Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Dacă te-ai îndrăgostit deja de muzica portugheză sau cauți să o ...

27 vizite

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

80 vizite

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

698 vizite

Mananc zilnic de 40 de ani in restaurante, pentru ca asa a fost viata ...

435 vizite

Unul dintre lucrurile pe care oamenii le detesta cel mai mult la n...

1041 vizite 4 comentarii

Bucataria romaneasca a facut un salt spectaculos in ultimii doi ani, d...

941 vizite

In restaurantele din Bucuresti, aproape fara exceptie, chelnerii au ob...

425 vizite 8 comentarii

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

225 vizite

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

139 vizite

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

62 vizite

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

90 vizite

Vinurile VILLA VINEA sunt rezultatul unui microclimat unic, seva unui ...

521 vizite 1 comentarii

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

222 vizite

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

26 vizite

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

1496 vizite 1 comentarii

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

234 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

354 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

67 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

678 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

926 vizite 2 comentarii

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

843 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

486 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

43 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

30 vizite 2 comentarii

Domnul Alexandru Consulea construieste la...

39 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Fetele de la Avido, in Piata FloreascaPana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restaurantelor de top din Bucuresti, unde sa gasesti mai multe foarte bune intr-un perimetru restrans. Parcul Herastrau, desigur. Dar, de cand s-a deschis Agora Floreasca, zona mai larga din Piata Floreasca si in jurul ei a devenit un al doilea astfel de pol. Si daca vreti un calcul si mai exact, cu harta si cu GPS-ul in fata, undeva pe Putul lui Zamfir, aproape de Floreasca, e locul din Bucuresti care are cele mai multe restaurante bune in jur.

In zona Pietei Floreasca, daca socotim si parculetul de la Automatica in acelasi perimetru, sunt vreo 26 de restaurante, dintre care 15 spre foarte bune, adica in Topul 200 Restocracy. Cam jumatate dintre ele au aparut anul acesta.

Peste si fructe de mare

Cel mai bine sta Piata Floreasca la peste si fructe de mare si la steak, cu unele dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti in categoriile lor. Raionul Floreasca, desigur, in Agora, e cel mai mare si mai spectaculos. Fish House e pe latura stanga a Pietei, cum te uiti la Agora dinspre Calea Floreasca. E mai cuminte, mai conservator, insa anul trecut au castigat titlul de restaurant cu cel mai bun peste din Bucuresti la Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018. In spate e BistroMar. Mai mic, dar foarte bun, pe acelasi concept ca Raionul Floreasca, de pescarie cu bistrou. Si tot la peste vrea sa se ia la tranta cu acestea nou deschisul Gabbiano, un restaurant italienesc foarte mare, in locul lui Madame Pogany. Sa vedem cat il vor tine puterile…

Steakul e si el foarte bine reprezentat, dupa cum am spus. Vacamuuu, desigur, un steakhouse imens, fara concurenta in zona pana de curand. Dar Osho s-a instalat si el in Agora cu brandul Dabeef. Mai mic, mai suplu, cu mult mai putine feluri de vita, insa la cele cateva pe care le are se pare ca ia fata lui Vacamuuu, daca compari sortimentele unul cate unul. Mai ales ca are si preturi ceva mai mici. Iar in spate, vizavi de Gabbiano, s-a deschis CAU, o macelarie minuscula, cu bacanie si bistrou, care vinde vita si porc din Spania, foarte bune si cu preturi rezonabile.

Italienii

Aripa italiana e cel mai bine reprezentata numeric in Piata Floreasca. Sara, in Agora, pare sa fie cel mai bun pe paste si pizza, dintre toate. Gabbiano si Mozzafiato sunt mari si bune si ele, insa in zona generalista. Si micutul Maccheroni e bun, in gama de restaurant familial, pe Calinescu. Iar Il Calcio, pe Floreasca, vizavi de Spring Time, e un restaurant italienesc popular, care are si el clientii lui. Si tocmai s-a deschis un bistrou de pizza si paste langa Il Calcio, cu cheful de la fostul MA Bistro, ce pare foarte promitator. Are un nume interesant, Centocitta.

Japoneze sunt doua, si amandoua foarte bune. Si cu sushi, si cu mancarurile japoneze populare, in general. Yoshi e mai cunoscut pentru sushi-ul lui, pe cand Kanpai pentru mancarurile gatite, in special pentru ramen, cu care a si castigat competitia Topul Mancarurilor Restocracy la aceasta categorie, si in 208 si anul acesta.

Bistrourile

In categoria bistrourilor, Maison des Chefs, din Agora, iese cel mai mult in evidenta. In primul rand prin mancare, cu un tanar chef de elita, in sfera noilor bucatarii creative. Si conceptul e interesant, cu brutarie si bacanie impreuna. CAVA, in stanga, vizavi de Vacamuuu, e mai emancipat, cu un concept mai modern, bun si el. Iar in dreapta, pe Putul lui Zamfir, in zona lui Gabbiano, e Tasting Room, un bistrou de succes cu wine bar. In stanga din nou, chiar lipit de CAVA, e Avido, un mic bistrou interesant al unor fete care fac mancare chiar ca la ele acasa. Iar pe coltul din stanga dar in spate, vizavi de Fish House, e Rue du Pain, un bistrou frantuzesc de mic dejun si ceva mancare banala la pranz. Cenusareasa Agorei e Paul, versiunea sa cu patiserie si bistrou, care e cel mai saracacios amenajat dintre toate, si nici mancarea nu e din aceea pentru care sa vrei neaparat sa revii.

E3 by Entourage, pe coltul din dreapta in fata al Agorei Floreasca, e cel mai vechi, acolo chiar inainte sa se inceapa lucrarile de constructie a Agorei. Au un restaurant bun, insa clubul in care se transforma seara tarziu e atractia principala, din cate se pare. Are mare succes si o clientela civilizata bine conturata, fidela.

Altii si altele

Tot in zona ar mai fi BiBo, un bistrou de hamburgeri, in spate, pe stradute. Spring Time, fast-foodul proletar e in Parcul Automatica, si tot proletar e unul cu nume ciudat, Bun si Tot, pe Calea Floreasca, fata in fata cu Agora. Nu am intrat in el, si nici nu cred ca o voi face prea curand.

Insa voi merge in zilele urmatoare la Souk, deasupra lui Spring Time, la etaj, care se deschide zilele acestea si pe care scrie Modern Lebanese Cuisine. Tare curios sunt sa aflu ce este aceea…

Sunt si cateva cafenele in Piata Floreasca. Una minuscula, dar cu mare succes, e langa fostul MA Bistro, acum inchis, se cheama Two Minutes. Un TED e la parterul marii cladiri de birouri care avea la parter pe Madame Pogany, inchis si acela, iar vizavi de BistroMar e un 5 to Go mititel. O cafenea foarte buna si destul de mare mai este si C-O Fi Factory, langa Tasting Room.

Daca am uitat vreunul, va multumesc daca imi atrageti atentia!

Agora Floreasca, food court in Piata Floreasca din Bucuresti

Data actualizarii: 02/12/2019

  • Vlad :

    Si sa nu uitam de Le Vivier , chiar daca nu e e fix la Agora 🙂

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.