Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!

A cincea finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Peste.

Castigatorul este restaurantul Fish House de la Piata Floreasca.

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Fish House, 04.04.2018)Selectia a fost dificila pentru ca evaluatorii au avut de comparat lucruri greu de pus in balanta, cum ar fi unele feluri care se bazau exclusiv pe calitatea produselor de baza (peste crud, sau cu foarte putine interventii asupra lor, insa de foarte mare calitate, pesti rari, salbatici etc.) cu mancaruri sofisticate, gatite cu tehnicile si cu talentul din Haute Cuisine, in care retetele si modul de preparare eclipsau adesea produsul in sine. Pozele din galeria de mai jos spun destul de multe despre nivelul competitiei.

De aceea, in mod exceptional, am dus in finala 5 restaurante, fata de limita auto-impusa initial de 4. Aceste restaurante sunt (in ordine alfabetica):

Titlul Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei “Topul Restocracy al Mancarurilor“.

Competitia a fost stransa, ca de obicei, si, la fel ca si la fructe de mare, membrii juriilor s-au impartit in doua “tabere” relativ egale. Probabil ca la competitia de anul viitor vom face subcategorii separate pentru produse si retete la peste si fructe de mare.

De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica d efructe de mare, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, in cazul de fata.

Thomas Parnaud, Head Chef-ul restaurantului La Cave de BucarestTotusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunea speciala a fost pentru Macroul cu sos verde de la La Cave de Bucarest, pregatit de Chef Thomas Parnaud.

Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti mancaruri exceptionale.

Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare. Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari.

  • Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • Saker Malkawi, Ambasadorul Iordaniei
  • Christopher Duggan, Deputy chief of mission, Ambasada Canadei
  • Nigel Bellingham, Director of the British Council
  • Gilda Lazar, Corporate Affairs Director JTI
  • Javier Garcia-del-Valle, spaniol, CEO Happy Tour
  • Mohamed Ketata, Director Central and Eastern Europe of Agence Universitaire de la Francophonie
  • Printul Mihai Ghyka
  • Sofiane Benmaghnia, canadian de origine tunisiana, Country manager Lafarge Holcim
  • Monica Nistorescu, scriitoare
  • Jean-Pierre Vigroux, francez, Administrator BRD
  • Florin Pogonaru, investitor, Presedinte AOAR

Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.

Multumim in mod special Grundig, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, membrilor juriului, desigur, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala Peste

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala Peste

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

 

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close