Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Afiseaza
comentarii

Ludmila Iakubowsky-ButunoiuScriam zilele trecute ca nu am vazut niciodata pana acum atatea deschideri de restaurante noi in Bucuresti. Ceea ce inseamna ca si inchiderile sunt la fel de multe, fiindca majoritatea celor noi au luat locul altora care au fost acolo. Uneori intr-un sir mai lung de disparitii si aparitii in aceeasi casa. Cateodata ale acelorasi proprietari, care incearca alt concept, cu alta bucatarie si cu alt nume, daca cel de dinainte nu a mers bine. Insa cel mai adesea un business cu totul nou. Pe ansamblu, numarul localurilor in care poti sa mananci ceva (restaurante, braserii, bistrouri, cafenele etc.) a crescut in Bucuresti, spre 4,000, insa deschiderile si inchiderile merg aproape mana in mana.

Sigur, despre restaurantele inchise aflam mult mai greu decat despre cele care se deschid. Cititorii ne mai semnaleaza, fiindca patronii si managerii nu o vor face vreodata, si e de inteles asta. Asa ca va rugam sa ne tineti la curent, ca sa pastram informatiile cat mai utile de pe site.

Madame Pogany, vechiul restaurant din Piata Floreasca, a inchis de tot acum cateva zile. Mi-au spus fostii angajati. A avut multa faima la deschidere, insa in timp s-a golit complet, si asta fara vreun motiv aparent, pentru ca mancarea era chiar buna.

Patru Anotimpuri, unul dintre cele mai saracacioase restaurante din Parcul Herastrau, desi era mare si avea o gradina de invidiat, a facut o miscare surpriza: au facut schimb de sedii cu Bel Mondo. Asadar, s-au mutat mai in fata, spre strada (Soseaua Nordului), insa au schimbat si numele si profilul. Acum au deschis Gura Portitei, cu peste romanesc, specific pescaresc national.

Mezzaluna di Laura, pe Calea Dorobantilor, intre Perla si ASE. Inchis in februarie 2019. Au avut bucatarie italiana clasica, destul de buna, insa nimic deosebit.

Terra e Mare, tot italieni. Inchis la inceputul lui 2019. Ei au spus initial ca pe o perioada limitata. Dar nu e asa, am vazut un bar in locul lor, cred. Bucatarie italiana traditionala, a fost destul de buna mancarea.

Bel Mondo din Parcul Herastrau si Patru Anotimpuri au schimbat sediile intre ele, dupa cum am spus… Bel Mondo a redeschis cu acelasi nume, de fapt, si a preluat rolul de restaurant saracacios si pentru saracii Herastraului de la cei de dinainte. Care a fost logica, eu nu stiu.

Pomo D’oro Vesuvio, din Parcul Herastrau, inchis la inceputul lui 2019. Era un bistrou italienesc mic, dar cu mancare mai buna decat cea de la unii din giganticii lui vecini de parc.

Conacul Gagauz, cu bucatarie gagauza traditionala, desigur. Deschis de niste copii din Basarabia, aproape de Podul Marasesti. Inchis la inceputul anului 2019, vor sa se mute in alta parte, cauta o noua locatie.

Beraria Germana Bucuresti, din coasta Palatului Bragadiru, l-a lasat pe Dragos Petrescu sa deschida Becker Baru in loc. Chiar de 1 mai, probabil cu semnificatie.

Limo Cuisine, deschis cu mare pompa in Parcul Herastrau de niste italieni. Restaurant elegant, investitie enorma. L-au inchis la sfarsitul anului 2018 si au deschis It Cucina. Tot ei. Acesta nou arata inca si mai spectaculos. Sa vedem cum vor sta cu mancarea, care se pare ca nu e punctul lor forte.

Pasterra & La Bottega del Tartufo, minusculul bistrou de paste din Piata Floreasca, impreuna cu bacania de trufe si delicatese, au inchis si s-au mutat in alta parte. In apropiere, am auzit, si nu stiu daca in aceeasi formula.

Balkan Bistro, bistroul de la subsolul hotelului Continental, a fost tot timpul gol, desi aveau mancare chiar buna – bucataria balcanica, dupa cum se deduce usor din nume. Au inchis de tot, si nu cred ca vor mai deschide prea curand ceva acolo.

La Estancia by La Rambla e unul dintre cele mai rasunatoare esecuri. Au deschis cu mare fast ca restaurant uruguayan, La Estancia. Apoi si-au unit fortele cu La Rambla, care inchisesera si ei restaurantul din Piata Victoriei ceva mai inainte. Apoi au inchis uniti la sfarsitul anului si au lasat locul lui Bocca, un restaurant surprinzator de modest pentru o asemenea casa in Primaverii.

Atypic a fost un proiect ambitios, insa au inchis si ei la sfarsitul anului. Era si greu sa atragi oamenii printre blocurile din Floreasca, unde nici GPS-ul nu nimerea intotdeauna din prima. In locul lor isi incearca acum norocul niste pustani, cu un restaurant de hamburgeri, BiBo Restaurant.

La Placinte din Piata Romana, pe Dacia, au inchis si le-a luat locul un italian cam ciudat, cu Pizza Leggera.

Eclipse, un restaurant interesant pe o straduta ascunsa intre Eminescu si Calea Mosilor a avut viata scurta, cred ca mai putin de un an.

Garden Grille & Bar, restaurantul hotelului Hilton Garden Inn din Centrul Vechi a inchis, insa au redeschis imediat altul in loc, cu un concept diferit, Beef Room. Mai bun decat cel de dinainte, mi s-a parut mie.

Scoici si Creveti si KOS au fost niste incercari riscante de revitalizare a imensei cladiri din spatele blocurilor, in Piata Victoriei, in care a fost celebrul Marul de Aur. Acelea l-au inlocuit pe Sarpele Roz, si tot asa, intr-un sir de inchidere – redeschideri. Ultima incercare, cea actuala, facuta de aceiasi proprietari, e cu Marul de Aur! Ideea de a resuscita brandul cu atata rezonanta e buna in sine, dar sa vedem daca vor reusi.

Bistro Nouveau, restaurantul cuminte din Cotroceni, s-a inchis si el pe la sfarsitul anului si inca nu e nimic in locul lui.

Trattoria Romana din Piata Romana a fost inlocuita de Trattoria Adagio. Cred ca nu a observat aproape nimeni asta, in primul rand pentru ca e un restaurant turistic, de trafic, si rar se intampla sa revina cineva. Presupun.

Pippo’s a fost si el un episod dintr-un sir de inchideri si deschideri de restaurante in complexul Persepolis Palladian Condominium din Cartierul Francez. I-a luat locul NADASAN acum vreo doua luni, si sper ca ei sa ramana mai mult, pentru ca au mancare buna, cu preturi rezonabile si amenajare interesanta.

Bistro Hoinar (Mobra Shop), altii intr-un spatiu cu noroc putin, la demisolul unei case vechi de pe Paris, aproape de Piata Victoriei. A fost Muse acolo, cred ca si altii, intre timp. Acum sunt cei de la Randevu Bistro.

Vacamuuu 2, din Global Worth Tower, langa Promenada, au avut un esec neasteptat, mai ales daca te gandesti la investitia enorma facuta acolo.

SushiRoom a inchis in centru si a lasat locul lui Bistro Ateneu, al aceluiasi proprietar, Cristi Preotu. Vor redeschide in Piata Dorobantilor, in partea dinspre Beller.

AV8, alta inchidere surprinzatoare si neasteptata, dupa o investitie enorma. Lorand Szarvadi le-a preluat businessul, sub alt nume, GastroLab.

Olio, un restaurant cam insipid, desi arata bine, a facut loc lui La Piovra, pe Clucerului, fata in fata cu alte doua restaurante, mult mai stabile, Jadoo si Beirut.

Si in casa aceea de pe Toamnei, chiar in spatele frumoasei biserici Precupetii Vechi, s-au perindat cateva restaurante, atrase de fabuloasa gradina, fara indoiala. Ultimul inchis a fost Moudy’s Kitchen, cu o viata scurta, acum inlocuit de Suento by Gram., care se pare ca a gasit o formula de succes mai stabil. Si mai inainte a fost Escargot al lui Razvan Exarhu.

A fost o pizzerie pe la Floreasca, aproape de Spitalul de Urgenta, Da Vinci Pizzeria. Patron si bucatar, in acelasi timp, era un personaj ca dintr-un film italian. Imi pare rau ca nu mai sunt acolo, era cu adevarat romantic. Inca nu le-a luat altcineva locul, din cate am auzit.

Funky Resto-Bar de pe Calea Dorobantilor, aproape de ASE, au avut si ei un sfarsit surprinzator la inceputul acestui an, desi investitia a fost consistenta si promisiunile foarte mari la inceput. Locul gol inca, din cate stiu eu.

Ikaria, in Pipera, a inchis tot la inceputul anului, dupa o existenta chinuita, din cauza pozitionarii si a dificultatii de a gasi personal care sa vina pana acolo, nu mancarii.

Steak Up, care au vrut sa faca o replica a succesului Raionului de Peste, tot in Piata Dorobantilor, insa pe latura dinspre Beller, a esuat si a inchis la sfarsitul anului, desi investitia a fost consistenta si bine facuta. Acum asteapta sa le ia locul SushiRoom, cand le va ajunge bucatarul pe care il aduc din Japonia.

Nonna Mia a inchis in Sfantul Stefan si s-a mutat inapoi in Floreasca, de unde plecasera.

Alte restaurante inchise tot anul trecut sunt Zahana 33 Doamnei 21, din Centrul Vechi, Vogue, inlocuit, sau doar cu numele schimbat in Hugo, odata cu al hotelului.

Lente din Praporgescu, bistroul boem, inchis surprinzator, pentru ca parea sa mearga foarte bine.

Hiro Sushi, micul bistrou cu sushi ardelenesc de la Piata Dorobantilor

Kane Seasonal Bistro a inchis in toamna lui 2018, si spun ca vor redeschide vara asta in centru. In locul lui au deschis, insa, Mamizza, cu mare succes. Aceiasi proprietari.

Ici et La s-au mutat din Piata Romana, unde cred ca le mersese bine multi ani la rand. Au luat un spatiu mult mai mare si mai spectaculos, pe acoperisul Hotelului Cismigiu. Acolo nu li s-au potrivit socotelile cu cele de acasa, si a trebuit sa lase locul lui Cismigiu Bistro la Etaj, acum acolo.

Bocca, din Cartierul Francez, inchis in octombrie 2018, cand s-a despartit cei doi asociati. Unul a ramas acolo si a deschis alt restaurant, cu numele Il Capo. Celalalt a luat numele Bocca cu el si s-a dus in Primaverii, in locul lui La Estancia by La Rambla.

5 Elemente din parcul Herastrau e acum inlocuit de Meadows, un restaurant mai low profile.

Ambiance Cafe de pe Beller, in Parcul Floreasca, a inchis. Celor de la B4 Market le-a luat foarte mult timp pana sa termine cu renovarile si sa deschida, abia acum cateva saptamani, Insa a meritat, locul arata civilizat, e cu totul si cu totul altceva.

Athos, inchis in 2018, dar s-a mutat si a redeschis cateva strazi mai incolo, de fapt, tot in Centrul Vechi.

Capsa au inchis in vara lui 2018 si au spus ca redeschid in 2019. Nu prea ii cred…

Tot anul trecut 3Kombinat a inchis terasa de hamburgeri si grill, iar Gastronomika a parasit frumoasa casa cu gradina din Viitorului, insa a deschis apoi langa Cimitirul Evreiesc, cu acelasi nume.

Pasta Restaurant, un bistrou minuscul intre Piata Dorobantilor si Piata Floreasca, a lasat locul lui Cucinetta, tot un mic restaurant de paste italienesti.

Cafe DeKo, locul inventat de Dan Chisu in anul 2003, si A3 BAR au inchis si ei…

Inchise si mai demult, in 2017, au fost:

Roma, de pe Eminescu; HOOGA, in Piata Dorobantilor; Osteria Gioia, in Piata Victoriei, ca sa se mute in elegantul complex de business Aviatorilor 8; Muse Bistro, pe Paris; Metafish, incercarea aceea neobisnuita, pe malul lacului Plumbuita; Phii 16, de la Piata Floreasca; arogantul Le Consul, din Aleea Alexandru; Macaroni, street food-ul din Piata Dorobantilor, unde e acum Noodle Bar by Tuk-Tuk; Naan, din CA Rosetti, mutat inapoi la Razoare; Megoo Social Gastrobar, de pe Barbu Vacarescu; Chocolat din Beller, unde acum e Corto Maltese; Dakota, in Parcul Herastrau, acum salon de evenimente al lui Isoletta; La Bonne Tarte, in Clucerului, acum Ublo Caffe; Sangria Garden, acum Galletto; Backyard Garden & Pub, in Popa Nan, acum Blueberry; Sis Kebab de pe Dacia, aproape de Mosilor; Kuzina, cu bucatarie greceasca, acum Divan in locul lui; Barlogul Lupilor, undeva, mai spre periferie;

Si au mai fost si multe altele, desigur, dar cine sa le inventarieze chiar pe toate… ?

Acestea sunt restaurante care s-au inchis, si nu neaparat pentru ca ca nu aveau mancare buna, nu erau bine amenajate sau ceva deranja acolo. Te intrebi, desigur, de ce un restaurant cu mancare banala e tot timpul plin, si unul peste drum de el, cu mancare incomparabil mai buna, facuta cu grija si cu cap e tot timpul gol. Ca oamenii se duc la restaurant nu atat dupa calitatea mancarurilor si a restaurantului, in general, ci dupa unde vad ca se duc altii, se stie bine. Insa cum se formeaza aceste prime fluxuri de clienti e o mare necunoscuta. Nu numai ca e aproape imposibil sa anticipezi evolutiile, dar nici dupa aceea, privind in urma, la rece, nu-ti dai seama ce nu a mers si de ce, folosind logica unui om cu o inteligenta normala…

Restaurante inchise in Bucuresti

Data actualizarii: 24/05/2019

  • Maria Sarbu :

    Pe langa toate calitatile si atuurile unui restaurant este nevoie de NOROC.

  • Alinutza :

    Cred că românii merg la restaurant fie în cazuri excepționale – petreceri, întâlniri de afaceri, fie ca utilitate zilnică pentru masa de prânz. In rest, nu avem o obișnuință a cinei in familie la un bistro de cartier, a unui brunch de duminică, a unui frappe cu vecinii. La York, după cursele de cai, domnii și doamnele pline de eleganță obișnuiesc să ia un fish&chips servit la ziar, pe trotuar. La Salonic, vanzatorii savureaza frappe-ul cu clientii, daca se nimeresc in zona la ora 11. Noi călătorim prin lume și ducem dorul ciorbei de burtă și a micilor cu mustar servite la varice

  • Ada :

    Fac parte din acea categorie de clienti pentru care atmosfera locului e hotaratoare. Prin atmosfera inteleg, pe langa felul in care arata interiorul, modul in care suntem tratati, profesionalismul chelnerilor, ambianta sonora, gradul de curatenie, si nu in ultimul rand ambianta umana (clientela). Daca toate cele de mai sus sunt indeplinite- foarte rar- mancarea poate fi si medie calitativ, cu conditia ca preturile sa nu fie obscen de mari. Suntem total neimpresionati de faptul ca patronii sunt de pe cine stie unde; nu e un criteriu neaparat de incredere.

  • cornel :

    Nu conteaza doar ca mancarea este buna sau nu. Pentru un om de conditie medie conteaza mult pretul si marimea portiilor. Am mancat la restaurante cu mancare foarte buna dar nu vreau sa mai merg acolo pentru ca atunci cand m-am intors acasa de la restaurant a trebuit sa-mi fac un sandvis. Cu cat restaurantul este mai cu „stele”, cu atat portiile sunt mai mici. Eu zic „pas” pentru aceste restaurante. Dvs. faceti ce vreti.

  • Dă-i un răspuns lui Maria Sarbu Anulează răspunsul

    Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close