Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Iata ce s-a mai deschis in Bucuresti de la ultimul articol pe care l-am scris la sfarsitul primaverii despre noile restaurante:

NOUA este, probabil, cea mai notabila aparitie pe piata restaurantelor din Bucuresti. Si din Romania, fara indoiala. Restaurantul lui Alex Petricean dupa ce a plecat de la MAIZE tocmai ca sa si-l deschida pe acesta. Noua Bucatarie Romaneasca Fina, al carei cel mai ilustru reprezentant este Chef Petricean. Locul intai in Lista Restocracy a celor mai bune restaurante din Bucuresti, nu in ultimul rand datorita si unor servicii distinctive. Am apreciat foarte tare – si asta i-a pus in top – ca preturile sunt rezonabile si ca portiile nu sunt microscopice. In Popa Nan, in locul unui mic restaurant cochet la vremea lui, The Vine Bistro.

Alta aparitie, indelung asteptata, a fost KANE. Deschis in septembrie, intr-o casa cunoscuta a Bucurestiului vechi, la Piata Rosetti. Spectaculos amenajat. Au un chef tanar, putin cunoscut, dar care va ajunge departe si in scurt timp. Noua Bucatarie Romaneasca Fina si aici, multa creativitate, de la retete la asezarea in farfurie. Serviciul, la fel, excelent, cu niste chelneri foarte tineri, fara, sau cu putina experienta anterioara. Preturile mari, pentru ca portiile sunt minuscule si trebuie sa-ti iei cate doua din fiecare daca nu vrei sa iesi nemancat de acolo.

ROST e un restaurant care merge in aceeasi directie cu KANE si cu NOUA. Totusi, ii va lua foarte mult sa le ajunga din urma. Si ca timp, si ca efort, si ca servicii si ca multe altele. Tot un chef tanar si ambitios, tot Noua Bucatarie Romaneasca. O bucatarie creativa, insa nu si fina. Deschis in septembrie in Primaverii, intr-o vila luxoasa, cu o gradina spectaculoasa, unde au fost inainte doua restaurante bune si unul prost. Are sanse sa ajunga departe, daca vor sti ce sa faca…

Dragomir Niculescu, la fel, un restaurant cu Noua Bucatarie Romaneasca, deschis in Calea Victoriei in iulie, vizavi de Magazinul Muzica. Bucatarie creativa, dar nu fine dining. Foarte frumos si acesta, investitie consistenta, cred ca va avea succes, fiind intr-o zona turistica.

La Pescaderia by Alioli e un restaurant de peste si fructe de mare, dupa modelul de mare succes al pescariilor aparute in ultimii ani, in care iti alegi pestele direct din galantar si ti-l gatesc in fata ta. Ei il aduc direct de la Piata de Peste din Valencia, abia scos din mare. August, in Pipera. Au venit cu cateva inovatii, printre care preturile fixe la gatit.

Aizkora Gastrobar e un restaurant spaniol cu mancare buna si cu servicii remarcabile, deschis pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE. Bucatarie hispano-basca contemporana, cu cateva accente de creativitate. Preturi decente, primitor, tineresc, merita o vizita.

Abia deschis, in octombrie, al doilea restaurant al celor faimosi pentru micii lor, La Cocosatu (Clucerului). Bucatarie romaneasca traditionala, la fel ca si in Baneasa, insa aici e un restaurant frumos, bine amenajat, curat, cu servicii bune. Preturile, in special, sunt mici pentru aceasta zona instarita a Bucurestiului.

Un restaurant mare, bine amenajat, cu o terasa spectaculoasa in Piata Alba Iulia, chiar in rond, august. Arogant by Loka, bucatarie italiana clasica, destul de bine facuta si prezentata. Probabil cel mai bine construit intr-o zona in care nu gasesti ceva pentru care sa vrei sa te intorci neaparat.

S-a redeschis restaurantul de la Clubul Taranului, in Monetariei. Dar multi au avut o surpriza de proportii sa gaseasca La Mama Clubul Taranului acolo, adica ceva destul de diferit fate de ceea ce le intrase in obisnuinta. Aparitia a provocat multe reactii adverse, sa vedem cum le va face fata. Bucatarie urbana romaneasca. Din august incoace.

In Centrul Vechi, in august, apare Le Bab. S-a lipit de Caru cu Bere. Un restaurant minimalist cu specific oriental modern, copia (sau franciza) unui concept in voga la Londra. Emancipat, facut exclusiv pentru noile generatii, traditionalistii se vor simti stingheri acolo, nepotriviti in peisaj.

Acum cateva zile s-a deschis Dabeef in Agora Floreasca, in locul lui Yasou. Tot al lor este, adica al celor care au si Osho in Primaverii. Specific multicuisine, preponderent steakhouse, au cateva feluri din diverse bucatarii mari, cunoscute. Mancarea destul de buna, amenajat mult mai inspirat si mai bine de data aceasta, se pare ca au invatat lectia.

Tot in zona, tot un steakhouse, dar de data aceasta unul minuscul. In Piata Floreasca, vizavi de fostul Madame Pogany. Au o minibacanie cu carnuri din Spania, vita si porc, salamuri. Meniul e simplu, insa mancarea e pregatita cu grija, carnea buna si ceva mai ieftina decat la alte steakhouses. E foarte mic, au vreo trei mese. CAU, deschis in vara.

Trattoria Verdi Victoriei e ceea ce-i spune numele. Bucatarie italiana populara, dar si multicuisine, pentru ca se adreseaza precis miliardelor de corporatisti din zona, si incearca sa le dea ce cred ei ca se vinde mai bine. In locul lui Osteria Gioia, deschis in iulie. E o cantina buna, pentru cei din zona sau in trecere.

CPWHF, la fel de original si de urban ca numele, clientela adecvata conceptului. Cafenea si bistrou neo-boem, noua generatie de mini-localuri hipster. CPWHF inseamna Coffee Place With Honest Food. August, intr-un garaj de la Piata Charles de Gaulle.

Politica & Delicateturi e un alt restaurant mare al lui Mircea Dinescu, deschis la Hala Traian de cateva zile. Bucataria lui romaneasca reinterpretata pe ici, pe colo, pornind de la cea traditionala, taraneasca. Cine a fost la Lacrimi si Sfinti isi poate imagina ceva asemanator in farfurie.

AltFel, bucatarie urbana, mic bistrou de breakfast all-day, preponderent hamburgeri si clatite. Un concept la moda in Occident, sa vedem cum va prinde la noi, unde mancatul dimineata in oras e o noutate. Iunie, la Piata Dorobantilor, pe una dintre stradute.

The Mark e o braserie si restaurant cu autoservire la parterul unei imense cladiri noi si ultramoderne de birouri de la Gra de Nord. Mare e si el. E de tinut minte, pentru ca sunt putine restaurante serioase in zona. Mancarea e destul de buna, serviciul eficient. Bine amenajat. In vara, si acesta.

Costelaria (Barbu Vacarescu) e un restaurant de coaste… Unii cunosc Costelaria din Palatul Bragadiru, si le e usor sa-si imagineze ceva similar pe Barbu Vacarescu, chiar unde incepe Lacul Tei. Insa acesta nu intr-un palat, ci la parterul unei anodine cladiri de birouri. Cei care mananca astfel de carnuri l-or gasi interesant. Deschis tot in vara.

Forever Young, restaurant & club, multicuisine, deschis intr-un colt mai putin circulat al Centrului Vechi, unde Calea Victoriei se varsa in Dambovita. Mancare destul de buna, insa prea cuminte totul acolo, dupa parerea noastra.

Enjoy e o ciudatentie de restaurant libanez, deschis in august vizavi de ASE-ul de pe Calea Dorobantilor. Nu inteleg de ce nu l-au lasat cafenea, pur si simplu. Pentru ca asta este, restaurant in niciun caz. Oricum, merita citit ce am scris despre ei.

Artemis e restaurantul unui nou mic hotel grecesc de pe Eminescu – de aici numele. Insa nu e si el grecesc, e ceva multicuisine. Mancarea destul de banala, si nici ambianta nu e cine stie ce, asa ca poate sa fie privit doar ca local de proximitate. In ciuda descrierii bombastice pe care si-au facut-o pe site.

In iunie am invatat un cuvant nou. Un regionalism, e drept, coclinta fiind un fel de turta umpluta cu diverse, ceva asemanator pizzei. Cred ca cineva si-a asumat un risc deschizand chiar in centru, in Piata Victoriei, un restaurant destinat exclusiv acestor mancaruri destul de rudimentare, in fond: Coclinta Brasserie la Cucu. Nu sunt rele, te poti satura cu ele la un pranz, insa mi-e greu sa-mi imaginez pe cineva venind din alt cartier doar pentru a se delecta cu coclinte.

O oarecare noutate este sa vezi un mic bistrou fast-food destinat exclusiv chiftelutelor cu sos. A aparut pe Calea Dorobantilor, intre Perla si ASE, vizavi de Nicolai. Si i-au spus Balls., ca in americana. Mai interesanta decat mancarea pare sa fie ambianta, fiindca s-au pozitionat de la inceput ca un bistrou boem, cu o clientela distincta, aparent din anturajul intemeietorilor.

Si cateva restaurante noi la care inca nu am ajuns:

Ieri s-a deschis Pippo’s. Pe strada Paris, aproape de Piata Victoriei, in locul lui Randevu Bistro. Pippo e un bucatar italian aciuit de multa vreme prin Bucuresti. A lucrat in niste restaurante cunoscute, apoi si-a facut restaurantul lui in Cartierul Francez, unde acum e NADASAN.

Blid – locanta romaneasca. E ceva foarte interesant, deschis de cateva zile. Bucataria romaneasca studiata si documentata temeinic de un jurnalist pasionat.

Pazzo e o pizzerie, si probabil inca vreo cateva mancaruri italienesti, deschis de catre turcul care a avut Vacamuuu si l-a vandut. Sunt pe Calea Floreasca, chiar vizavi de Promenada Mall, in locul unui defunct City Grill.

Zaar, un restaurant mare in Parcul Herastrau, fata in fata cu Isoletta, unde a fost un mare restaurant turcesc. Multicuisine, deschis doar seara.

Casa Boierilor pare sa fie un restaurant de petreceri pentru o anumita clientela distinctiva, asa cum te duce gandul cand te uiti la pozele de pe site-ul lor. Pe Popa Nan, lipit de NOUA, in casa cu o foarte frumoasa curte, in care au fost mai multe restaurante de-a lungul vremurilor. Bucatarie romaneasca traditionala, desigur…

Exclusive Zone de pe Paris, aproape de Piata Dorobantilor. Nu e un restaurant, si un luxos champagne and cigar lounge, deschis in septembrie.

Foarte interesanta este si cafeneaua cu galerie de arta, sau galeria de arta cu cafenea, cum vreti sa o luati, deschisa in Centrul vechi langa Biserica Zlatari, vizavi de magazinul Victoria. Cafe-bar cu ceva snacks si deserturi, merita vizitat. Uitati-va dupa Gold Bar Cafe.

SushiRoom apare ca restaurant nou pe site pentru ca s-a mutat din Piata Dorobantilor inapoi in centru, pe Episcopiei, vizavi de Atheneul Roman. Sushi, bucatarie japoneza si asiatica, unul dintre cele mai bune din oras.

Courtyard Bucharest Floreasca, un hotel din grupul Marriott, s-a deschis in Pipera de cateva zile, vizavi de Promenada Mall, si am auzit ca au un restaurant bun acolo. O sa ajung in curand.

Si sa termin cu un mare restaurant care isi face incalzirea sa intre in viata bucurestenilor foarte curand: Gabbiano din Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany. Ma tot uit pe geam si vad cum se lucreaza de zor, investitia e consistenta, se pare ca va fi ceva foarte interesant. E al celor care au Potcoava din Giulesti si inca unul sau altele doua…

Cina cu fete frumoase intr-un restaurant nou al Bucurestiului

 

Data actualizarii: 31/10/2019

  • Albin :

    Will come soone a other one….from a great Swiss Chef.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close