Cele mai bune restaurante din oras, cele mai bune localuri, cei mai buni in diverse alte categorii

Ord. dupa

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

16 comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

6 comentarii

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Bucatarii fine, fine dining La mancare si restaurante, Bucurestiul a...

7 comentarii

Dupa cum am spus adesea, in Bucuresti se mananca la fel de bine, acum,...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!A cince...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

1 comentarii

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier!A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

2 comentarii

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

8 comentarii

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

6 comentarii
Afiseaza
comentarii

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!

A cincea finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Peste.

Castigatorul este restaurantul Fish House de la Piata Floreasca.

Topul Mancarurilor 2018, finala Peste (Fish House, 04.04.2018)Selectia a fost dificila pentru ca evaluatorii au avut de comparat lucruri greu de pus in balanta, cum ar fi unele feluri care se bazau exclusiv pe calitatea produselor de baza (peste crud, sau cu foarte putine interventii asupra lor, insa de foarte mare calitate, pesti rari, salbatici etc.) cu mancaruri sofisticate, gatite cu tehnicile si cu talentul din Haute Cuisine, in care retetele si modul de preparare eclipsau adesea produsul in sine. Pozele din galeria de mai jos spun destul de multe despre nivelul competitiei.

De aceea, in mod exceptional, am dus in finala 5 restaurante, fata de limita auto-impusa initial de 4. Aceste restaurante sunt (in ordine alfabetica):

Titlul Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este acordat de catre Restocracy restaurantului castigator pentru un an de zile, respectiv pana la desemnarea castigatorilor editiei de anul viitor a competitiei “Topul Restocracy al Mancarurilor“.

Competitia a fost stransa, ca de obicei, si, la fel ca si la fructe de mare, membrii juriilor s-au impartit in doua “tabere” relativ egale. Probabil ca la competitia de anul viitor vom face subcategorii separate pentru produse si retete la peste si fructe de mare.

De mentionat ca Premiile Restocracy nu se acorda pentru un anumit fel de mancare din sectiunea respectiva, ci pentru toata categoria generica d efructe de mare, oricare ar fi ele si in orice fel pregatite, in cazul de fata.

Thomas Parnaud, Head Chef-ul restaurantului La Cave de BucarestTotusi, uneori juriul evidentiaza cate un fel anume de mancare din categoriile respective, feluri care li s-au parut exceptionale, fie de la restaurantul castigator al finalei, fie de la oricare dintre celelalte inscrise in competitie. Aceste restaurante primesc mentiuni speciale din partea Restocracy, cu referire la acele feluri specifice. Anul acesta, mentiunea speciala a fost pentru Macroul cu sos verde de la La Cave de Bucarest, pregatit de Chef Thomas Parnaud.

Multumim restaurantelor inscrise in competitie! Va asiguram ca si in restaurantele care nu au ajuns in finala gasiti mancaruri exceptionale.

Si multumim si evaluatorilor, desigur, pe care ii veti vedea in mai multe poze cu carnetelele si cu pixurile in mana, alaturi de farfuriile de mancare. Membrii juriului au fost impartiti in trei echipe in faza de preselectie, iar pentru finala a fost o singura echipa, mai numeroasa. Le multumim si lor, mai ales ca stim ca multi dintre ei si-au amanat intalniri oficiale si importante pentru a putea merge la evaluari.

  • Thomas Baekelandt, Ambasadorul Belgiei
  • Salah Eldin Abdel Sadek Ahmed, Ambasadorul Egiptului
  • Saker Malkawi, Ambasadorul Iordaniei
  • Christopher Duggan, Deputy chief of mission, Ambasada Canadei
  • Nigel Bellingham, Director of the British Council
  • Gilda Lazar, Corporate Affairs Director JTI
  • Javier Garcia-del-Valle, spaniol, CEO Happy Tour
  • Mohamed Ketata, Director Central and Eastern Europe of Agence Universitaire de la Francophonie
  • Printul Mihai Ghyka
  • Sofiane Benmaghnia, canadian de origine tunisiana, Country manager Lafarge Holcim
  • Monica Nistorescu, scriitoare
  • Jean-Pierre Vigroux, francez, Administrator BRD
  • Florin Pogonaru, investitor, Presedinte AOAR

Si o ultima mentiune, dar nu mai putin importanta decat celelalte: in ultimii doi ani, mai ales, restaurantele din Bucuresti au facut progrese foarte mari, si acum putem sa mancam aici la fel de bine ca in multe capitale mari ale Europei si ale lumii, pe care nu credeam ca le vom ajunge din urma atat de repede.

Multumim in mod special Grundig, sponsorul Restocracy penru aceasta categorie, sponsorilor care au adus vinurile, multumim tuturor restaurantelor care au participat in faza de preselectie, membrilor juriului, desigur, si sponsorilor pentru vinuri: Domeniul Bogdan, Kvint si Alira!

Restocracy Topul Mancarurilor 2018, finala Peste

Evaluatorii Restocracy la Topul Mancarurilor 2018, finala Peste

Sponsorii Restocracy pentru vinuri

 

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close