba Iulia. Se pare ca turcii, arabii, persii si altii din partea aceea de lume, nu au mai inventat nimic in felul de a face un restaurant si de a face mancare in ultimele sute de ani. Asa ca am gasit acolo exact ceea ce vad in orice alt restaurant de-al lor in Bucuresti, si nu numai aici. Acelasi meniu, aceleasi mancaruri care arata la fel, care sunt pregatite si chiar prezentate la fel in galantare. Atuul lor pare sa fie ca e ieftin si rapid. Mergi la Sultan cand esti grabit, ti-e foame si nu ai multi bani pe card. Mancarea e buna, ambianta e de fast-food, dar nici nu te astepti la altceva cand ajungi acolo manat de foame.

Pizza Leggera, ristorante italiano cu italian nepoliticos, ca sa scriu cu eufemismePizza Leggera e un restaurant (o pizzerie, mai bine zis) in care mi-a fost sa vad ceva ce nu-mi imaginam ca mi se va intampla vreodata, mai ales ca mananc la restaurante aproape zilnic de zeci de ani. Nu descriu aici intamplarea ireala cu ciudatul lor patron italian, am scris despre ea pe site, deja. Merita citit, dati un click! 🙂 Sa mai spun doar ca sunt in Piata Romana din noiembrie, la parterul unei cladiri noi de birouri de pe Dacia, unde inainte era moldovenescu La Placinte. Si ca “pizza leggera”, de la care si-au pus si numele, e o pizza de un fel anume, cu un blat si cu alte infrediente care nu cad greu la stomac si la bila, insa care nici cine stie ce gust nu are.

Unicorn, cafeneaua cu mamici de la Piata FloreascaNu am scris despre cafenelele nou deschise, totusi zic de Unicorn Coffee & more fiindca sunt printre primii care au introdus un concept nou pe piata, pe care eu il gasesc foarte interesant si de dat exemplu spre a fi urmat: cafeneaua pentru mamicile cu copii mici! Si tatii sunt bineveniti, desigur, insa pe ei nu prea i-am vazut acolo in cele cateva dati in care am ajus eu. Sunt o cafenea mica, vesela si colorata in Piata Floreasca, deschisa in octombrie. Au si un mini-shop cu hainute si alte lucruri pentru mini-clienti. Sper sa le mearga asa cum se asteapta, am vazut ca toata lumea se simtea bine la ei.

Data actualizarii: 01/01/2019

  • Curios :

    Cred ca ar fi foarte important sa scrieti cate din aceste restaurante asigura un loc de parcare sau serviciyl de valetparking.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.