Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

1 comentarii

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

1 comentarii

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

2 comentarii

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Îmi plac mult cârnații de porc, și asta are legătură cu copilăr...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Restaurante inchise in Bucuresti in 2019 si alte cateva localuri:

  • Pizza Leggera de pe bulevardul Dacia, la Piata Romana, un restaurant al unui italian ciudat care a spus o fraza memorabila, consemnata in articolul meu
  • Bistro Ateneu a fost mutat mai intai in frumosa casa Anastasie Simu din spatele Atheneului Roman, cunoscuta si drept Casa Galleron, in locul lui Le Bistrot Francais, dar la scurt timp a fost inchis definitiv.
  • Readers Cafe, un restaurant vechi din Metropolis Center, pe Iancu de Hunedoara, a fost inchis dupa multi ani de functionare, dintre care primii cu destul de mult succes.
  • Daryus, un restaurant cam sinistru de pe bulevardul Dacia, vizavi de Institutul Francez. Restaurante inchise pe care nu le regreta nimeni! Ba, dimpotriva, au facut un serviciu comunitatii cu asta!
  • Gallo Nero, un restaurant italian prost de la Piata Charles de Gaulle, si-a dat previzibilul si meritatul sfarsit si a lasat locul zilele-acestea deschisului Amalgam.
  • Corto Maltese de pe Radu Beller, a fost inchis la sfarsitul verii, la mai putin de un an de la aparitia sa.
  • Trattoria Julya de pe Eminescu, unde se taie cu Tunari; a aparut ceva cu numle Divin in locul lui. Mai bine, era un restaurant mai mult decat mediocru.
  • Dami din Baneasa, pe Bulevardul Aerogarii, cred ca si-a schimbat doar numele in Kang, in rest pare sa fie acelasi restaurant corean.
  • SushiRoom din Piata Dorobantilor nu s-a inchis, de fapt, doar s-a mutat inapoi pe Episcopiei, langa Atheneul Roman, de unde plecase ca sa lase locul lui Bistro Ateneu.
  • Idomemos, restaurantul turcesc de la Piata Buzesti, destul de cunoscut si cu mancare buna, a ars in august.
  • Osteria Bella Toscana, pe Clucerului, parea sa mearga bine, mancarea era bunicica, nu imi dau seama de ce au inchis.
  • Taupe Bistro Cafe de pe Magheru, langa hotelul Lido, nu prea mi-a placut, nu am scris de bine de ei, nici despre mancare si nici despre ambianta. Se pare ca sunt aceiasi oameni care au si Brasserie Lido, la parterul hotelului, si s-au decis sa se ocupe exclusiv de aceasta, care merge bine.
  • Unicorn Coffee & more, cafeneaua pentru mamici cu copii mici din Piata Floreasca, a pornit cu un concept inedit, insa destul de riscant, asa ca esecul rapid nu mira foarte tare.
  • Blueberry Garden & Bistro de pe Popa Nan a fost al nu stiu catelea restaurant in casa aceea veche, cu o curte imensa, ca din romane. Acum e Casa Boierilor acolo, se pare ca al acelorasi proprieari ai ultimelor restaurante. Ceva cu manele si o clientela foarte distinctiva, din cate spun vecinii exasperati. Sunt gard in gard cu Noua.
  • Yasou a fost primul restaurant deschis in Agora Floreasca. Era mai tot timpul gol, desi mancarea nu era proasta iar ambianta OK, chiar daca putin neinspirata in context. Aceiasi proprietari, grecii de la Osho, au deschis Dabeef in loc, de cateva saptamani, cu o formula mai adecvata, fiindca acum vad localul mai animat.
  • Burebista Vanatoresc, langa Teatrul National si Intercontinental, s-a inchis si el vara aceasta. Miza aproape exclusiv pe terasa aceea imensa, fiindca in interiorul de la subsol nu prea mergeau oamenii iarna. Si nici mancarea nu era cine stie ce, s-au pozitionat drept restaurant turistic, fiind chiar in centrul centrului. Dar se vede treaba ca nu a fost de ajuns…
  • MA Bistro, minusculul bistrou de la Piata Floreasca, avea mancare foarte buna, au si primit premii de la noi. Insa nu a fost de ajuns ca sa ramana in viata, mai ales de cand s-au deschis atatea restaurante bune in zona, odata cu Agora Floreasca. Probabil printre putinele restaurante inchise care lasa regrete in urma.
  • Four Seasons de la Piata Gemeni, pe Vasile Lascar, a fost faimos multi ani, considerat de unii chiar cel mai bun restaurant libanez din oras. Un restaurant foarte vechi. El, saracul, nu s-a schimbat, insa s-au schimbat vremurile si oamenii, si alte restaurante i-au luat-o atat de mult inainte, incat nu a mai avut vreo sansa.
  • La Piovra, fostul Olio de pe Clucerului, a lasat locul noului La Cocosatu’, deschis de curand, se pare ca de aceiasi proprietari.
  • Pomo d’Oro Vesuvio din Parcul Herastrau era un restaurant italienesc traditional chiar bun. Nu cred ca din cauza mancarii s-a inchis, or fi fost alte calcule acolo.
  • La Taifas au inchis in Gheorghe Manu, unde erau in niste anexe ale Palatului Cantacuzino de multi ani, dar s-au mutat in Moxa. Sper sa le mearga bine, mi se pare ca fac lucrurile cum trebuie.
  • Terra e Mare, pe Calea Calarasilor, la Biserica Sfantul Stefan, era un restaurant italian bun, din acela popular, cu un lungan italian simpatic in bucatarie. Acum e o Borgo Margherita in loc.
  • Noodle Bar by Tuk-Tuk din Piata Dorobantilor, chiar in interiorul pietei, avea mancare thailandeza foarte buna, insa destul de scumpa. Vedeam des clienti la ei, nu stiu de ce au inchis.
  • Bocca de pe Bulevardul Primaverii a avut viata scurta. Era neingrijit, mancarea proasta. Acum e Rost in locul lui, al acelorasi proprietari, din cate mi s-a spus, insa care au luat lucrurile foarte in serios de aceasta data.
  • Conacul Gagauz, pe la Budapesta, a fost singurul restaurant cu acest specific etnic din Bucuresti. Aveau mancare buna, era placut la ei, insa localizarea aceea, cu totul ascunsa, le-a venit de hac pana la urma. Au spus ca isi cauta alta casa, sper sa gaseasca si sa redeschida. Oricum, e alt restaurant acum acolo, in locul lor.
  • Clubul Taranului (MTR) la lasat locul unui La Mama, spre supararea unor fosti fideli, care se razbuna online pe noul restaurant.
  • Pasterra au inchis in Piata Floreasca, insa s-au mutat cu o jumatate de kilometru mai incolo, intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu.
  • Beraria Germana Bucuresti de langa Palatul Bragadiru e acum Becker Brau, al lui Dragos Petrescu.
  • Patru Anotimpuri, restaurantul pentru saracii Parcului Herastrau si pentru unii nostalgici dupa nu e clar ce, a facut o miscare surprinzatoare: a schimbat locul cu Bel Mondo! Care Bel Mondo a pastrat acelasi nume, insa Patru Anotimpuri s-au rebotezat in Gura Portitei si au schimbat si conceptul, devenind un restaurant pescaresc romanesc.
  • Portobello, de pe Polona, nu s-a inchis, de fapt, si-a schimbat doar numele in Portocervo, dupa o disputa cu nu stiu cine pe respectivul brand.
  • Randevu Bistro de pe Paris, aproape de Piata Victoriei, a lasat locul lui Pippo’s, deschis de cateva zile.
  • Il Corso era un restaurant sinistru la Arcul de Triumf, bine ca a disparut!
  • La Costas, pe Calderon, unde a inceput Mesogios. Nu era bun, nu cred ca-i simte cineva lipsa.
  • The Vine Bistro, alt restaurant de pe lista cu restaurante inchise, dupa ce a lasat locul lui NOUA pe Popa Nan.
  • Agape era un restaurant bun si interesant pe Calea Floreasca, in dreptul lacului, insa foarte izolat. Probabil ca asta i-a adus sfarsitul.
  • Pippo’s din cartierul Francez a lasat locul lui Nadasan si s-a mutat in centru, pe Paris, in locul lui Randevu Bistro. Din seria restaurante inchise ca sa fie redeschise in alta parte.
  • Madame Pogany s-a inchis dupa o prelungita suferinta, nu atragea pe nimeni, desi mancarea era destul de buna si preturile la locul lor. Sunt sigur ca ambianta intunecata a avut un rol decisiv in asta. Tocmai s-a deschis Gabbiano in locul lui, de cateva zile.
  • Funky Resto Bar de pe Calea Dorobantilor, langa ASE, a mizat pe un concept care ar fi urmat sa atraga pe studentii de alaturi, dupa parerea lor, ceva cu muzica seara, un fel de club. Insa studentii prefera locurile mai ieftine, asa ca s-au separat unii de altii.
  • Trattoria Il Calcio (Amzei) s-a inchis la inceputul lui 2019, iar locul lui a fost luat de Trattoria Della Nonna.
  • Ikaria din Pipera, un restaurant grecesc foarte mare, nu prea avea cu ce sa convinga atat de multi oameni sa vina cu masinile pana acolo in mod special, fiind la marginea orasului. Si cu greu imi imaginez ca un alt restaurant ar avea mai mult succes, daca nu e combinat si cu alte atractii, cum ar fi sexul, de pilda.
  • Rendez-Vous nu e cel de pe Paris, e cafeneaua-ceainarie de pe Calea Floreasca, chiar vizavi de Agora Floreasca. Era…

Restaurante inchise

Data actualizarii: 15/11/2019

  • Andreea :

    S-a închis și Premiata, pizzeria de la Piața Băneasa. Nu știu de ce, era bună mâncarea

    • Dragos :

      Serviciile erau groaznice. De fiecare data cand am fost acolo am avut impresia ca ori chelnerii lucrau impotriva proprietarului, ori proprietarul era complet dezinteresat de mersul afacerii…

  • Ioana :

    Chiar imi pare rău de Bistro Atheneu si La Taifas. Îi știu, si mi-au plăcut, de peste 20 de ani, de când au fost deschise…

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close