Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Afiseaza
comentarii

Fetele de la Avido, in Piata FloreascaPana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restaurantelor de top din Bucuresti, unde sa gasesti mai multe foarte bune intr-un perimetru restrans. Parcul Herastrau, desigur. Dar, de cand s-a deschis Agora Floreasca, zona mai larga din Piata Floreasca si in jurul ei a devenit un al doilea astfel de pol. Si daca vreti un calcul si mai exact, cu harta si cu GPS-ul in fata, undeva pe Putul lui Zamfir, aproape de Floreasca, e locul din Bucuresti care are cele mai multe restaurante bune in jur.

In zona Pietei Floreasca, daca socotim si parculetul de la Automatica in acelasi perimetru, sunt vreo 26 de restaurante, dintre care 15 spre foarte bune, adica in Topul 200 Restocracy. Cam jumatate dintre ele au aparut anul acesta.

Peste si fructe de mare

Cel mai bine sta Piata Floreasca la peste si fructe de mare si la steak, cu unele dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti in categoriile lor. Raionul Floreasca, desigur, in Agora, e cel mai mare si mai spectaculos. Fish House e pe latura stanga a Pietei, cum te uiti la Agora dinspre Calea Floreasca. E mai cuminte, mai conservator, insa anul trecut au castigat titlul de restaurant cu cel mai bun peste din Bucuresti la Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018. In spate e BistroMar. Mai mic, dar foarte bun, pe acelasi concept ca Raionul Floreasca, de pescarie cu bistrou. Si tot la peste vrea sa se ia la tranta cu acestea nou deschisul Gabbiano, un restaurant italienesc foarte mare, in locul lui Madame Pogany. Sa vedem cat il vor tine puterile…

Steakul e si el foarte bine reprezentat, dupa cum am spus. Vacamuuu, desigur, un steakhouse imens, fara concurenta in zona pana de curand. Dar Osho s-a instalat si el in Agora cu brandul Dabeef. Mai mic, mai suplu, cu mult mai putine feluri de vita, insa la cele cateva pe care le are se pare ca ia fata lui Vacamuuu, daca compari sortimentele unul cate unul. Mai ales ca are si preturi ceva mai mici. Iar in spate, vizavi de Gabbiano, s-a deschis CAU, o macelarie minuscula, cu bacanie si bistrou, care vinde vita si porc din Spania, foarte bune si cu preturi rezonabile.

Italienii

Aripa italiana e cel mai bine reprezentata numeric in Piata Floreasca. Sara, in Agora, pare sa fie cel mai bun pe paste si pizza, dintre toate. Gabbiano si Mozzafiato sunt mari si bune si ele, insa in zona generalista. Si micutul Maccheroni e bun, in gama de restaurant familial, pe Calinescu. Iar Il Calcio, pe Floreasca, vizavi de Spring Time, e un restaurant italienesc popular, care are si el clientii lui. Si tocmai s-a deschis un bistrou de pizza si paste langa Il Calcio, cu cheful de la fostul MA Bistro, ce pare foarte promitator. Are un nume interesant, Centocitta.

Japoneze sunt doua, si amandoua foarte bune. Si cu sushi, si cu mancarurile japoneze populare, in general. Yoshi e mai cunoscut pentru sushi-ul lui, pe cand Kanpai pentru mancarurile gatite, in special pentru ramen, cu care a si castigat competitia Topul Mancarurilor Restocracy la aceasta categorie, si in 208 si anul acesta.

Bistrourile

In categoria bistrourilor, Maison des Chefs, din Agora, iese cel mai mult in evidenta. In primul rand prin mancare, cu un tanar chef de elita, in sfera noilor bucatarii creative. Si conceptul e interesant, cu brutarie si bacanie impreuna. CAVA, in stanga, vizavi de Vacamuuu, e mai emancipat, cu un concept mai modern, bun si el. Iar in dreapta, pe Putul lui Zamfir, in zona lui Gabbiano, e Tasting Room, un bistrou de succes cu wine bar. In stanga din nou, chiar lipit de CAVA, e Avido, un mic bistrou interesant al unor fete care fac mancare chiar ca la ele acasa. Iar pe coltul din stanga dar in spate, vizavi de Fish House, e Rue du Pain, un bistrou frantuzesc de mic dejun si ceva mancare banala la pranz. Cenusareasa Agorei e Paul, versiunea sa cu patiserie si bistrou, care e cel mai saracacios amenajat dintre toate, si nici mancarea nu e din aceea pentru care sa vrei neaparat sa revii.

E3 by Entourage, pe coltul din dreapta in fata al Agorei Floreasca, e cel mai vechi, acolo chiar inainte sa se inceapa lucrarile de constructie a Agorei. Au un restaurant bun, insa clubul in care se transforma seara tarziu e atractia principala, din cate se pare. Are mare succes si o clientela civilizata bine conturata, fidela.

Altii si altele

Tot in zona ar mai fi BiBo, un bistrou de hamburgeri, in spate, pe stradute. Spring Time, fast-foodul proletar e in Parcul Automatica, si tot proletar e unul cu nume ciudat, Bun si Tot, pe Calea Floreasca, fata in fata cu Agora. Nu am intrat in el, si nici nu cred ca o voi face prea curand.

Insa voi merge in zilele urmatoare la Souk, deasupra lui Spring Time, la etaj, care se deschide zilele acestea si pe care scrie Modern Lebanese Cuisine. Tare curios sunt sa aflu ce este aceea…

Sunt si cateva cafenele in Piata Floreasca. Una minuscula, dar cu mare succes, e langa fostul MA Bistro, acum inchis, se cheama Two Minutes. Un TED e la parterul marii cladiri de birouri care avea la parter pe Madame Pogany, inchis si acela, iar vizavi de BistroMar e un 5 to Go mititel. O cafenea foarte buna si destul de mare mai este si C-O Fi Factory, langa Tasting Room.

Daca am uitat vreunul, va multumesc daca imi atrageti atentia!

Agora Floreasca, food court in Piata Floreasca din Bucuresti

Data actualizarii: 02/12/2019

  • Vlad :

    Si sa nu uitam de Le Vivier , chiar daca nu e e fix la Agora 🙂