Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Restaurante inchise in Bucuresti in 2019 si alte cateva localuri:

  • Pizza Leggera de pe bulevardul Dacia, la Piata Romana, un restaurant al unui italian ciudat care a spus o fraza memorabila, consemnata in articolul meu
  • Bistro Ateneu a fost mutat mai intai in frumosa casa Anastasie Simu din spatele Atheneului Roman, cunoscuta si drept Casa Galleron, in locul lui Le Bistrot Francais, dar la scurt timp a fost inchis definitiv.
  • Readers Cafe, un restaurant vechi din Metropolis Center, pe Iancu de Hunedoara, a fost inchis dupa multi ani de functionare, dintre care primii cu destul de mult succes.
  • Daryus, un restaurant cam sinistru de pe bulevardul Dacia, vizavi de Institutul Francez. Restaurante inchise pe care nu le regreta nimeni! Ba, dimpotriva, au facut un serviciu comunitatii cu asta!
  • Gallo Nero, un restaurant italian prost de la Piata Charles de Gaulle, si-a dat previzibilul si meritatul sfarsit si a lasat locul zilele-acestea deschisului Amalgam.
  • Corto Maltese de pe Radu Beller, a fost inchis la sfarsitul verii, la mai putin de un an de la aparitia sa.
  • Trattoria Julya de pe Eminescu, unde se taie cu Tunari; a aparut ceva cu numle Divin in locul lui. Mai bine, era un restaurant mai mult decat mediocru.
  • Dami din Baneasa, pe Bulevardul Aerogarii, cred ca si-a schimbat doar numele in Kang, in rest pare sa fie acelasi restaurant corean.
  • SushiRoom din Piata Dorobantilor nu s-a inchis, de fapt, doar s-a mutat inapoi pe Episcopiei, langa Atheneul Roman, de unde plecase ca sa lase locul lui Bistro Ateneu.
  • Idomemos, restaurantul turcesc de la Piata Buzesti, destul de cunoscut si cu mancare buna, a ars in august.
  • Osteria Bella Toscana, pe Clucerului, parea sa mearga bine, mancarea era bunicica, nu imi dau seama de ce au inchis.
  • Taupe Bistro Cafe de pe Magheru, langa hotelul Lido, nu prea mi-a placut, nu am scris de bine de ei, nici despre mancare si nici despre ambianta. Se pare ca sunt aceiasi oameni care au si Brasserie Lido, la parterul hotelului, si s-au decis sa se ocupe exclusiv de aceasta, care merge bine.
  • Unicorn Coffee & more, cafeneaua pentru mamici cu copii mici din Piata Floreasca, a pornit cu un concept inedit, insa destul de riscant, asa ca esecul rapid nu mira foarte tare.
  • Blueberry Garden & Bistro de pe Popa Nan a fost al nu stiu catelea restaurant in casa aceea veche, cu o curte imensa, ca din romane. Acum e Casa Boierilor acolo, se pare ca al acelorasi proprieari ai ultimelor restaurante. Ceva cu manele si o clientela foarte distinctiva, din cate spun vecinii exasperati. Sunt gard in gard cu Noua.
  • Yasou a fost primul restaurant deschis in Agora Floreasca. Era mai tot timpul gol, desi mancarea nu era proasta iar ambianta OK, chiar daca putin neinspirata in context. Aceiasi proprietari, grecii de la Osho, au deschis Dabeef in loc, de cateva saptamani, cu o formula mai adecvata, fiindca acum vad localul mai animat.
  • Burebista Vanatoresc, langa Teatrul National si Intercontinental, s-a inchis si el vara aceasta. Miza aproape exclusiv pe terasa aceea imensa, fiindca in interiorul de la subsol nu prea mergeau oamenii iarna. Si nici mancarea nu era cine stie ce, s-au pozitionat drept restaurant turistic, fiind chiar in centrul centrului. Dar se vede treaba ca nu a fost de ajuns…
  • MA Bistro, minusculul bistrou de la Piata Floreasca, avea mancare foarte buna, au si primit premii de la noi. Insa nu a fost de ajuns ca sa ramana in viata, mai ales de cand s-au deschis atatea restaurante bune in zona, odata cu Agora Floreasca. Probabil printre putinele restaurante inchise care lasa regrete in urma.
  • Four Seasons de la Piata Gemeni, pe Vasile Lascar, a fost faimos multi ani, considerat de unii chiar cel mai bun restaurant libanez din oras. Un restaurant foarte vechi. El, saracul, nu s-a schimbat, insa s-au schimbat vremurile si oamenii, si alte restaurante i-au luat-o atat de mult inainte, incat nu a mai avut vreo sansa.
  • La Piovra, fostul Olio de pe Clucerului, a lasat locul noului La Cocosatu’, deschis de curand, se pare ca de aceiasi proprietari.
  • Pomo d’Oro Vesuvio din Parcul Herastrau era un restaurant italienesc traditional chiar bun. Nu cred ca din cauza mancarii s-a inchis, or fi fost alte calcule acolo.
  • La Taifas au inchis in Gheorghe Manu, unde erau in niste anexe ale Palatului Cantacuzino de multi ani, dar s-au mutat in Moxa. Sper sa le mearga bine, mi se pare ca fac lucrurile cum trebuie.
  • Terra e Mare, pe Calea Calarasilor, la Biserica Sfantul Stefan, era un restaurant italian bun, din acela popular, cu un lungan italian simpatic in bucatarie. Acum e o Borgo Margherita in loc.
  • Noodle Bar by Tuk-Tuk din Piata Dorobantilor, chiar in interiorul pietei, avea mancare thailandeza foarte buna, insa destul de scumpa. Vedeam des clienti la ei, nu stiu de ce au inchis.
  • Bocca de pe Bulevardul Primaverii a avut viata scurta. Era neingrijit, mancarea proasta. Acum e Rost in locul lui, al acelorasi proprietari, din cate mi s-a spus, insa care au luat lucrurile foarte in serios de aceasta data.
  • Conacul Gagauz, pe la Budapesta, a fost singurul restaurant cu acest specific etnic din Bucuresti. Aveau mancare buna, era placut la ei, insa localizarea aceea, cu totul ascunsa, le-a venit de hac pana la urma. Au spus ca isi cauta alta casa, sper sa gaseasca si sa redeschida. Oricum, e alt restaurant acum acolo, in locul lor.
  • Clubul Taranului (MTR) la lasat locul unui La Mama, spre supararea unor fosti fideli, care se razbuna online pe noul restaurant.
  • Pasterra au inchis in Piata Floreasca, insa s-au mutat cu o jumatate de kilometru mai incolo, intre Calea Floreasca si Barbu Vacarescu.
  • Beraria Germana Bucuresti de langa Palatul Bragadiru e acum Becker Brau, al lui Dragos Petrescu.
  • Patru Anotimpuri, restaurantul pentru saracii Parcului Herastrau si pentru unii nostalgici dupa nu e clar ce, a facut o miscare surprinzatoare: a schimbat locul cu Bel Mondo! Care Bel Mondo a pastrat acelasi nume, insa Patru Anotimpuri s-au rebotezat in Gura Portitei si au schimbat si conceptul, devenind un restaurant pescaresc romanesc.
  • Portobello, de pe Polona, nu s-a inchis, de fapt, si-a schimbat doar numele in Portocervo, dupa o disputa cu nu stiu cine pe respectivul brand.
  • Randevu Bistro de pe Paris, aproape de Piata Victoriei, a lasat locul lui Pippo’s, deschis de cateva zile.
  • Il Corso era un restaurant sinistru la Arcul de Triumf, bine ca a disparut!
  • La Costas, pe Calderon, unde a inceput Mesogios. Nu era bun, nu cred ca-i simte cineva lipsa.
  • The Vine Bistro, alt restaurant de pe lista cu restaurante inchise, dupa ce a lasat locul lui NOUA pe Popa Nan.
  • Agape era un restaurant bun si interesant pe Calea Floreasca, in dreptul lacului, insa foarte izolat. Probabil ca asta i-a adus sfarsitul.
  • Pippo’s din cartierul Francez a lasat locul lui Nadasan si s-a mutat in centru, pe Paris, in locul lui Randevu Bistro. Din seria restaurante inchise ca sa fie redeschise in alta parte.
  • Madame Pogany s-a inchis dupa o prelungita suferinta, nu atragea pe nimeni, desi mancarea era destul de buna si preturile la locul lor. Sunt sigur ca ambianta intunecata a avut un rol decisiv in asta. Tocmai s-a deschis Gabbiano in locul lui, de cateva zile.
  • Funky Resto Bar de pe Calea Dorobantilor, langa ASE, a mizat pe un concept care ar fi urmat sa atraga pe studentii de alaturi, dupa parerea lor, ceva cu muzica seara, un fel de club. Insa studentii prefera locurile mai ieftine, asa ca s-au separat unii de altii.
  • Trattoria Il Calcio (Amzei) s-a inchis la inceputul lui 2019, iar locul lui a fost luat de Trattoria Della Nonna.
  • Ikaria din Pipera, un restaurant grecesc foarte mare, nu prea avea cu ce sa convinga atat de multi oameni sa vina cu masinile pana acolo in mod special, fiind la marginea orasului. Si cu greu imi imaginez ca un alt restaurant ar avea mai mult succes, daca nu e combinat si cu alte atractii, cum ar fi sexul, de pilda.
  • Rendez-Vous nu e cel de pe Paris, e cafeneaua-ceainarie de pe Calea Floreasca, chiar vizavi de Agora Floreasca. Era…

Restaurante inchise

Data actualizarii: 15/11/2019

  • Andreea :

    S-a închis și Premiata, pizzeria de la Piața Băneasa. Nu știu de ce, era bună mâncarea

    • Dragos :

      Serviciile erau groaznice. De fiecare data cand am fost acolo am avut impresia ca ori chelnerii lucrau impotriva proprietarului, ori proprietarul era complet dezinteresat de mersul afacerii…

  • Ioana :

    Chiar imi pare rău de Bistro Atheneu si La Taifas. Îi știu, si mi-au plăcut, de peste 20 de ani, de când au fost deschise…

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close