Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Afiseaza
comentarii

Restaurante noi in Bucuresti

Niciodata nu am vazut atatea restaurante noi, cate au aparut in ultimele luni in Bucuresti. Si le cunosc bine pe cele din oras, de treizeci de ani mananc zilnic la cate unul dintre ele, daca nu chiar la doua intr-o singura zi. Iata-le pe cele deschise in ultimele luni – si nu am inclus aici si cafenelele mici, ci numai restaurantele si localurile in care poti manca.

Unele dintre ele au fost mediatizate si cunoscute cu mult inainte sa se deschida, si deci asteptate cu multa curiozitate. Despre altele am aflat dupa ce s-au deschis, fie ca ne-au scris ei insisi, cu informatii de la cititori, sau pur si simplu trecand prin fata lor si vazand ceva nemaivazut inainte acolo.

Nu sunt puse in ordine cronologica sau a vreunei importante oarecare, ci dupa cum imi amintesc de ele. Nu am ajuns la trei dintre cele cincizeci, insa pe celelalte le-am vizitat pe toate, am mancat si am scris despre ele pe site, in detaliu. Asa ca nu mai repet aici ce am zis despre fiecare, ci doar le enumar.

Raionul Floreasca, fratele mult mai mare al Raionului de Peste din Piata Dorobantilor, s-a deschis de cateva zile si a fost unul dintre cele mai asteptate momente de pe piata gastronomica bucuresteana. Au confirmat asteptarile, se va vorbi mult de el.

Becker Brau, marea berarie din Rahova, deschisa chiar de 1 mai, isi va revendica si ea un loc foarte sus in topul berariilor bucurestene de succes.

Restaurante noi si la Timpuri Noi! O deschidere spectaculoasa a avut si Carnivale Food Market, food court-ul de la Timpuri Noi. Au deschis in etape, de la inceputul anului incoace, si acum sunt in formatiunea completa, cu marele restaurant Biutiful Downtown, de o parte, si apoi cu restaurantele mai mici de tip street-food din food-court: Zaitoone Express (mancare libaneza), Japanos (mancare japoneza), Gattini Pasta (paste italienesti), Camionetta (pizza), si Meatic by Adi Hadean (o bucatarie creativa, ceva ce duce catre Noua Bucatarie Romaneasca Fina). Merita o vizita acolo, e spectaculos, mancarea buna, doar inghesuiala nu se potriveste cu asteptarile unei mese care sa lase toate amintirile placute.

Multe restaurante noi in Floreasca. Mult mai asteptata a fost, insa, deschiderea Agora Floreasca, food-court-ul din fosta mare hala a Pietei Floreasca. De Raionul de Peste Floreasca am zis mai sus, acesta fiind si ultimul deschis, in ordine cronologica. Primul a fost YASOU, un restaurant grecesc, chiar in ultimele zile ale lui decembrie.

Apoi Sara (Agora Floreasca), duplicatul lui Sara de pe Popa Petre, cu bucatarie italieneasca traditionala, dar si cu o bacanie cu delicatese tot de la ei. Mare succes au si aici.

Paul (Agora Floreasca) au deschis si ei la putin timp dupa Sara, prin martie, un bistrou, adica ceva mai mult decat patiseriile pe care le vedem in multe locuri din Bucuresti. Ii spun, destul de pretentios, Restaurantul Paul, ca sa se diferentieze mai bine de patiserii. Sunt cel mai “low profile” dintre cele de la Agora Floreasca, pana acum.

Mult mai interesanta a fost aparitia primului restaurant al celor de la Mega Image, Maison des Chefs by Mega Image. Au adus un tanar chef foarte talentat, pe Alexandru Iacob, si au construit un concept care prinde teren si in Bucuresti: bistrou, bacanie, wine-shop si brutarie. Pentru aceasta din urma atragandu-i si pe cei de la Arc Bakery in proiect.

Si sa amintim si pe The Beer Institute, deschis tot acum, chiar daca nu e de mancare acolo. Sunt un shop de bere artizanala, cu vreo 50 de tipuri diferite de bere, pe care le poti si degusta la cele cateva mese din spate.

B4 Market e alta braserie foarte asteptata, deschisa de vreo doua saptamani pe Beller, in Parcul Floreasca. Foarte bine facuta, conceptul cu all-day breakfast e interesant si da bine la public. Succesul a fost fulminant inca din prima zi, si cred ca va ramane la fel de ridicat si in continuare. E a celor care au E3 by Entourage, in apropiere.

Restaurante noi si in nord. Neasteptat de bun este si NADASAN, un restaurant cu specific asiatic (extrem oriental) deschis de vreo luna in Cartierul Francez de niste ucraineni care vorbesc romaneste. Mancare buna, preturi rezonabile, amenajat frumos. A fost Pippo’s inainte acolo.

Gura Portitei e un restaurant mare de peste romanesc in Parcul Herastrau, deschis de vreo doua luni de catre cei care inainte aveau Patru Anotimpuri, ceva mai jos, tot in parc. Un restaurant mai pe “stil vechi”, asa cum sunt toti cei pe care i-am vazut acolo, si acum, si la cel de dinainte. Sunt in partea dinspre Soseaua Nordului, in locul fostului Bel Mondo, care s-a mutat in locul lor, adica unde a fost Patru Anotimpuri. E o raritate sa vezi ca doua restaurante mari schimba sediile intre ele, pur si simplu…

Si da, Bel Mondo (Herastrau) e un restaurant nou, se poate spune, deschis si el tot de curand. Foarte diferit de marile restaurante scumpe ale zonei, am zis ca e un fel de cantina a saracilor Herastraului, cand am scris despre ei. E, probabil, cel mai provincial dintre toate cele de acolo.

Tot in Parcul Herastrau, dar in extrema cealalta a ierarhiei sociale, s-a deschis It Cucina. E in locul fostului Limo Cuisine, si al acelorasi patroni italieni, din cate mi s-a spus. Nu e doar o schimbare de nume, au facut si o reamenajare radicala, acum aratand mult mai bine. Si o schimbare in bucatarie. Nu mi s-a parut ca e ceea ce spun ei pe site ca ar fi acolo, dar sa le mai dam putin timp ca sa arate ce pot.

Lido’s Brasserie s-a deschis in februarie, la Hotelul Lido, in stilul luxului oriental etalat deja la Phoenicia Hotel si la Mandaloun ale lui Mohamad Murad. Restaurant de succes datorat pozitiei in centrul centrului Bucurestiului, in primul rand, insa si unei clientele care vine dupa cunoscutul libanez, oriunde se duce si deschide ceva.

O berarie mare s-a deschis si la periferia orasului, pe Ionescu Sisesti, spre Baneasa. Draft Pub – Tankeria Ursus e bine facuta, mancare buna, va avea succes in locurile acelea inca putin explorate de catre marile nume ale restauratiei bucurestene.

Patrizia Paglieri, italianca pe care multi patroni de restaurante o stiu altfel decat se vede in televizor, a deschis si ea Allucinante by Patrizia. In februarie, chiar langa noua Catedrala a Mantuirii Neamului. Am fost acolo, am mancat, m-am mirat de ce a lasat sa iasa pe sala, dar mi-am zis ca sunt si ei in primele zile si ca alta data va fi mai bine. Si am descris si un dialog de film de comedie cu micul Paglieri, fiul Patriziei. Merita citit. Si, in mod spacial, raspunsul juniorului… 🙂

In februarie s-au deschis, de asemenea, mai multe restaurante. Ciorbe si Placinte, un bistrou fast-food cu ciorbe si placinte moldovenesti facut de niste basarabeni pe Magheru. Apoi La Piovra, pe Clucerului, in locul lui Olio. Un restaurant mare, cu bucatarie traditionala, italiana si romaneasca. Numele intreg, La Piovra pizza & pasta & more, e relevant pentru specific. Mancarea e relativ buna si la preturi rezonabile.

Mai e Restaurant Baroque, la care nu am ajuns inca, in locul unui restaurant cu specific etnic, Conacul Gagauz, care s-a mutat in alta parte. Iar in Promenada Mall s-a deschis Sushi Terra, cu bucatarie japoneza populara, cu preturi ceva mai mici decat la alte restaurante de sushi si mancare asiatica.

BiBO Restaurant e un bistrou de hamburgeri (si nu numai) intre Beller si Floreasca, in locul lui Atypic. Mic, dar interesant si bine facut.

Mom O’Clock e o cafenea child-friendly. Ba mult mai mult decat atat, se poate spune, e o cafenea facuta special pentru copiii foarte mici cu mamici in brate. Prin cartierul Primaverii, deschisa in martie. Au si ceva de mancare acolo si e foarte utila celor din grupul tinta.

Evreii si-au deschis Chabad House, un restaurant cu toata mancarea kosher, la Piata Romana, in locul fostului restaurant tiganesc. Si tot acolo, langa Pinion, s-a deschis Matcha Bar, o ceainarie interesanta cu bistrou, in care poti manca pe o mica terasa frumoasa si umbroasa in spate.

S-au deschis si ultimele restaurante din seria de sase de pe malul Dambovitei, pe promenada, intre Piata Unirii si Biblioteca Nationala. Mai bune si mai interesante decat ne asteptam, am scris de bine despre toate, cel mai mult placandu-ne Get Naked by Bordello si Aici. Tot acolo s-a deschis si JO Lounge Bistro, cu putin inaintea lor.

Alt restaurant mare deschis de cateva luni este Lazoo Restaurant & Lounge, din Padurea Baneasa, chiar vizavi de Zoo (de unde isi trage si numele). Restaurant mare, bine facut, terasa imensa in padure. Patron cu logica din alta lume decat a noastra, l-am provocat la o discutie printr-un articol lung, care care credem ca ar merita sa fie citit si de multi alti manageri de restaurante.

O noua incercare la Marul de Aur, de data aceasta chiar sub acest nume, intr-o tentativa de resuscitare a faimosului brand. Sanse mici de reusita, fiindca lumea s-a schimbat cu totul intre timp, dar noi chiar ne dorim sa aiba succes.

Baietii cu M60 au inlocuit Kane cu pizzeria Mamizza, pe Tunari. Si cred ca bine au facut, pentru ca succesul a venit chiar din prima zi. Pizza scumpa, dar buna. La fel ca si restul celor cateva feluri de mancare pe care le-au pus in meniu.

Ca tot eram la pizza, italianul care a deschis Pizza Leggera la Piata Romana, in locul lui La Placinte, ne-a dat cel mai halucinant subiect de articol din ultimul an. Chiar insist sa-l cititi.

GastroLab e un mare restaurant in Piata Victoriei, in complexul acela nou de business si restaurante de langa guvern, in locul lui AV8. Au si un mare magazin de vinuri acolo, si impreuna cu mancarea buna si originala pe care o au, am avut cateva mese de zile mari la ei. Au o bucatarie ardeleneasca ungureasca noua, creativa, ceva ce bate clar catre echivalentul etnic al Noii Bucatarii Romanesti Fine, despre care am vorbit atat in ultime vreme.

Un restaurant mediocru intr-un impozant palat este Gramont Cuisine & Wine, de la Palatul Suter, redeschis ca hotel. Sper ca intr-o zi sa gaseasca si formula care, daca nu poate sa faca sa-i creasca si mai mult reputatia locului, macar sa nu i-o strice. Nu le va fi deloc usor, dar sper sa-si puna mintea la contributie mai mult decat pana acum.

In extrema cealalta, unul mic, dar foarte bun este Ora Experience, de pe Calea Floreasca. Un foarte talentat bucatar grec si o mica galerie de arta contemporana sunt o combinatie pe care merita sa o incercati.

Cei doi asociati care au avut restaurantul Bocca din Cartierul Francez s-a despartit. Unul a ramas acolo si a deschis un alt restaurant, sub numele Il Capo. E la fel ca si cel de dinainte. Celalalt s-a dus in Primaverii si a luat impozanta vila in care a fost inchisul acum La Estancia by La Rambla. A facut un restaurant mai putin decat mediocru acolo, cu acelasi nume, Bocca. Nu am inteles defel dupa ce logica…

Poate ca ar mai fi de mentionat Sultan, un fast-food turcesc ieftin, dar cu mancare surprinzator de buna pe Bulevardul Unirii, si AVIDO, un mic bistrou cu mancare de casa, deschis de doua fete inimoase in Piata Floreasca.

Ieri s-a deschis Aizkora Gastrobar, cu bucatarie hispano-basca contemporana, zic ei. Nu am fost, dar ma voi duce curand, curiozitatea e mare. Sunt pe Calea Dorobantilor, intre ASE si Perla.

Alex Petriccean cred ca a deschis deja noul lui restaurant, numit NOUA, probabil de la Noua Bucatarie Romaneasca Fina, al carei fondator principal este si considerat, de altfel. Nu stiu unde este, nu am ajuns inca.

Si inca un mare restaurant pe care Mircea Dinescu ar fi trebuit sa-l fi deschis deja de vreo luna, dar nu stiu de ce intarzie, pentru ca totul e gata acolo. Intr-o mare casa din spatele Halei Traian. Bucatarie romaneasca traditionala – specialitatea lui, adica -, pe alocuri reinterpretata. I-a pus si firma afara, scrie Politica & Delicateturi pe ea. Am fost la el la un eveniment privat, pe care l-a facut inainte de deschidere. A fost bun si interesant…

Sunt sigur ca au mai fost deschise de curand si altele, mai ales in zonele indepartate de centru, in care eu ajung mai rar. Daca stiti de ele, va rugam sa ne scrieti… (GB – mai 2019)

Draft Pub Tankeria Ursus, berarie in Baneasa pe Ionescu Sisesti

Data actualizarii: 20/05/2019

 • Alina :

  Buna seara,

  Am fost la Raionul Floreasca și servirea este execrabila – am stat 15 minute pana ne au luat comanda, am mai stat încă 30 de minute pana au venit aperitivele și când le au adus, au adus di felul principal. Ca sa nu mai vorbim ca nu aveau jumatate din meniu! Aveau doar pestele la grătar și 2 aperitive! EXECRABIL! ÎMI PARE RAU CA AM FOST LA ACEST RESTAURANT!

 • berarul :

  mai sunt si altele 🙂 Piata Romana The Beers Pub spre exemplu ( fostul Happy Pub)

 • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

  The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

  Close