Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

S-a deschis de câteva zile un nou restaurant foarte excelent în Bucu...

Colliers: Românii au cheltuit 6 miliarde de euro anul trecut pentru a...

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Afiseaza
comentarii

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune mancaruri din Bucuresti in 2019

Ca in fiecare an, in ultima saptamana din ianuarie sunt inmanate Premiile Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucuresti in anul care tocmai s-a incheiat. Anul acesta am avut o dubla gala de premiere, pentru ca au fost date in acelasi timp si premiile pentru competitia Topul Restocracy al Mancarurilor 2019.

Gala Premiilor Restocracy a avut loc duminica 26 ianuarie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, in prezenta a peste 250 de invitati, dintre care o suta de manageri ai celor mai importante restaurante, peste douazeci de ambasadori straini, jurnalisti, personalitati din business si din alte domenii, membri ai juriilor de la Topul Mancarurilor, sponsorii si invitatii lor, desigur.

Castigatorii premiilor
Cele mai bune restaurante din Bucuresti in 2019

Cel mai bun restaurant din Bucuresti in 2019: Le Bistrot Français

Dupa bucatarie:

Dupa specificul dominant:

Premii speciale:

Ca de fiecare data, premiem si bucatarii:

Cel mai bun chef din Bucuresti in 2019: Alex Petricean

Cu aceasta ocazie, am enumerat si tinerii chefs romani pe care Restocracy ii apreciaza cel mai mult (Restocracy applauded Romanian young chefs) (in ordine alfabetica):

Mentiunile specialePreferintele Restocracy” de anul acesta:

Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019

Am avut aceleasi categorii in competitie si in acest an:

  • Peste, cu subcategoriile peste crud si marinat, respectiv peste gatit la cald
  • Fructe de mare, cu subcategoriile fructe de mare crude si marinate, respectiv gatite la cald
  • Sushi, cu subcategoriile suhi, sashimi, ramen si udon
  • Steak, cu subcategoriile vita nejaponeza, respectiv japoneza
  • Foie gras
  • Paste, cu subcategoriile paste si risotto
  • Humus, cu subcategoriile humus si kibby

In concurs s-au inscris 40 dintre cele mai bune restaurante ale orasului. Au fost 75 de evaluatori din peste 30 de tari in jurii, dintre care peste 20 de ambasadori straini acreditati in Romania, personalitati din business, cultura si alte domenii.

Castigatorii
Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti in 2019

Cel mai bun sushi:

  1. Argentine
  2. ZenSushi
  3. SushiRoom

Cel mai bun sashimi:

  1. Argentine
  2. Ginger
  3. ZenSushi

Cel mai bun ramen: Kanpai

Cel mai bun udon: Yuki

Cel mai bun foie gras:

  1. Le Bistrot Francais & Poesia (ex aequo)
  2. La Cantine de Nicolai
  3. L’Atelier

Cel mai bun steak de vita:

  1. JW Steakhouse
  2. Red Angus
  3. Osho

Cele mai bune fructe de mare crude sau marinate:

  1. Le Vivier
  2. La Pescaderia by Alioli
  3. Raionul Floreasca

Cele mai bune fructe de mare gatite la cald:

  1. La Pescaderia by Alioli
  2. Raionul Floreasca
  3. BistroMar

Cel mai bun peste crud sau marinat:

  1. La Pescaderia by Alioli
  2. Raionul Floreasca
  3. Isoletta

Cel mai bun peste gatit la cald:

  1. Fish House
  2. Loft
  3. Prime

Cele mai bune paste:

  1. Poesia
  2. Isoletta
  3. Roberto’s

Cel mai bun risotto:

  1. Isoletta
  2. Roberto’s
  3. Poesia

Cele mai bune humus si kibby:

  1. Four Seasons
  2. Piccolo Mondo
  3. Sharkia
Si mancarurile care au iesit cel mai mult in evidenta si i-au impresionat pe evaluatori (in ordine alfabetica):
Premiile Nokia

HMD Global, compania care detine licenta Nokia pentru telefoane, a oferit doua premii bucatarilor sefi participanti in concurs, cate un telefon Nokia 7.2 cu camera de 48 MP pentru cea mai interesanta si originala fotografie a unei mancari (farfurii). Premiile au fost castigate de catre bucatarii sefi de la Dancing Lobster si de la Red Angus.

Sponsorii acestei editii Gala Premiilor Restocracy au fost: Altex (sponsor principal), Veranda Mall, Barilla, Sodexo, Vitis Metamorphosos, Nespresso, Tuborg, Maspex, Expressoft, JW Marriott Bucharest Grand Hotel si mai multi altii care ne-au ajutat cu produse si servicii pentru care ar fi trebuit sa platim peste posibilitatile noastre, daca nu ar fi fost ei. Le multumim mult mai mult decat reiese din aceste randuri! Si MediaStory, desigur, partenerii nostri media!

*

Restocracy (www.restocracy.ro) este un sistem de evaluare a restaurantelor de catre George Butunoiu si alti evaluatori independenti, de prezentare si de autoprezentare a restaurantelor, lansat in martie 2017. Lista Restocracy include 200 cele mai bune restaurante din Bucuresti.

Informatii suplimentare: Daniel Catoi, 0729.997.268, redactia@restocracy.ro

Nota: articolul integral sau parti ale acestuia pot fi preluate direct de pe acest site fara o notificare prealabila.

Restocracy

Data actualizarii: 30/07/2025

  • Catalin :

    Nu prea vad restaurante in aceste topuri.
    Vad numai localuri asa zis de ‘fizze’
    Trattoria Roz Cafe serveste in cele două locatii, in jur de 1.200 de clienți zilnic.
    Oare aceste restaurante au mancare proastă? La acest numar de de persoane zilnic?
    Sunt multe restaurante bune in Bucuresti , dar de fiecare dată, apar aceleași in top. Iar la unele dintre ele, mai mult este vopsit gardul.
    Sa fim seriosi. Preturi super nesimțite cu o calitate îndoielnică…..sau poate nu mă pricep eu…
    Să fim seriosi..

  • vladutz :

    Amalgam??? pe bune ?! hmm, si spui ca nu te-au uns….

  • vladutz :

    am fost la Poesia de cateva ori si totul a fost excelent (mancare, servire, decor, atmosfera). intr-adevar, ff scump, dar corect pt ce primesti. eu cred ca merita aprecierea din top. un cetatean neutru:)

  • Slabut :

    Singurul restaurant italian bun este Da Giulio si poate Capricciosa (am mancat mult in It) aici apar doar sponsorii domnului GB.
    Poesia este un restaurant pretentios cu mancare banala, nereusita la preturi exorbitante.
    Topul nu este semnificativ pentru Bucuresti ci doar pentru cei care aleg sa si faca reclama in acest mod.

    • George Butunoiu :

      Bine… 🙂 Spune-mi care sunt preferintele tale si la celelalte categorii, te rog! De curiozitate… GB

    • George Butunoiu :

      Da, pot sa-ti confirm si eu, la Capricciosa, la da Giulio, la Il Mulino, la Sara, la Nonna Mia, la Due Amici si la multe altele din Bucuresti se mananca la fel ca la trattoriile din Italia, cele populare. GB

  • Jon :

    The artist nu a participat?

    • George Butunoiu :

      Nu prea au mancare in meniu de tipul celei pentru care am facut competitia. Dupa cum nici Noua nu au, nici Maize sau altele cateva cu meniuri unicat, „de autor”. GB

  • Anonim :

    Restaurantele cu specific indian nu intră în sfera de interes? Eram doar curios.

    • George Butunoiu :

      Da, dar nu am putut stabili un castigator. Am dicutat cu foarte multi specialisti, si italieni si romani si din alte tari, si fiecare spune despre alt restaurant ca e cel mai bun… GB

  • ion :

    știu că orice top va naște discuții, dar 🙂
    1. poesia și caru cu bere nu prea merită să intre în nici un top
    2. caru cu bere la fel
    3. cel mai bun bistro urban ar fi totuși Trofic (mult peste maison de chefs)

    bănuiesc de ce unele apar. ar fi fost mai corect să fie premii speciale, dacă tot trebuiau date. 😉

    • George Butunoiu :

      1. Poesia are mancare de mare clasa – asta daca vor sa ti-o dea. Intr-adevar, si cei din juriu au fost uimiti sa vada cat de buna e mancarea atunci cand se pregatesc dinainte si vor sa te impresioneze. Da, Poesia, e unul dintre restaurantele despre care se vorbeste in contradictoriu, insa intre „mancare buna” si „mancare foarte buna/ excelenta”, nu mai jos de atat.
      2. La restaurantele cu mancare romaneasca traditionala nu am reusit sa gesim diferente semnificative in calitatea mancarii, toate sunt cam la fel. Spune tu unul mai deosebit intre ele, daca stii. Or, in aceasta situatie, i-am pus pe Caru’ cu Bere pentru ca ies in evidenta prin ambianta, mai ales.
      3. Sa fim seriosi, Trofic e un snack bar, nu are nimic de-a face cu un restaurant. Si, chiar si asa, in meniul de mancare au cateva maruntisuri, nu mancare adevarata, cum e la Maison des Chefs.
      GB

      • Gabi :

        O curiozitate legată de comentariul tău de mai sus, dacă ma duc ca și client obișnuit la Poesia pot primi garantat o mâncare banala, corect? Zici tu “dacă vor sa ti-o dea”. Adică trebuie sa imi pun tricoul cel mai scump sau ce trebuie sa fac ca sa primesc mâncarea care sa “impresioneze”?

        • George Butunoiu :

          Banala nu cred, toate mancarurile lor de zi cu zi sunt bune, iar unele chiar foarte bune. Dar daca vor sa impresioneze, pot face mancaruri care sa-i surprinda pana si pe cei mai exigenti cunoscatori. Ramane sa gasesti calea catre mancarurile acelea foarte bune… O solutie ar putea sa fie sa-i contactezi in avans si sa l spui sa pregateasca acelasi meniu pe care l-au avut la degustarile pentru Topul Mancarurilor. GB

          • Dragos :

            Nu mi se pare corect sa premiezi un restaurant ca cel mai bun pentru ce prezinta unui juriu ci pentru ce ofera zi de zi clientilor, asa cum se intampla cu ghidul Michelin. Eu de ex am comandat ramen de la Kanpai in urma premiului obtinut, si am constatat cu surpriza ca ce am primit nu are nicio treaba cu un ramen autentic. Ca sa aflu dupa aceea ca ei au adus special pentru concurs oameni din Japonia. Pai serios?

            • George Butunoiu :

              Asa e sistemul acestei competitii, si e precizat clar in regulament si in prezentare. Mai precis spus, aici vrem sa vedem care e nivelul maxim cand se pregatesc dinainte. Pentru evaluarile inopinate, anonime, avem celalalt clasament. GB

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close