Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

424 vizite

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

475 vizite 2 comentarii

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

236 vizite

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

1096 vizite

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

1758 vizite 6 comentarii

Bogdan Dănilă: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York ...

18 vizite

Vinuri frantuzesti fine, Sancerre si Bugey, produse la “chateau” i...

134 vizite

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

264 vizite

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

34 vizite

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

714 vizite

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

46 vizite

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

50 vizite

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

1365 vizite

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

118 vizite

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

100 vizite

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

560 vizite

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

65 vizite

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

130 vizite

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

459 vizite

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

23 vizite

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

34 vizite

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

83 vizite

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

815 vizite

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

62 vizite

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

30 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Fetele de la Avido, in Piata FloreascaPana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restaurantelor de top din Bucuresti, unde sa gasesti mai multe foarte bune intr-un perimetru restrans. Parcul Herastrau, desigur. Dar, de cand s-a deschis Agora Floreasca, zona mai larga din Piata Floreasca si in jurul ei a devenit un al doilea astfel de pol. Si daca vreti un calcul si mai exact, cu harta si cu GPS-ul in fata, undeva pe Putul lui Zamfir, aproape de Floreasca, e locul din Bucuresti care are cele mai multe restaurante bune in jur.

In zona Pietei Floreasca, daca socotim si parculetul de la Automatica in acelasi perimetru, sunt vreo 26 de restaurante, dintre care 15 spre foarte bune, adica in Topul 200 Restocracy. Cam jumatate dintre ele au aparut anul acesta.

Peste si fructe de mare

Cel mai bine sta Piata Floreasca la peste si fructe de mare si la steak, cu unele dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti in categoriile lor. Raionul Floreasca, desigur, in Agora, e cel mai mare si mai spectaculos. Fish House e pe latura stanga a Pietei, cum te uiti la Agora dinspre Calea Floreasca. E mai cuminte, mai conservator, insa anul trecut au castigat titlul de restaurant cu cel mai bun peste din Bucuresti la Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2018. In spate e BistroMar. Mai mic, dar foarte bun, pe acelasi concept ca Raionul Floreasca, de pescarie cu bistrou. Si tot la peste vrea sa se ia la tranta cu acestea nou deschisul Gabbiano, un restaurant italienesc foarte mare, in locul lui Madame Pogany. Sa vedem cat il vor tine puterile…

Steakul e si el foarte bine reprezentat, dupa cum am spus. Vacamuuu, desigur, un steakhouse imens, fara concurenta in zona pana de curand. Dar Osho s-a instalat si el in Agora cu brandul Dabeef. Mai mic, mai suplu, cu mult mai putine feluri de vita, insa la cele cateva pe care le are se pare ca ia fata lui Vacamuuu, daca compari sortimentele unul cate unul. Mai ales ca are si preturi ceva mai mici. Iar in spate, vizavi de Gabbiano, s-a deschis CAU, o macelarie minuscula, cu bacanie si bistrou, care vinde vita si porc din Spania, foarte bune si cu preturi rezonabile.

Italienii

Aripa italiana e cel mai bine reprezentata numeric in Piata Floreasca. Sara, in Agora, pare sa fie cel mai bun pe paste si pizza, dintre toate. Gabbiano si Mozzafiato sunt mari si bune si ele, insa in zona generalista. Si micutul Maccheroni e bun, in gama de restaurant familial, pe Calinescu. Iar Il Calcio, pe Floreasca, vizavi de Spring Time, e un restaurant italienesc popular, care are si el clientii lui. Si tocmai s-a deschis un bistrou de pizza si paste langa Il Calcio, cu cheful de la fostul MA Bistro, ce pare foarte promitator. Are un nume interesant, Centocitta.

Japoneze sunt doua, si amandoua foarte bune. Si cu sushi, si cu mancarurile japoneze populare, in general. Yoshi e mai cunoscut pentru sushi-ul lui, pe cand Kanpai pentru mancarurile gatite, in special pentru ramen, cu care a si castigat competitia Topul Mancarurilor Restocracy la aceasta categorie, si in 208 si anul acesta.

Bistrourile

In categoria bistrourilor, Maison des Chefs, din Agora, iese cel mai mult in evidenta. In primul rand prin mancare, cu un tanar chef de elita, in sfera noilor bucatarii creative. Si conceptul e interesant, cu brutarie si bacanie impreuna. CAVA, in stanga, vizavi de Vacamuuu, e mai emancipat, cu un concept mai modern, bun si el. Iar in dreapta, pe Putul lui Zamfir, in zona lui Gabbiano, e Tasting Room, un bistrou de succes cu wine bar. In stanga din nou, chiar lipit de CAVA, e Avido, un mic bistrou interesant al unor fete care fac mancare chiar ca la ele acasa. Iar pe coltul din stanga dar in spate, vizavi de Fish House, e Rue du Pain, un bistrou frantuzesc de mic dejun si ceva mancare banala la pranz. Cenusareasa Agorei e Paul, versiunea sa cu patiserie si bistrou, care e cel mai saracacios amenajat dintre toate, si nici mancarea nu e din aceea pentru care sa vrei neaparat sa revii.

E3 by Entourage, pe coltul din dreapta in fata al Agorei Floreasca, e cel mai vechi, acolo chiar inainte sa se inceapa lucrarile de constructie a Agorei. Au un restaurant bun, insa clubul in care se transforma seara tarziu e atractia principala, din cate se pare. Are mare succes si o clientela civilizata bine conturata, fidela.

Altii si altele

Tot in zona ar mai fi BiBo, un bistrou de hamburgeri, in spate, pe stradute. Spring Time, fast-foodul proletar e in Parcul Automatica, si tot proletar e unul cu nume ciudat, Bun si Tot, pe Calea Floreasca, fata in fata cu Agora. Nu am intrat in el, si nici nu cred ca o voi face prea curand.

Insa voi merge in zilele urmatoare la Souk, deasupra lui Spring Time, la etaj, care se deschide zilele acestea si pe care scrie Modern Lebanese Cuisine. Tare curios sunt sa aflu ce este aceea…

Sunt si cateva cafenele in Piata Floreasca. Una minuscula, dar cu mare succes, e langa fostul MA Bistro, acum inchis, se cheama Two Minutes. Un TED e la parterul marii cladiri de birouri care avea la parter pe Madame Pogany, inchis si acela, iar vizavi de BistroMar e un 5 to Go mititel. O cafenea foarte buna si destul de mare mai este si C-O Fi Factory, langa Tasting Room.

Daca am uitat vreunul, va multumesc daca imi atrageti atentia!

Agora Floreasca, food court in Piata Floreasca din Bucuresti

Data actualizarii: 02/12/2019

  • Vlad :

    Si sa nu uitam de Le Vivier , chiar daca nu e e fix la Agora 🙂

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.