Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

580 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

893 vizite

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

65 vizite

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

58 vizite

Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu - Sarman...

86 vizite

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

224 vizite

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

154 vizite

La Corto Maltese impreuna cu oaspetele meu, Principele Michel de Laufe...

288 vizite

Winemaker dinner with Andrea GERE O cina memorabila la restaurantul...

499 vizite

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

75 vizite

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

70 vizite

Muzeul National al Taranului Roman din Sos. Kiseleff, la Piata Victori...

444 vizite

Institutul Francez ofera curtea celebrei cladri din Bulevardul Dac...

1678 vizite

Chefi cu stele Michelin, evaluatori de restaurante, brand ambassadors,...

85 vizite

Maison de Chefs, un singur loc, mai multe experiențe și concepte cul...

644 vizite

Primăvara asta tinerii actori bucureșteni au fost în lumina reflect...

25 vizite

Chef Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, vă invită la o...

258 vizite

Cea de a III-a ediție a Congresului Național pentru Gastronomia și...

74 vizite

Lumea merge la food-court intr-o mult mai mare masura pentru atmosfera...

1281 vizite

Celebrul ghid Michelin a inclus in editia sa tiparita din acest an si ...

2260 vizite 1 comentarii

Bine a facut Mega Image ca au deschis un restaurant pe care si-au si p...

1236 vizite

Coffee Studio by 5 to go, cea mai mare locație a grupului de până a...

167 vizite

Centrul de Evenimente The President în 2018: Rezultate financiare,...

69 vizite

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

83 vizite

Restaurantele de pe malul Dambovitei: The Clique, Moon, Naked, The Doc...

4078 vizite 2 comentarii

La inceput au deschis Limo Cuisine, un restaurant mare si frumos in pa...

815 vizite

Am citit de atatea ori Caldura Mare a lui Caragiale, filmul cu Rad...

1396 vizite

S-a redeschis o parte din Lido, dupa ce zeci de ani a stat parasit, si...

1589 vizite 1 comentarii

Amalia Bellantoni, sotia vestitului Chef Sicilian Domenico Bellantoni ...

141 vizite

Grupul românesc Le Manoir a închis anul 2018 cu afaceri de peste 5,5...

163 vizite

O cina memorabila pregatita pentru Ludmila de catre Chef Catalin P...

483 vizite

După Bistro Ateneu, Chef Alexandru Dumitru preia conducerea bucătăr...

197 vizite

Un vin spumant canadian la vanzare pe raft, cu preturi intre 32$ si 43...

372 vizite

Sara din Agora Floreasca, unele dintre cele mai bune paste si pizza di...

1444 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele bucurestene: partea a I...

436 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

648 vizite 2 comentarii

Brunch, cocktailuri si delicii de dimineata Incepand cu luna februa...

779 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea a...

854 vizite

(Starea actuala si tendintele in restaurantele din Bucuresti: partea I...

1002 vizite

Un restaurant de nisa, discret, elegant si sofisticat, cu foarte putin...

459 vizite

Hard Rock Cafe reinterpretează o parte dintre produsele americane cla...

98 vizite

O alta cina boiereasca memorabila la Locanta Jaristea, regizata si...

2098 vizite 1 comentarii

O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si...

1050 vizite

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

11249 vizite

Sonja Dive-Dahl devine Director General al celor doua hoteluri din cap...

157 vizite

Restocracy va premia cele mai bune restau...

704 vizite

In cateva zile dam Premiile Restocracy pentru cele mai bune restau...

954 vizite 3 comentarii

Restaurantele noi ale Bucurestiului Anul 2018 a avut o piata bucure...

5047 vizite 1 comentarii

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

449 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

193 vizite 2 comentarii

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

134 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

332 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

159 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

50 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

64 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

262 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

113 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

153 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

2616 vizite 1 comentarii

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

49 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

285 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

276 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

83 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

105 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

76 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

143 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

228 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

95 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

636 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

175 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

148 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

293 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

103 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3644 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

1373 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

398 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

176 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1223 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

431 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

114 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

152 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

320 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

149 vizite

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

1084 vizite 3 comentarii

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1142 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

106 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

153 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

149 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

176 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

245 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

2880 vizite 4 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

1204 vizite 1 comentarii

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

36 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1218 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

195 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

162 vizite

PREMIERĂ INTERNAȚIONALĂ Brânza românească de burduf ajunge l...

98 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

136 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

178 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

393 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Bucurestiul are unele dintre cele mai frumoase restaurante si cafenele din Europa, in special cele construite sau renovate complet in ultimii ani. Nu stiu restaurantele din celelalte orase mari din tara, insa am auzit ca si acolo sunt la fel de frumoase. In Bucuresti sunt cam 3,500 de restaurante si cafenele in care poti manca un pranz complet, si procentajul celor care te surprind placut ochiului cand intri, dintre toate acestea, e mai mare decat in multe orase mari ale Europei, ca sa nu mai spun de restul lumii, care nu sta deloc mai bine din acest punct de vedere.

De ce patronii si managerii romani pun mai multi bani in ambianta decat in camara si in bucatarie, e un alt subiect, al carui loc nu e in acest articol.

Am incercat sa fac o prima lista cu cele mai frumoase restaurante din Bucuresti, pornind de la conservatoarele mele gusturi in materie, desigur, insa tocmai acesta este rolul articolului, sa ii indemn pe bucuresteni la sugestii pentru completarea acestei liste, care in final va fi pusa votului, sa vedem, si sa vada si patronii si managerii de restaurante, ce prefera clientii lor cand e vorba despre ambianta si amenajare.

Incepusem articolul cu titlul „cele mai frumoase si mai originale restaurante din Bucuresti”, insa imediat am separat „originalitatea”, care va face subiectul unui alt clasament.

Nu am inclus in aceasta lista restaurantele, cafenelele si terasele boeme (neo-boeme sau post-boeme, mai precis spus), fiindca acelea sunt lucruri semnificativ diferite (inclusiv din punctul de vedere al ambiantei) si merita o abordare separata. Lucram intens la asta, am primit si o finantare ca sa studiem boema bucuresteana. Vom publica si vom analiza pe larg rezultatele in curand, si cred ca originalitatea si frumusetea localurilor boeme se vor suprapune in buna masura.

Fiind atat de diferite ca infatisare si ca ambianta, am fost obligati sa le grupam intr-un fel, fiindca altminteri ar fi aproape imposibil de argumentat si de justificat o alaturare a unor stiulri adesea „opuse” intr-o singura lista.

Asadar, gruparile pe care le folosim noi cand vorbim despre frumusetea unor restaurante si localuri sunt:

  • Clasic elegant, aristocratic, ce nu are nevoie de explicatii
  • Clasic traditional, fie ca are vreun specific national sau nu, insa e vorba despre amenajari care te duc cu imaginatia mai mult spre secolul al XIX-lea sau prima jumatate a celui trecut
  • Rustic, la fel, de oriunde ar fi acesta
  • Eclectic – o inventie a noastra ca sa putem aduna la un loc restaurantele amenajate prin amestecuri de stiluri, destul de la moda in zilele noastre: nou cu vechi, modern, contemporan cu clasic, occidental cu neoccidental etc. O descriere mai operationala ar fi aceea ca aici intra ce ramane daca nu se potriveste in celalalte categorii.
  • Modern, adica stilurile acestea care nu existau defel acum 20 de ani, sa zicem (minimalismele de orice fel, insertii artistice etc.)

Exista o categorie de clienti ai restaurantelor care prefera restaurantele „cu peisaj”, adica situate in si inconjurare de locuri foarte frumoase: parcuri, lacuri, privelisti unice etc., indiferent cum arata ele inauntru sau ce primesti in farfurie. Pentru ei am facut categoria „De peisaj”.

Cele mai frumoase terase sunt aproape intotdeauna legate de peisajul din jur, si am fi putut sa le punem in categoria precedenta, insa cum multi dau o cautare dupa exact aceste cuvinte, adica „cele mai frumoase terase din Bucuresti”, ne-am gandit ca nu ar strica o lista separata.

Si, la fel, restaurantele cu panorama sunt tot „de peisaj”, insa le-am pus si pe ele separat, pentru ca sunt unii care le vor grupate in acest fel.

Daca o alta categorisire vi s-ar parea mai folositoare, va rugam sa ne scrieti. Si desigur, sa ne trimiteti toate sugestiile de restaurante frumoase si interesante pentru a intregi listele si a le putea apoi pune votului.

Va multumim dinainte pentru contributie!

George Butunoiu

Cele mai frumoase restaurante amenajate Clasic elegant (aristocratic)

Cele mai frumoase restaurante amenajate Clasic traditional

Cele mai frumoase restaurante amenajate Rustic

Cele mai frumoase restaurante amenajate Eclectic

Cele mai frumoase restaurante amenajate Modern

Cele mai frumoase restaurante De peisaj

Cele mai frumoase Terase

Cele mai frumoase restaurante cu vedere Panoramica

PS: ati observat, desigur, ca ordonarea e alfabetica

Data actualizarii: 03/08/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.